Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama pyta

Kiedy do "zerówki?"

Polecane posty

Gość Mama pyta

Witam mam pytanie odnośnie szkoły moja córka urodziła sie w grudniu 2010r kiedy pujdZie do zerówki? Pogubiłam Juszkiewicz tym :)

Gość gość
w 2016

Gość gość
Za rok we wrześniu.Moja jest z grudnia 2009 i idzie za 2 miesiące już obowiązkowo.

Gość gość
Czyli w wrześniu 2015 roku ? Kurczę szybko. I potem moge zdecydować czy zostaje 2lata w zerówce czy po roku do pierwszej klasy?

Gość gość
Na pewno nie w 2016,tylko w 2015 na 100 %

Gość gość
Nie może zostać 2 lata w zerówce.Mając rocznikowo 5 lat idzie do zerówki,rok później do 1 klasy,weszła ustawa przecież.

Gość mama pyta
czyli w 2016r bedzie musiala pujsc do 1klasy?? hm.. wszyscy mowili ze bede mogla decydowac czy zostaje rok w zerowce czy dwa.

Gość mama pyta
i jak ta wyglada czy samemu trzeba isc zapisac dziecko do tej zerowki, czy oni wysylaja jakas korespondencje?

Gość gość
Tak.W 2016 będzie musiała iść do 1 klasy.Ty nie masz wyboru,wybór miały matki dzieci urodzonych do 2008 roku.Moja córka jest właśnie z grudnia 2009 i już musi iść. Nie wysyłają żadnej korespondencji,trzeba złożyć wniosek.U rekrutacja trwa od 1 do 21 marca i w tym czasie składasz wniosek w zerówce,do której będzie chodziła córka.

Gość gość
2 lata w zerówce?Co za bzdura...

Gość mamapyta
serdecznie dziekuje :) a jeszcze jedno pytanie odnosnie siostrzenca, jak juz wspomnialam corka jest z grudnia 2010r a siostrzeniec z stycznia 2011 roku jak to z nim bedzie wygladalo? czy pujda razem do jednej klasy?

Gość gość
Nie,bo siostrzeniec jest od córki rocznikowo młodszy o rok,więc pójdzie rok później,chyba,żeby siostra chciała go zapisać na rok wcześniej do zerówki,to wtedy startowaliby razem.

Gość mama pyta
aaa no to teraz wszystko rozumiem. corka majac 4,5roku juz pujdzie do zerowki..strasznie szybko..

Gość gość
Wiem,tak samo uważam.Nie dość,że ustawa weszła,że rok szybciej,to jeszcze grudniowa-najmłodsza.

Gość mamapyta
niestety nic z tym nie zrobimy. petycje na ktorych zbieralismy podpisy podobno wrzucili prosto do kosza. dzieci szybciej do szkoly to i podatek rok szybciej odprowadzany co za tym idzie wiecej kasy dla nich. bylam pewna ze jak corka z grudnia to wlasnie bedzie mogla te dwa lata w zerowce pobyc..wogole w szoku estem ze za rok juz do szkoly!