Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiedyś pulchna

Schudłam i od 2,5 roku trzymam wagę! Instrukcja obsługi dla odchudzaczek

Polecane posty

Gość kiedyś pulchna

Witajcie. jak w temacie chciałam opisać, jak pozbyłam się 15 kg. Może to pomoże dziewczynom na diecie. :) Po pierwsze. Odpowiednia dieta- nie chodzić głodnym, ani przejedzonym. 1300-1500 kcal- tyle mniej więcej jadłam w 4 posiłkach, co 4 h. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Jadłam ok. 400 kcal. Drugie- skromniejsze 200-250 kcal. obiad- 400- 500 kcal. Na kolacje- 300 kcal. (zawsze 3 h przed snem) Co jadłam? W zasadzie wszystko. Na drugie śniadanie CZASAMI pozwalałam sobie na coś słodkiego np 1, no max 2 razy w tygodniu- i zawsze w dniu, kiedy ćwiczyłam. Co ważne, na I śniadanie jadłam coś, co zawierało "dobre" węglowodany. Na obiad- zwykle to, co domownicy, ale w rozsądnych ilościach. Jednak ważna była kolacja- obowiązkowo białko (chude) i warzywa. Startowałam z 71 kg/ 170 cm, a doszłam do wagi 56 kilogramów. Zajęło mi to ok pół roku. Było jednak warto. Z diety stopniowo się wyprowadzałam. Obecnie jem 1900-2000 kcal- zdrowych. Poprawiłam nawyki żywieniowe. Dokładałam 100 kcal, co 2 tygodnie wyprowadzając się z diety. Pierwsze 100 dodałam do śniadania, następne do II śniadania. Później- jak mi pasowało, byleby dzienny bilans kaloryczny nie przekraczał ustalonej ilości. 3-4 razy w tygodniu biegałam i wciąż to robię- można powiedzieć, że to mój "nałóg". Zimą robię to na bieżni, ale od wiosny do jesieni na świeżym powietrzu. Mam dobrą kondycję, zaczynałam od 40 minut marszobiegu, ale obecnie, mogę biegać nawet ponad godzinę. :). piję 2 l wody dziennie i 2 herbaty zielone. Piszę Wam to w nadziei, że moja historia może komuś pomóc. Chodzi o to, by trwale zmienić nawyki, nie wariować z głodu na diecie- to mija się z celem. Nie ma dobrej diety na 2 tygodnie. Są nawyki żywieniowe na całe życie.

Gość gość
Podaj jadłospis chociaż na tydzień bo mam dietę od dietetyka i chudne strasznie powoli moze 1kg na dwa trzy tygodnie

Gość gość
Proszę bardzo: Pn: 1. 3 kromki razowca z twarożkiem (duża łyżka twarogu na kromkę)+ pół grejpfruta 2. jednodniowy sok marchewkowy i pomarańcz (uwielbiam owoce;) 3. 3 ziemniaki, pojedyncza pierś z kurczaka, duża porcja sałatki, jogurt. 4. 2 jajka na miękko i np gotowane brokuły (dość solidna porcja- ok 350 g) wt: 1. musli z mlekiem 1,5 %, kromka chlebka z szynką 2. mała grahamka z szynką 3. ryba z piekarnika - łosoś i porcja dowolnej sałatki 4. 1/2 mozzarelli i pomidorki śr. 1. twarożek z owocami 2. 2 kromki chleba z szynką 3. 100 g makaronu razowego, łyżka oliwy, kilka pomidorów 4. kefir 200 g i sałatka (jaką lubisz np marchew+ kawałek jabłka, ale mały ponieważ unikamy owoców na kolacje) Mogę dodać więcej, ale nie jestem dietetykiem i może to Twoje prawidłowe tępo chudnięcia. Mi zrzucenie 15 kg zajęło aż pół roku, więc też bez szału. Poza tym odchudzając się z dietetykiem też unikniesz jojo, nawet pewniej niż na "mojej" diecie

Gość kiedyś pulchna
wyżej to ja

Gość gość
gratuluje ci bardzo ja mam 5 kg za duzo, ( najwie cej w brzuchu) i nie moge schudna c

Gość berbla 00
Kiedys pulchna fajnie ze o tym napisalas. Niby wszystko wiemy ale......dobrze od czasu do czasu przeczytac i sobie przypomnic :-) Wszystkie mamy chwile zapomnienia :-)