Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do jakiego wieku dziecko biega

Polecane posty

Gość gość

chodzi mi o to, w jakim wieku dziecko powinno zacząć normalnie chodzić zamiast ciągle biegać/podbiegać. Pytanie kieruję głównie do mam chłopców.

Gość gość
moje chodzi od początku ;) a tak serio - to chyba zależy od temperamentu dziecka

Gość gość
ktoś jeszcze się wypowie? z pewnego względu jest to dla mnie istotna sprawa...

a to oni kiedys przestaja biegac?:D moj ma ponad 5 lat...i do tej pory sie nie zatrzymal :) watpie juz czy w ogole potrafi chodzic :)

Gość gość
tez mnie to interesuje dzieci w wieku 4 i 1,5 roku ciekawi mnie kiedy zaczna chodzic a nie biegac od 7 do 21 godziny i skakac

Gość gość
no to mnie zmartwiłaś/zmartwiłeś... nie chodzi o moje dziecko, bo tak owego nie mam, ale o dziecko sąsiadów mieszkających nade mną. Mają chłopca w wieku około 4 lat, który nie porusza się po mieszkaniu inaczej niż biegając/skacząc/albo tłukąc się w jakiś dziwny sposób :O nie muszę chyba mówić, że u mnie sufit aż drży, a ja sama czuję się jakbym mieszkała na budowie :P chcę po prostu wiedzieć na ile cierpień mam się jeszcze szykować...

Gość gość
do gościa z 19:28 - widzę, że mamy ten sam problem. Autorka

Gość gość
ja tez pisalamo siasiadach to jest nie do wytrzymania czasami jakby sie sufit walil ale ich tlumaczenie bylo ze to tylko dzieci i nic nie poradza

szczerze wspolczuje i radze pogadac z rodzicami :)moj skacze od 4 rano do wieczora :) oczywiscie biore pod uwage to,ze mieszkam w bloku i ciagle zwracanie uwagi tez mnie juz dobija...na szczescie w ciagu dnia maly jest u dziadkow :) no nie masz wyjscia innego niz zwrocenie uwagi skoro sami o tym nie mysla...wiadomo,ze to dziecko no ale kazdy chce troche spokoju :)

Gość gość
tak autorko mam ten sam problem i nic nie poradzimy

Gość gość
my zwracalismy rodzicom uwage i nas olali takze musimy sie meczyc dalej

Gość gość
uwaga była zwracana już kilka razy jak mały był mniejszy, ale chyba byliśmy zbyt grzeczni i kulturalni, bo to nic nie dało. Liczyliśmy, że jak dziecko trochę podrośnie, torodzice mu wytłumaczą, żeby nie biegał, ale chłopiec ma już chyba 4 lata i jest coraz gorzej. Jest coraz cięższy i tylko czekam aż tynk odpadnie mi z sufitu. Wtedy przynajmniej byłby namacalny dowód na wybryki sąsiadów, bo póki co moje skołatane nerwy kompletnie nikogo nie obchodzą :O

Gość autorkaaaa
do osoby która się ze mną solidaryzuje w nieszczęściu - w jakim bloku mieszkasz? tzn w nowym budownictwie, wielkiej płycie czy w kamienicy? Bo ja mieszkam w kamienicy, gdzie są raczej grube ściany i sufity i sama jestem zaskoczona, że wszystko aż tak słychać :P

Gość autorkaaaa
dodam jeszcze, że moi ciemiężyciele mieszkają na ostatnim piętrze, więc są w tej komfortowej sytuacji, że im nikt nie tupie i nie skacze...