Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Folga

psycholog potrzebny online !

Polecane posty

Witam jestem Gosia i mam 22 lata... Poszukuję psychologaa, który udzieli mi nieodpłatnej porady online... chodzi prawdopodobnie o jedną konkretną odpowiedź. Mam problem ze sobą, a raczej kontaktem z męzczyznami... Od 4 lat nie mialam praktycznie zadnej bliskiej relacji z nikim, w dodatku nigdy nie byłam w związku... Lata lecą, co roku mówię sobie, ze w przyszlym roku pewnie bedzie inaczej... ale nic się nie zmienia i powoli przestaje sobie radzic z samotnoscia. Rozmawialam juz wielokrotnie o tym z przyjaciolmi, rodzina itd... ale nikt nie moze pojac dlaczego tak sie dzieje. Wiec moze po szczegolowym opisaniu sytuacji psychologowi, uda nam sie dojsc do jakiegos punktu. Potrzebuje Waszej pomocy... Super by bylo gdyby ktos polecil jakiegos Pana psychologa - moze inaczej to bedzie wygladalo z meskiego punktu widzenia i wiecej sie dowiem. Dziekuje z gory za pomoc! Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi... G.

Gość gość
Witam !!! http://poema.pl/publikacja/161371-analiza-i-interpretacja-miec-czy-byc-ericha-fromma; .....najlepsza metodą (nie uniwersalna, bowiem uniwersum nie istnieje) na szczęśliwe życie jest poznanie natury własnych problemów, oraz głęboka analiza osobowości. Jest to połączenie ideologii Marksa, Buddy, głębokiej psychoanalizy Freuda oraz Starobiblijnych wskazówek. Fromm powołuje się również na takie autorytety jak Spinoza, Tomasz z Akwinu, czy Arystoteles. Z każdej z prezentowanych filozofii wybiera te najbardziej liberalne motywy. Niestey ludzkie życie pełne jest niewygód i cierpienia, dlatego nie możemy przybierac jednej postawy.Komponując wszystkie wnioski w formę przyjemnego podsumowania dochodzi do konkluzji, że świat i tak nie ma sensu, a utopia na zawsze pozostanie obsesyjną wizja idealistów...

Gość filozofy z koziej
dlatego lepiej za dużo nie myśleć jak brak narzędzi,równie dobrze dzieciak od myślenia i wieloletniej analizy dlaczego miś nie ma już oczka straciłby swoją naturalną radość życia