Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chazan

Polecane posty

Gość gość
Ta cała sprawa jest obrzydliwa! To nie powinno się wydarzyć. Kobieta miała prawo do aborcji i etycznie było do tego wskazanie. Ten człowiek to nie obrońca życia, to człowiek który setki dzieci wyskrobał, dzieci zdrowych. A nie dał kobiecie szansy na zabieg, która miała do tego prawo. Kobieta ta powinna domagać się od niego odszkodowania. A gdyby podczas cc np. straciła macica, lub dostała krwotoku? W imie czego on podjął taką decyzje, kto dał mu prawo. On nigdy nie zrozumie co zrobił tej kobiecie i temu dziecku, nawet gdyby zył 200 lat.

Gość gość
najwięcej broni chazana moherów które skrobały sie w młodości a teraz sa świetojebliwe.

Ide stąd, bo katoland przedawkował radio Maryja i Oczy wydłubały w obronie Chazanka łapówkarza, jaki on biedny, niewinny, który jeszcze do niedawna skrobal , az iskry szly, wyskoral sobie na tych skrobankach to co nawet wam się nie marzy Przejrzyjcie na oczy w czyjej obronie stajecie Zegnam

Gość gość
To prawda, nie jedna obrończyni i dewota co niedziele w Kościele wyskrobała nie jedno dziecko. Tfu na was!

Gość gość
Chazan to bardzo kontrowersyjna postać ale dalej uważam je jegom postawa nie sprawia ze sama deklaracja wiary jest złym pomysłem. Na drzwiach do gabinetów powinna być jasna informacja na ten temat i może byłoby po sprawie. Tragedia nałożyła się nieszczęśliwie z wprowadzeniem tego projektu i dlatego tyle o tym w mediach. Toksyczna wypowiadalam się juz wczesniej kilka razy i Twoja postawa jest niedorzeczna, czy potrafisz dyskutować? Najpierw piszesz spokojnie i z sensem potem nagle jakbys miała 13 lat i tupala nogą ze ktoś ma inne zdanie niż Ty. Nie jesteś alfą i omega, a tu jak na razie bagna w dyskusji nie ma wiec go nie rozpoczynaj. Dla autorki aborcja równa jest roztrzaskaniu dziecka o ścianę, dla mnie prawde mówiąc tez bo jestem całkowicie przeciwna aborcji i mam prawo do tego zdania. Wiec wyluzuj i nie pluj jadem a jeszcze to haslo ze wszyscy pomarańczowi to ta sama osoba - padlam. Ile masz lat kobietom?? Sorki za błędy jakby co pisze szybko.

Gość gość
a podziemie zawsze było i będzie , nie będą legalnie w szpitalach robić to prywatnie - w moim mieście jest wielu lekarzy którzy robią skrobanki (od 3000 do 5000 tyś), wiem bo znam osoby które korzystały i tylko dla nich będzie lepiej bo dorobią do "małej pensji"

Gość gość
a niech sobie deklarują wiarę jaka im się podoba, ale nie w państwowych placówkach. wedle konstytucji wszyscy w polsce są równi i mają prawo do swoich przekonań - więc nie narzucajcie ich komuś kto chce korzystać z antykoncepcji czy dokonać aborcji.

Gość gość
Amen

Gość gość
ta baba na pewno dostała mnóstwo kasy od tvn albo wyborczej aby zrobić aferę.... aby promować aborcję i likwidować wierzących lekarzy

Gość gość
Tez tak może być.

Gość gość
wiecie co, ja jestem wierząca, naprawdę wierząca, wzięłam ślub kościelny, mój pierwszy raz był po ślubie z mężem. stosuję npr, co tydzień chodzę na mszę, przyjmuję komunię, ale jak czytam te Wasze wypociny, to mam odruch wymiotny! tą kobietę spotkała TRAGEDIA! a wy w taki sposób o niej piszecie, twierdząc, że jesteście katolikami? co najwyżej katolami :O gdzie wasze współczucie i szacunek dla niej? ja nie uznaję aborcji, nigdy bym jej nie dokonała, ale nie odmawiam takiego prawa komuś kto chce to zrobić. Bóg dał nam wolną wolę, po to abyśmy dokonywali wyborów, a nie jakieś szemrane typki pokroju chazana ludziom narzucali postępowanie. nie wiem czemu on odmówił tej aborcji? może oczekiwał łapówki a ci rodzice się nie domyślili i nie dali? może nagle wielki grzesznik odnalazł sumienie? nie wiem. w każdym razie powinien im powiedzieć nie zrobię tego idźcie z Bogiem i dać zaświadczenie o odmowie wykonania zabiegu. oni bez pokazywania palcem trafiliby do lekarza, który by na tej podstawie wykonał zabieg, a on by do tego reki nie przyłożył.

Gość wardruna
Wszystkie tepe baby, broniace Chazana i przeciwne aborcji ,wzywam do zapoznania sie z tym artykulem.Tak wiem,ze czytacie teksty nie dluzsze niz 160 znakow,ale wytezcie swoje male mozdzki i czytajcie tepaki cos bardziej pozytecznego ,niz klaudie i olivie :) myslenie nie boli,polecam :)

Gość Justann
A dla mnie ta cała deklaracja wiary to pomyłka i nie powinna mieć prawa zaistnieć. Jak lekarz chce stawiać prawo boskie nad ludzkim, to niech zostanie laryngologiem, albo sprzedaje marchewkę, a nie studiuje ginekologii. Bo w tej akurat dziedzinie (w odróżnieniu od innych) zbyt wiele jest różnic między nauką świecką a naukami Kościoła. I nagle taki ginekolog może nie tylko odmówić dokonania zgodnej z prawem aborcji, ale również nie wypisać środków antykoncepcyjnych, albo tabletki po. Albo prać młodym dziewczynom mózgi (który przyszły po poradę w sprawie antykoncepcji), że najlepsze są metody naturalne. W mojej ocenie takie zachowania są niedopuszczalne i tacy lekarze powinni mieć możliwość leczenia wyłącznie prywatnie (żeby nie dokładał się do nich NFZ, czyli podatnik) z jasna informacją na drzwiach, że lekarz podpisał deklarację wiary. Wtedy idziesz za własne pieniądze, świadoma poglądów lekarza. W państwowych placówkach tacy lekarze nie powinni mieć prawa zatrudnienia. A co do całej afery: najtrudniejszą decyzję w takich przypadkach podejmuje kobieta. I nie wierzę, że którakolwiek z kobiet potrafiłaby bez mrugnięcia okiem podjąć decyzję o aborcji czy o urodzeniu, wątpliwości ma się chyba zawsze. A personel medyczny i lekarza powinni wspierać kobietę i maksymalnie odjąć jej cierpień, niezależnie od tego jaka to jest decyzja. Szpital i takie trudne przypadki to nie miejsce na dyskusje czy komentarze pod nosem, że ktoś (lekarz, pielęgniarka, salowa) ma inne zdanie i zrobiłby inaczej. To nie miejsce na ocenę decyzji kobiety, tylko miejsce gdzie ta decyzja ma być wykonana. I niezależnie od tego, czy kobieta chce przerwania ciąży, czy chce urodzić potwornie chore dziecko, które nie przeżyje jednego dnia nikomu nic do tego.