Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 24 lata i mieszkam z rodzicamiiiiiiii

Polecane posty

Gość gość

jestem też częściowo na ich utrzymaniu, studiuje dziennie ale teraz dopiero zaczne 4 rok. Pracuje ok 3 - 4 razy w tygodniu ale za niską stawkę, wcześniej za 6,50/h teraz do pazdziernika za 5,25 bo zdalem egzamin licenjacki i nie jestem do pazdziernika studentem. Czy to normalne ze w moim wieku mieszkam z rodzicami i czy duzo osob pracuje za tak niska stawke?

Gość gość
jakiegos fioła macie z tym wyprowadzaniem się. Kiedyś człowiek wyprowadzał sie z domu (jak miał gdzie) wtedy, kiedy zakładał wlasną rodzinę. A teraz nagle natychmiast ma się wyprowadzać po 18, bo to passe. Ciekawe kto to wymyślił?

Gość zmonika123
Sorki że to powiem ale jeśli jesteś sam/a to po grom chcesz mieszkać gdzieś samemu. Tym bardziej że są studia. Nie rozumiem podejścia. Mieszkania nie kupisz. Na wynajem szkoda. A ludzie i po 30 lat mają i mieszkają z rodzicami a nawet i starsi. Bez sensu się wyprowadzac

Gość zmonika123
A stawka jak stawka. Ja pracowałam za 5 zł na rękę ale to było 7 dni w tygodniu po przynajmniej 8 godz a za parę dni w tygodniu ciężko będzie się utrzymac

Gość gość
To ja ostatnio odrzuciłam pracę w weekendy za 7,- brutto, bo widziałam oferty, gdzie za głupie układanie towaru dają 9,- brutto. A teraz robię za 9 na rękę, przy czym po przekroczeniu odpowiedniej liczby godzin stawka wzrośnie (plus premie za nadgodziny i weekendy). I gdyby to nie była praca tylko na czas wakacji, to bym kombinowała, żeby znaleźć inną. Poszukaj czegoś innego, bo tam Cię okradają.

Gość gość
Bez sensu jak bez sensu. Wiadomo taniej z rodzicami, bo się koszta dzieli, ale nie każdy potrafi i lubi, chce z niemi mieszkać. Ja gdybym tylko mogła sama się utrzymać, to bym się wyprowadziła od razu po skończeniu 18.