Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy przesadzic dziecko do spacerowki

Polecane posty

Gość gość

Do kiedy dziecko powinno jezdzic w gondoli a kiedy je przesadzic do spacerowki? Na chlopski rozum wtedy kiedy juz samo siedzi ale zauwazylam ze szwagierka synka przesadzila do spacerowki jakos w 5-6 miesiacu kiedy jeszcze sam nie siedzial.. Kiedy wiec?

Gość straszny_kocur
Ja przesadzilam w okolicach 6 miesiąca. Był juz na tyle duży,ze w gondoli było mu niewygodnie. W spacerówce masz przecież regulacje, dziecko nie musi od razu siedzieć zgięte w kat prosty...moze być na półleżąco lub zupełnie na płasko.

Gość gość
I wozilas dziecko w spacerowce caly czas na lezaco albo pollezaco?

Gość gość
ja w ogóle nie przesadzałam, bo miałam wózek 3w1 z miękką gondolką, którą po prostu wyjęłam :) Zrobiłam to jak mały miał pół roku. tyle, że on już sam siedział.

Gość gość
Ja przesadziłam corke niedawno,a ma 7 miesiecy i wiem,ze zrobilam to dosyc pozno. Dopiero zaczyna siadac,wiec woze ja na polleżąco i jie widze w tym nic dziwnego. W gondoli tez byla na pollezaco,ale smiesznie w niej wygladala,bo do malych nie nalezy. Jak ma sie kubelkowa spacerowke to jeszcze szybciej mozna jak ktos chce.

Gość gość
zalezy, wiadomo, jeśli jest to dobry wózek, taki, że możesz zmieniac ustawienia i dziecko w nim ma dobra pozycję, to możesz wg mnie wcześniej - moja też dość wcześnie wylądowała w spacerówce, a wózek stąd brałam - http://www.aico.com.pl - spory wybór jest.

Gość gość
zalezy jaka jest spacerowka bo np w quinny buzz sa 2 wklady jeden dla dziecka do 1,5 roku i w nim mozna spokojnie 3 miesieczne wozic,ja przesadzilam jak mial pol roku siedzial jak go posadzilam ale sam zaczal siadac jak mial 8 mcy.na pewno bardziej szkodzi dziecku chodzik jak to ze jezdzi w spacerowce same nie siedzac

Gość gość
Moja ma prawie 5 mcy i niedługo przesadze bo w gondoli 3 cm jej zostały :D starszego jak mial 5,5, siefxial pochylony alewozilam na pollezaco

ja przesadzila malego jak mialpol roku, juz sam wtedy siedzial a regulacja w mojej murze jest taka ze jak sie zmeczyl to i pospal sobie smacznie :)

Gość gość
Moj wyrosl szybciutko,mial ponad 4 miesiace i zmienilismy wozek. Lezal na plasko lub poplasko,w wiekszosci na pollezaco bo jak lezal to ciagnal glowke by obserwowac swiat i potrafil tak dlugo lezec w tej nienaturalnej pozycji. Byl dlugi(nosil rozmiar 76.od miesiaca juz)a nasza gondola byla mala,nie mogl juz swobodnie sie wyciagnac i swobodnie rozlozyc nozek w pozycji zabki bo bylo za wasko.

jak patrze na kolezanki, to kazda mowila ze przesadzi, ze jak dziecko bedzie stabilnie siedziec i co? przesadzaly wczesniej, bo dzieci nie chcialy lezec, ja mam regulacje w elea, wiec jak juz bedzie wsciekly na gondole to go posadze na pollezaco i tyle