Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fordbrom

unieszczęśliwiacie dzieci tymi imionami

Polecane posty

Gość fordbrom

Te wszystkie Dżesiki, Alany, Kewiny, Nikole - tak, wiem, te imiona nadają dzieciom prości ludzie, bo im się wydaje, że w ten sposób się jakoś nobilitują. Do tego nazwisko Marchewka albo inne fikuśne. Naprawdę, żadne dziecko nie zyska w oczach ludzi, do których statusu dążycie, takim imieniem. Będzie go to całe życie dyskwalifikowało na wstępie wśród lepszego środowiska, jeśli zechce do niego aspirować - oby tę początkową dyskwalifikację umiało nadrobić. Takie imię zawsze będzie pokazywało, że nie pochodzi z najlepszej rodziny. Nie róbcie swoim dzieciom krzywdy.

Gość gość
ale jak taka mamuśka nie ma wiele dziecku do zaproponowania (brak wykształcenia, bieda) to chociaż na imieniu sobie odbije :)

Gość gość
Wypatrzyłam na fejsie dziewczynę,która się nazywa Ingrid Trznadel :D

Gość gość
u mojej córki w przedszkolu jest Tatiana. Dziewczynka smutna, otyła, wciąż ją babcia odbiera z przedszkola... bo rodzice pewnie nie mają czasu. wątpię aby imię jej rekompensowało smutne dzieciństwo

Gość gość
odnośnie imienia Nikola- na moim piętrze mieszka 2, a w klatce obok 2 psy o tym samym imieniu i wszyscy- i rodzice i właściciele psów- zdrabniają to imię "Nika", bądź "Nikusia"- niezła komedia, kiedy wszyscy przypadkiem spotykają się na spacerze

Gość gość
nikola, nadja, amelka, dżesika, kewin, oskar.... największe patologie

Gość gość
Masz racje . Wypowiadałam się już w temacie o oryginalnych imionach że rodzice krzywdzą tak dzieci. Wolę swoich polskich Jakuba i Szymka niż jakas wydziwioną Melanie jak u szwagra.

a jak przeciętny kowalski ma NORMALNE imie, znakiem tego wywodzi sie z forsiastej rodziny? :s

Gość gość
znajoma dała swoim synom imiona Nathan i Kryspin

Gość gość
ja też już po stokroć wolę Anie, Asie, Kasie, Antka, Szymona, Zosie niż te amelki, sary i nikole.

Gość gość
wbrew pozorom, te najbardziej oryginalne, to własnie polskie, używane od lat w Polsce. rozumiem, że Andrzej, Paweł, czy Piotrek się przejadły, moda się zmienia, ale można wracać do tych dawno nie używanych. Jakub, Szymon, to piękne, klasyczne imiona, od dawna w Polsce obecne. Te wszystkie Nikole przestały już być nawet oryginalne, byle dziewczynka na osiedlu z wielkiej płyty ma tak na imię. Więc po co? Wysilić mózgownicę, jest tyle pięknych imion.

Gość gość
a ja jak slysze maja lub julka to mam dosc...

Gość gość
Kinga to ładne imię. Moja "znajoma" która wywodzi się z typowej patologi dała na imię córce Temida :( masakra jakaś...

Gość gość
Jakub, Szymon :O do zrzygania - trzeba być pozbawionym fantazji żeby nazwać dziecko tak oklepanym w tych czasach imieniem. Te imiona są tak samo irytujące jak Nikola czy Alan. Co drugi dzieciak tak się teraz nazywa.

Gość gość
Autorko chyba masz na mysli klase srednia papugujaca po polskich celebrytach nadajaca dzieciom stare brzydkie imiona jak stachu,antek,franek czy zocha,to wlasnie oni aspiruja wyzej,to dopiero zenada

Gość gość
Mam córkę Amelkę,obiektywnie oceniam,ze do patologii nie należę :D W ogóle wybierając jej imię myślałam,że będzie rzadkie,a potem okazało się,że co czwarta to Amelka.Za 2 tygodnie rodzę i będzie Pola.

Gość gość
co się burzysz? może dzięki temu więcej matek się trochę zastanowi? skoro ciągle tu siedzisz wyłapując takie tematy, być może powinnaś ten czas przeznaczyć dla Kingi - z czystej dbałości o to, co z niej wyrośnie.

Gość gość
ja mam stasia i antka dwoch synow kolezanka skwitowala ze swoja matka ze te imiona sa brzydkie i jak moglam dac tak na imie dzieciom ..... :o im sie wlasnie podobaja imiona typu alan albo sławoj

Gość gość
mam na imię Ania i szczerze nie znoszę tego banalnego, pospolitego i w sumie nieładnego imienia- wolałabym się chyba nazywać Klotylda.. i na tym przykładzie widać, że guzik możesz wiedzieć co kogo unieszczęśliwi. Imię Nikola w sumie kojarzy mi się wyłącznie z męskim imieniem ze wschodu, ale jest ono juz tak ograne i pospolite, że wątpię, że dzisiejsze dzieciaki będą się czuły napiętnowane.. i nie zgodzę się, że mamy dużo ładnych imion- te podane przykładowo"Bartosze", "Szymony" , "Jakuby" i inne "Gienki" są paskudne brzmią choojowo i nie są uniwersalne. niestety ale polskie imiona są brzydkie i tyle, np taka Kaśka/Katarzyna, która w każdym innym języku jest pięknym imieniem u nas jest paskudna..

