Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szukam pomocy dla córki ma strach przed tym iż nie zdąży do toalety :(

Polecane posty

Gość gość

Witam Was , jestem juz zrozpaczona szukaniem pomocy dla mojej kochanej córki , 12 lat , cierpi na lęki przed tym że się posika... pewnie dla części forumowiczów wyda się to smieszne mi serce pęka z bólu.. córka boi się szkoły bo niektórzy nauczyciele nie puszczają dzieci w trakcie lekcji do toalety , w trakcie dłuższej jazdy samochodem cała skupia się za widokiem najbliższej stacji benzynowej ... wszelkie szkolne wycieczki odpadają , ciągle płacze i błaga żebym jej pomogła a ja nie wiem jak ... szukałam psychologów dziecięcych ale nfz ma najszybsze terminy za 5 miesięcy , byłam nawet w szpitalu na oddziale psychologiczno-psychiatrycznym dla dzieci terminy w poradni dopiero na 2015 rok.. ręcę opadają , prosze doradźcie coś , dziękuję

Gość gość
Jeśli Ci zależy to idź prywatnie, znajdź po prostu kogoś dobrego w Twojej okolicy. Jakbyśmy liczyli na NFZ to cóż... kłaść się i umierać:)

Gość gość
Twoja córka ma fobię. Rozumiem co to jest , bo sama też ją mam ale dotyczy zupełnie czego innego. Z tego co wiem na ten temat to najlepsze jest oswajanie fobii, przełamywanie jej poprzez celowe stawianie się w tej sytuacji, w której ona się pojawia. W tym momencie bądź przy niej , niech ma w tobie oparcie, idźcie do miasta , na spacery , do centrów handlowych, aby oswajać sytuację , Tłumacz jej , że jej pęcherz jest na tyle pojemny , że gdy nawet pojawi się sygnał , że chce się już siku on jeszcze dzięki zwieraczom potrafi ten mocz przytrzymać . Musisz z nią to ćwiczyć, żeby przestała się bać, żeby wypracowała sobie nowe schematy myślenia. To będzie długi proces , ale da rezultaty. Powodzenia.