Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hikix3

Pomógłby mi ktoś zinterpretować wyniki badania moczu?

Polecane posty

wczesniej mialam zapalenie pecherza, dwa razy antybiotyk na to. Do dziś boli mnie pęcherz i plecy. Wykonałam badanie moczu i wyszło coś takiego: barwa ciemno zolta przejrzystosc lekko mętna ph 6,5 ciężar wlasciwy 1020 bialko ujemny, negatywne glukoza ujemna, negatywna urobilinogen 0,2 ujemny bilirubina ujemny ciala ketonowe ujemny leukocyty malo azotyny ujemny krew ujemny nablonki plaskie liczne w polu widzenia leukocyty 8-10 w polu widzenia zastanawiaja mnie nablonki plaskie i leukocyty moglby ktoś pomoc, kto sie na tym zna?

Gość gość
a jaki antybiotyk dostałaś na to zapalenie pęcherza?

2 antybiotyk, ponieważ się nawróciło, nie pamietm nazwy

Gość gość
nic w tym moczu sczególnego nie ma ale to badanie ogólne. Za mało pijesz , nie rozrzedzasz moczu i ułatwiasz bakterii przyczepianie się do scianek pęcherza. Poza tym wytracający się kwas moczowy w postaci kryształków-jak nie pijesz- drażni pęcherz.Pij dużo wody z cytryną albo herbatki zurawinowej albo czegokolwiek. Pęcherz nie będzie tak bolał.

Gość gość
ból pęcherza potrafi być nieprzyjemny, więc dobrze brać jakiś suplement z żurawiną. mi pomaga żurascin uro.ma dużo żurawiny, witaminę c i do tego pokrzywę.w takim zestawie jest moc ;)