Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fordbrom

unieszczęśliwiacie dzieci tymi imionami

Polecane posty

Gość gość
Ja mam na imie Natalia moj maz Dariusz a nasza coreczka Marcelina,i nie jestesmy patologia

Gość gość
To bardzo ciekawe, bo w poście nie padło słowo "patologia", ani też nie zostały wymienione imiona takie jak Kinga, Liliana czy Marcel. Słowem - uderz w stół a nożyce się odezwą. Ciekawe, skąd Wam przychodzi do głowy, że akurat imię Waszego dziecka może być uznane przez autorkę czy autora postu za "patologiczne"? :) W poście się pojawiła Jessika, Bryan i inne głupie, a nie akurat te, które - oburzając się - wymieniacie, jako imiona swoich dzieci. Chyba raczej nie chodziło tu o imiona oryginalne, czy rzadkie, ale raczej o takie, które rodzice - sądząc, że w ten sposób podwyższą swój ubogi status - nadają dzieciom: dziwaczne, obco brzmiące. No i to jest zastanawiające, co Was tak oburza? :)

Gość gość
jak ja dawalam swojej corce na imię Patrycja 20-parę lat temu, to było to imie rzadkie i chyba też patologiczne jak teraz myślę :D a ona dostała je po bohaterce mojej ulubionej książki Remarque "Trzej Towarzysze" :)

Gość gość
ja daje synkowi Kamil

Gość gość
Do tej co ma syna bartlomieja Warto by sie zapoznać zanim nazwiesz dziecko i nie pisz ze żadne stare ani wymyślne. Imię stare jak świat Bartłomiej – imię męskie pochodzenia aramejskiego. Pochodzi od słów: Bar Tholomai, co oznacza syn oracza lub syn Tolmy. W formie Bartholomaeus było znane od początków chrześcijaństwa, z której wywodzi się staropolski Bartłomiej. W średniowiecznej Polsce imię było bardzo popularne. Jedno ze zdrobnień tego imienia – Bartosz – funkcjonuje obecnie jako osobne imię.

gość 23:13 Skąd wiesz , że akurat nie padło ? Po drugie - tłumacz jak babie na miedzy ,że każdy ma prawo nazwać dziecko jak chce, a tłumaczenie że imię dziecka odzwierciedla status człowieka jest debilizmem. Jak ktoś szuka problemów to w niczym też znajdzie. Pozdrawiam i dalej dyskutujcie, mnie to już nudzi :) Ps: nie czuję się lepsza że nazwałam dzieci tak czy inaczej, nie dowartościowuję się tym, nie chwalę, nie zazdroszczę, mam szczęśliwą , zdrową rodzinę i tym żyję. A wy dołujcie innych , siebie wzmacniajcie. Dla mnie osoby które po imieniu wiedzą kim dziecko jest, kim są jego rodzice - są puste. Oceniają ludzi nie znając ich, żałosne. Ja nienawidzę imienia Ireneusz - dlaczego moja sprawa, dziecka bym tak nie nazwała. Ale jak spotkam osobę o takim imieniu podam rękę i powiem ,,miło Cie poznać,, . Buźka dla wszystkich,każde imię jest super a to jacy jesteśmy - sami wypracowywujemy charakterem. Mniej zawiści, więcej tolerancji kochani.

Gość gość
jak miałabym synka nazwalibyśmy go Bernard, Artur, Hubert normalne imiona które drogie panie znajdziecie w polskim kalendarzu :P ale co jak co jak słyszę ze ktoś dal dziecku na imię Jakub lub Julka hmmm masakra bardzo popularne sa te dwa imiona i przez to drażnią mnie :P

Gość gość
nigdy nie nazwałabym dziecka dwoma imionami Nadia i Alan dziękuje.

Gość gość
A Jakub to nie jest normalne imię???? No ja pierdole, co za niedouki.

Gość gość
Albo Julka. NORMALNE imię. Nie Słyszałas nigdy imienia JULIA?????

Gość gość
Dziwaczne imiona ,haha.W przedszkolu, zwłaszcza w grupie trzylatków mamy ubaw.Pół biedy jak dziecko potrafi wymówi swoje imię ,ale jak nie umie to inne dzieci przekręcają imiona .Kiedyś był chłopiec o imieniu Lewan , dzieciaczki ciągle mówiły do niego Legwan.

Gość gość
od kubusiow i julek rzygac sie chce polaczki nie maja pomysłu na inne imiona i daja w kolo macieju jedne i te same hahaha

Gość gość
Jakub jest normalnym imieniem ale zdrobnienie kubus jak dla jakiegoś niedorozwoju już nie :)

Gość darinda
Szwagierka dała na imię synkowi Kornel masakra i wstyd skąd ona to wzięła? Jak ja pytają to zawsze odpowiada: morawiecki, ujejski, makuszyński :( nazywać dziecko po jakichś obcych ludziach przyznam, że o żadnym nie słyszałam. Krzywda dla dziecka bo wielka pani polonistka grzebie w jakiejś zapomnianej histori i musi robić z dziecka idiotę :(

Gość gość
ten ostatni post mam nadzieje cyniczny jest?