Gość gość
choc nie podobaja mi sie takie imiona to uwazam autorko ze jestes poprostu glupia!!!!!! i to bardzo!!!!! jak mozna ocenic dziecko czy pochodzi z dobrej rodziny czy nie po imieniu???????? kazda matka nazywa swoje dziecko tak jak jej sie to podoba, kazdy czlowiek ma swoj gust, jedni lubia trampki a drudzu pantofle , tak jaj jednym podobaja sie takie imiona a drugim inne!!! idz sie leczyc

Gość gość
ja mam syna Bartlomieja, nie zadne wymyslne imie jak Oskar, nie 'starodawne' jak Stanislaw, ale co- tez zle, bo popularne! Tak naprawde do kazdego imienia mozna sie przyczepic

Gość gość
Dokladnie tak.A autorka i podobne to unieszczesliwiaja dzieci swoja glupota.

Gość gość
a ja nie rozumie co masz do tych imion? czy wszyscy musza miec te same imina wd ciebie Ania,Kasia,Basia,Asia, Zosia itp? niech kazdy nazywa sobie dziecko jak chce, jak komus sie podoba Nikola,Sara, Amelia to niech tak nazywa, czy tez Kasia. kazdy ma inny gust.

Gość gość
A mi sie podobaja imiona takie jak: Iga,Eliza, Emila, Marcelina,Liliana a nie lubie imion w starym stylu jak: Zosia,Zuzia,Satnislaw,Jan ani imion modnych w latach mojego dziecinstwa: Katarzyna,Barbara ...

Gość gość
a u mnie synek ma na imie GABRIEL urodzil sie w dzien aniolkow ale to akurat byl przypadek :) a imie wybralam jak tylko dowiedzialam sie ze bedzie chlopiec . A jakby byla teraz dziewczynka to bedzie ANNA :) ANIA :)

Gość gość
A ja mam.Gabriele Malwine i Marcina. Moje dzieci są nastolatkami. Teraz będzie Morgan ale tylko dlatego ze tata jest Francuz em

Gość gość
A wiktor to tez patologiczne imie?

Gość Miraqle
Patologiczni to są ludzie , którzy po imieniu wnioskują co z dzieci wyrośnie :) A wg mnie powinno być jedno imię dla chłopca jedno dla dziewczynki a potem numerki :D:D . Wtedy takich ,,mądrych,, wątków, wpisów było by mniej :).Moje dziecko ma to ,,patologiczne,, wg was imię, jest śliczną dziewczynka, uzdolnioną, kochaną przez wszystkich a ja nie wiem do jakiej klasy należy bo w ogóle już segregowanie wg klas ludzi jest dla mnie prostackie. Wiele imion co wymieniacie za normalne -zwykłe , polskie - korzenie maja za granicą ale o tym nie macie zielonego pojęcia :) . U mnie na ulicy są 3 Amelki, i co z tego. Kilka Antków, Olków, i zdrówka im życzę . Natomiast niedaleko mieszka rodzina o ,,normalnych imionach,, a stuknięci na maxa, ale wg mnie ilość szarych komórek świadczy o tym a nie imię. Po 2gie to że ludzie nazywają psy ludzkimi imionami, to dla mnie patologia. Już nie wspomnę że śpią z nimi w jednym łóżku i czasem jedzą z jednego talerza. Nie raz słyszę tekst ,, on nazywa się jak mój pies ,, to odpowiadam ,, Ty nazwałeś psa jego imieniem - wstyd !!! ,, Ogarnijcie się , texty typu imię świadczy o człowieku, kolor włosów świadczy o charakterze a klasa społeczna świadczy o wychowaniu itp. - w jakim wy kraju żyjecie :) Nie jeden wykształcony zabił , zg****ił, nie jeden o ,,typowym ,, imieniu był gruby, łysy :) I pytam się ,, co wam do tego?? ,, :) A posty oceniające ludzi po imieniu są durne i świadczą tylko o autorze jedno ,, RUSZ MÓZGIEM I SPÓJRZ NA SIEBIE BOŚ TAKI ,,IDEALNY ,, ..... ,, :) Ps: mój poród odbierała Pani Nikola : wykształcona, mądra, ciepła, śliczna kobietka. Patologia ? Gdyby miała na imię Kunegunda też bym ją ciepło wspominała, boja oceniam ludzi po tym co od siebie wnoszą a nie co noszą :0 Pozdro :)

Gość Miraqle
przepraszam, miało być ,,do jakiej klasy (ja) należę ,, :)

Gość gość
zapomnieliscie o brajanie i lence :)