Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak się pozbyć cellulitu

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie - walczę i walczę i nic to nie daje , w sensie ćwiczenia i deita, nie jem słodyczy i białego cukru, ograniczam kawę co jeszcze mogę zrobić?

Gość gość
cwiczyć? a jak to na dłuższą metę nie pomoże to jakiś zabieg

Gość gość
Seria kilku dermomasaży Ci pomoże. Poszukaj salonu kosmetyczmego w okolicy. Skóra jest jednoczesnie zasysana i masowana przez specjalną głowicę. Mogę polecić salon w Poznaniu Beauty Premium.

żadne masaże. dieta i cwiczenia. najlepsze jest bieganie. ale dieta to 9-% sukcesu. masowac mozna sie samemu w domu. dla mnie masaze to dodatek, kupilam roller i wmasowuje sobiepomaranczowa skorke z bielendy

Gość gość
Rollerem moze sobie mózg wymasować bo głupoty piszesz.

Gość gość
no dobra, jeśli zabieg to jaki? Ćwiczę regularnie od kilku misiecy ale efektów jakoś nie widzę.... zabiegów jest tyle że nawet nie wiedziałąbym co wybrać....

Gość gość
Tak jak ktoś wyżej napisał - dermomasaż to nr 1. Możesz jeszcze spróbować endermologii, cellulogii i masażu bańką chińską. Na pewno z cellulitem nie poradzi sobie liposukcja ultradzwiękowa, lipolaser i fale radiowe, chociaż często piszą, że zadziała :) cellulit to nie jest tylko tkanka tłuszczowa, więc zabiegi typowo likwidujace nadmiar tłuszczu nie wystarczą. Można ewentualnie połączyć w jednym zabiegu liposukcję ultradźwiękową i dermomasaż.

Gość gość
u mnie sprawdza się zestaw: dieta białkowa, a przynajmniej z minimum węglowodanów, basen najlepiej codziennie i do tego suplement z zieloną herbatą i CLA Cellulit znika po kilku tygodniach

Gość gość
spróbuj karboksyterapii - ja robiłam u dr Lichaja i efekt jest zdumiewająco dobry

Gość gość
to zalęzy ile pieniedzy możesz przenaczyc na niego i skąd jesteś, bo nie w każdym mieście robią takie same zabiegi.

Gość gość
mieszkam w Warszawie, możliwości są tu raczej duże, ale zabiegów i tak jest cała masa więc nie wiem na co miałabym się zdecydowąc...

Gość gość
spróbuj z icoone w klinice Piękność dnia. Bardzo fajny zabieg i widać po nim efekty a to najważniejsze

Gość Aminionka
Ja znalazłam filmik i rolce igłowej na yt: www.youtube.com/watch?v=F3PP6y41rPA - wydawało mi się sensowne więc postanowiłam spróbować i zamówiłam roller za 30 zł i jestem mega zadowolona! Nie spodziewałam się takich efektów! To pierwsze skuteczne narzędzie tego typu na walkę z cellulitem. Żadne kremy, balsamy, maści, diety, ćwiczenia nie dawały aż takich efektów.

Gość gość
Cellulit....inaczej lipodystrofia Zmiany występują przede wszystkim wśród kobiet i młodych dziewcząt i powodowane są prawdopodobnie przez nadmiar estrogenów w ich organizmie.

Gość gość
W wywiadzie dla New York Times dr Molly Wanner, wykładowca dermatologii w Harvard Medical School wyjaśnia, że W tej chwili nie istnieje żadna wybitna kuracja cellulitu ::))) niestety

Gość gabisiaa
Aminionka a gdzie znalazłaś ten roller w takiej cenie? Szukam czegoś sprawdzonego i w dobrej cenie, a przyznam, że chciałabym się skusić na tę metodę;)

Gość gabisiaa
Ok dzięki bardzo, też się skusiłam zamówić z tej strony i mam nadzieję, że do września (wtedy wyjeżdżam na urlop) będą efekty! ;)

Gość gość
Tym rollerem o długości 0,5 mm chcecie dostać się do cellulitu? Jakim cudem? Śmiechu warte. Cellulit może usunąć tylko intensywny głęboki masaż, więc jak najbardziej można tu polecać masaże bańką chińską, dermomasaże próżniowe i endermologie.

Tylko głęboki masaż? Na cellulit najlepsza jest czysta dieta, pełna warzyw i owoców, no i ćwiczenia. Oczywiście, że można się wspomagać różnymi zabiegami, kremami itd., ale one same nie są w stanie nam pomóc.

Gość Aminionka
Nie wszyscy mogą stosować bańki chińskie - np. ja mam problemy z pękającymi naczynkami i żyłami dlatego roller o którym pisałam sprawdził się w 100 %.

Gość gość
Pomyśl logicznie, jak roller mogł sprawdzić się przy cellulicie? Wkłuwałaś go aż do tkanki tłuszczowej?

Gość skórka pomarańczowa
Dieta, trochę gimnastyki i od czasu do czasu jakiś suplement. Problem tkwi pod skórą wiec jak chcecie się go pozbyć kremami i masażami?, fakt skóra może jest i gładsza ale problem tak czy siak zostaje

Gość gość
Żeby pozbyć się cellulitu najlepsze są dermomasaże podciśnieniowe co dwa lub trzy dni. Potrzeba od 6 do 20 masaży, wszystko zależy jak bardzo zaawansowany jest cellulit. Ale metoda działa w 100% na każdego.

Gość Agatka2014
Na cellulit najlepsze są masaże bańką chińską i endermologia :)

Gość gość
Jedynie narty. Mam 40 lat i po zimie czyściutkie nogi. W lecie jeżdżę na rowerze i biegam, a celulit znów wraca. Masaże typu bańka chińska są niezdrowe dla skóry. Jak jesteś młoda to pewnie skóra wytrzyma, ale później może się to na niej odbić.

Gość gość
Masaż jest dobry dla skóry w każdym wieku, wiec skąd ta teoria?

Gość gość
Masaż można robić w każdym wieku, ale trzeba odpowiednio dobrać intensywność oraz sprawdzić czy dana osoba nie ma przeciwwskazań

Jeśli żadne specyfiki lub domowe masaże nie pomagają, skuteczne w walce z cellulitem mogą okazać się zabiegi karboksyterapii, endermologii, zabiegi przy użyciu Cellactora lub technologia Maximus Trilipo.