Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kem na pęknięte naczynko?

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem, od mniej więcej 3 lat mam na nosie taką czerwoną kropkę, pęknięte naczynko. Nie mam cery naczynkowej, ale to pojawiło mi się po jakimś pryszczu, a jak wiadomo na nosie skóra jest delikatna. Boję się póki co laserów, bo czytałam różne opinie, jednym pomogły, innym pogorszyły cerę... wolałabym stosować jakiś krem rozjaśniający. Czy znacie może coś takiego? Coś co chociaż trochę rozjaśni to zaczerwienienie, bo zdaje sobie sprawę, że całkiem nie zniknie od kremu, ale jednak może się trochę wybieli. Czy contractubex by się nadał? Jest to krem na blizny, ale podobno daje dobre efekty, wybiela jakieś rany i ślady, więc może nie zaszkodzi spróbować na naczynko? Proszę o porady!

Gość gość
Spróbuj potraktować kwasem fitowym, mnie się udało zmniejszyć nim pajączki.

Gość gość
Wiem, że laser na to działa, ale czytałam o tym sporo i czasem może on pogorszyć stan skóry lub zredukować naczynko tymczasowo, a po czasie wyskoczy na nowo. Poza tym przez ok 2 tygodnie miejsce to jest zaczerwienione, a sam zabieg może być nieprzyjemny, więc póki co wolę spróbować jakiś kremów, chociaż aby wybielić to naczynko. Wypróbuję może ten krem Biodermy lub kwas faktycznie :)

Gość gość
A może mi ktoś powiedzieć, gdzie można zakupić taki kwas fitowy? W jakich produktach się on znajduje i będzie najskuteczniejszy?