Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy do bagażu podrecznego moge zwiąc kostki rosołowe bandaż tabltki i plastry ?

Polecane posty

Gość gość

j.w . I jeszcze ładowarke do telefonu i słuchawki. Lece Ryanair'em. I czy torebka 35x20x20 jest przeszukiwana też czy to jest dla mnie bez przeszukiwania ?

Gość gość
mozesz wziac te rzeczy, wymiary masz podane na stronie ryanaira i dobrze zebys sie ich trzymala bo sa kary za niewymiarowe walizki. torba jest tylko przeswietlana ale jak by chcielj to moga przeszukac jesli zauwaza cos co im sie nie spodoba

Gość gość
ok a czy to ograniczenie 10 kg jest strasznie przestrzegane ? jakbym miała 11 albo 12 to co wtedy ?

Gość gość
to zaplacisz chyba 50 euro kary, zdecydowanie nie przekraczaj kg, ryanair jest firma ktora zeruje na takich sytuacjach, ja juz niejednokrotnie placilam u nich. inne linie puszczaja to plazem bo to tylko 1,2 kg ale nie oni

Gość gość
dobra, super dziekuje za informacje ;) jeszcze o czymś ważnym powinnam wiedziec ? rezerwowałam bilet przez internet lece do Londynu, zrobiłam odprawe online i wydrukowałam karte pokładową. Dokumenty jakie mam wziąc to paszport, dowód i tylko ta jedna karta pokładowa tak ? przepraszam ze tak wypytuje ale pierwszy raz lece

Gość gość
dokument wystarczy tylko ten ktory wpisalas zamawiajac bilet. wszystkie plyny musisz miec w plastikowej torebce przezroczystej. pamietaj ze na samolot mozesz zabrac tylko jeden bagac czyli juz swojej torebki na ramke nie mozesz, tzn jak bedziesz wsiadac do samolotu to ja schowaj do bagazu bo tez cie moga za to nie przepuscic a potem mozesz rozpakowac.

Gość gość
jak bierzesz jakie urzadzenia elektroniczne to daj je sobie na wierzch bo trzeba je wypakowac do przeswietlenia

Gość gość
...

Gość gość
aaa i jeszcze zaden plyn w bagazu podrecznym nie moze przekraczac 100ml bo ci go wyrzuca. takze jakisz szampon czy zel to raczej na miejscu sobie kup, chyba ze bagaz glowny tez bierzesz

Gość gość
to mam specjalne pojemniki do takich płynów ;) czyli jeśli dopuszczalny jest bagaż podreczny + torebka to mogą sie rzucac o tą torebke ? i prosze powiedzcie czy ta krata pokładowa to tylko ta jedna kartka którą wydrukowałam czy coś wiecej?

Gość gość
????????

Gość gość
Kochana, ktos cie tu wprowadza w blad. Od pewnego czasu przepisy sie zmienily i oprocz bagazu podrecznego mozesz miec torebke na ramie o wymiarach nie przekraczajacych 35 *20 cm. Tak potrzebna do odprawy jest tylko karta pokladowa ,ktora drukujesz przy odprawie online oraz dowod badz paszport

Gość gość
o świetnie ;) dziekuje za info ;) a ta torebke moge miec ciągle na ramieniu i nikt mi tam nie powinien zaglądac tak ?;) i ostatnie pytanie to mam serki pakowane w plasterkach i próżniowo pakowanego pierś z kurczaka i moge to wziąc czy raczej nie ?

Gość gość
No torebke mozesz miec na ramieniu tylko przy odprawie kladziesz na tasme razem z torba podreczna. Ser i wedlina jak jest pakowana prozniowo to mozesz przewiezc

Gość gość
dobra już wszystko wiem, dziękuje ślicznie ;)