Gość gość
Kornel normalne imie co chcesz od niego? napewno lepsze od filipka szymusia kubusia

Gość gość
Kornel spoko imię, a jeżeli darindo nie słyszałaś o morawieckim, ujejskim i makuszyńskim to się nie chwal bo nie masz czym :( raczej się wstydź i pooglądaj sobie Klan albo M jak Miłość, bo to akurat na twoim poziomie :D

Gość gość
Zdrobnienia sa zawsze głupie . Druga sprawa dziwaczne imiona . Co to znaczy dźiwaczne bo dla mnie dziwacznym jest Patrycja czy Marceilna Ale żeby Zofia czy Julia bywało dziwaczne??

Gość gość
U mojej córki w przedszkolu jest ISMENA dzieci mówią na nia jest- niema. :D

Gość gość
Ja mam na imię Erna - tutaj pewnie dla wszystkich dziwaczne. Ja tam je lubię, byłam jedyną Erną w klasie. Imię mam po babci :) Tyle, że nie nazywam się Kiełbasa ani Marchewka, moje rodowe nazwisko nie brzmi polsko - bo nie ma takich korzeni. Tak się ładnie złożyło, że mąż jest Irlandczykiem, więc i obecne nazwisko ładnie się komponuje z imieniem :)

Gość gość
A u mojego synka jest Estera - czyli Gwiazdka :) Śliczne imię. Ismena też moim zdaniem jest ładne. A że dzieci nie potrafią wypowiedzieć? U synka jest Karolina i większość skraca i woła Lina... A mój synek to Lolek :)

Gość gość
HAHA nie słyszała o Makuszynskim

Gość gość
sądzę, że słyszała, skoro bezbłędnie napisała nazwisko - poza tym jest takie cudo jak google. po prostu ktoś pokazał jaki poziom prezentują osoby oceniające po imieniu innych, a wy nawet tego nie zauważyłyście - cóż kiepsko to świadczy o inteligencji...

Gość moje drzewko pomarańczowe
Zofia, Franciszek, Antoni- to dla pseudo elity mającej się za kogoś lepszego Nikola, Julka, Kacper, Alan - to dla patologii, Agnieszka, Marcin, Kasia - to wiocha z PRL-u, Alma, Ismena, Gniewomir - to dziwactwa dla porąbańców TO JAKIE IMIONA SIĘ NADAJĄ I SĄ "NORMALNE" PYTAM SIĘ WAS? Wg kafeterii wszystkie imiona są złe. Zawsze komuś jakieś imię się nie spodoba, nie nazwie tak swojego dziecka i spoko są gusta i guściki ale żeby zaraz wyśmiewać i obrażać, bo MNIE się to imię nie podoba?? Ludzie ogarnijcie się, bo to jest jakieś odbijanie piłeczki. Imię to imię nie przesadzajcie już z tą rzekomą "KRZYWDĄ"

Gość darinda
Nie słyszałam o żadnym z tych kolesi a że napisałam poprawnie no cóż słyszałam to zestawienie milion dwieście razy no i chyba nie jest wielki wyczynem powtórzyć polskie nazwisko makuszyński? Nie zamierzam też sprawdzać kim byli nie mam ochoty na dyrdymały. Domyślam się że jacyś pisarze skoro szwagierka jest polonistką i dalej uważam, że zrobiła dziecku krzywdę tym pedalskim imieniem.

Gość gość
Imiona zwykle sie z czymś kimś kojarzą i dla mnie zawsze Wioletta to fryzjerka , Sławek to majster złota rączka a zdzisiek pijak.

Gość arielka rudowłosa
objechaliscie autorke rowno:D a ma sporo racji w tym co pisze - to juz nie od dzis wiadomo, z imiona obcobrzmiące nadaja najczesciej rodzice z marnym wyksztalceniem, z problematycznych rodzin. Ja wychowalam sie w gorszej dzielnicy i faktycznie - wiekszosc dzieci ma tam wlasnie takie imiona, Nikolka itp, wiec prawdy w tym swterdzeniu jest duzo i nawet byly na ten temat badania z tego co wiem. Druga sprawa - takie imie nierzadko w ogole nie komponuje sie z nazwiskiem i to brzmi czesto smiesznie.

Gość gość
Wstyd dla ciebie że nie znasz. Niedouku.

Gość gość
A jakie to imie jest pedalskie:)?

Gość Haaaahaaaa
Ja mam na imię Liwia. Jest to oryginalne imię, a nie czuję się skrzywdzona z tego powodu. Wręcz przeciwnie! Jestem szczęśliwa, że nie nazywam się np. Ola, Ania czy Kasia, jak wszyscy dookoła.