Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zuzutyyvb

Test !

Polecane posty

Gość Zuzutyyvb

Hej dziewczyny. Ostatnio miałam dużo stresu i 2 długie podróże. Wróciłam w Piątek w dzień spodziewanego okresu. 11.07 okresu nie dostałam do dzisiaj. Wiem że 3 dni po terminie to nic. Jednak dla upewnienia się skorzystałam z testu ciążowego i wyszedł pozytywny. Jedna gruba wyraźna kreska a druga ledwo widoczna. Nie byłam przekonana co do wyniku testu. Powtórzyłam go i wysz edł negatywny. Skołowało mnie dlatego zrobiłam następny już tak jak trzeba. Z pierwszego porannego moczu firmy poleconej przez inne forumowiczki. Wyszedł negatywny. Na opakowaniu wyraźnie było napisane żeby nie brać pod uwagę wyniku po wyżej 10min. Odczekałam swoje i nic nie wyszło . Jednak po 2-3h spojrzałam na test na którym przebijała się druga różowa kreska ledwo widoczna. Czuję się jak przed nadchodzącą miesiączka jednak ten pierwszy test nie daje mi spokoju. Chodzę w napięciu a to tylko pogarsza cała sytuację i wstrzymuje ''może'' nadchodzący okres. Jak wasze doświadczenia z testami? Zawsze można im ufać? Czy warto brać wynik testu po 10min wzwyż ? Słyszałam że testy się utleniają i dlatego wychodzą słabe różowe kreski. Kiedy warto odwiedzić ginekologa?

Gość gość
idź na beta hcg z krwi Gin nie pomoże bo jest zbyt wcześnie.

Gość gość
Gdzie można wykonać taki test? Czy jest płatny?

Gość gość
w każdym laboratorium. Cena ok 30zł tak mi się kojarzy.

Gość gość
Mi druga kreska tez pojawiła się gdy spojrzałam na test po kilku godzinach. Teraz jestem w19 tygodniu ciąży. Jakiej firmy jest test?