Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co musze spakowac do szpitala

Polecane posty

Gość gość

Mamuski co musze spakowac a co bedzie zbedne w szpitalu? na necie rozne rzeczy pisza... prosze napiszcie mi co mam spakowac bo to moja pierwsza ciaza i nie mam doswiadczenia ;)

Gość gość
polecam wibrator, na pewno się przyda :)

Gość gość
PREZERWATYWY

Napiszę co ja miałam. DLA MNIE : koszulka nocna ( Miałam dwie. Na sali upał , ciągle przepocona , codziennie były prane a i tak stwierdziłam że by się przydały 3 :P) ręczniki bielizna ( miałam cc - u nas kobiety po cc mogą mieć zwykłe majtki bawełniane) podkłady poporodowe i wkładki laktacyjne kosmetyki i środki higieniczne jak mydło,papier toaletowy etc kapcie i klapki pod prysznic dokumenty - dowód osobisty,książeczka ubezpieczeniowa ( teraz już ich nie ma,wystarczy PESEL) , karta ciąży + wszystkie badania jakie robiłam podczas ciąży. DLA DZIECKA : ciuszki ( te które nie miały to używały szpitalnych . Dla mnie to one śmierdziały chlorem) pampersy chusteczki nawilżające pieluszka tetrowa i bawełniana rożek krem ( u mnie sudocrem) , inne kosmetyki szpital dawał. Chyba to wszystko ...

sama bym chciala wiedziec, a te dwa wczesniejsze wpisy swiadcza o inteligencji autora/autorki

Gość gość
PLASZCZ PRZECIWDESZCZOWY

Gość gość
GRABIE

Gość gość
To zależy od szpitala w dużej mierze. Ja miałam dla siebie 3 koszule nocne, 2 ręczniki - duży i mały, podkłady, majtki siatkowe (wkładki laktacyjne i biustonosz do karmienia też miałam ale okazały się zbędne, dopiero od 4 doby się przydawały a wyszłam wtedy już do domu), przybory toaletowe - polecam ręcznik papierowy do podcierania się po myciu (miałam cc a też się przydał), jakąś opaskę albo gumkę żeby spiąć włosy jak masz długie - jest wygodniej. Poza tym sztućce, kubek, woda z dzióbkiem - łatwo się napić nawet jak leżysz i karmisz dziecko a pić się wtedy chce. Dla dziecka miałam kaftaniki, pampersy, chusteczki i krem do pupy - pieluchy tetrowe szpital dawał do woli a rożka używałam ich.

Oprocz tego co napisal potwor to polecam majtki siatkowe (jezeli rodzisz sn), tantum rosa do podmywania i oktanisept do dezynfekowania krocza. Ja dodatkowo korzystalam z laktatora, bo zaraz po porodzie nie mialam pokarmu i dzieki laktatorowi udalo mi sie rozbudzic laktacje. Aha i staniki do karmienia!

Gość gość
najlepiej poszukaj kobiet, ktore rodzily w tym samym szpitalu i dowiedz sie co jest a co musisz zabrac. Ja po poradach z netu spakowalam sie jak na wojne a 3/4 rzeczy bylo w szpitalu.

Gość CzerwonaKokardka
Napiszę ci co ja spakowałam -ręcznik duży i mały -3 koszule - stanik do karmienia - majtki bawełniane - skarpetki - podkłady bella - podkłady na łóżko 60x60 - pampersy -chusteczki - bephaten - tantum rosa - i zostaly jeszcze podstawowe kosmetyki