Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fargo27

Co myślicie o osobach które oszukują w Internecie

Polecane posty

Gość fargo27

Nie wysyłają kupionego przedmiotu lub okradają wasze konta bankowe itp. A jeśli taka osoba nie może znaleźć pracy lub ma ciężką sytuacje rodzinną, to ta kasa może uratować mu życie. I tak przecież allegro zwraca wam kasę lub bank, więc nikt nie jest poszkodowany, a że musicie trochę się na chodzić, to co najwyżej wyjdzie wam na zdrowie.

Gość gość
to zalezy, bo jak okradną bogatego to mi nie szkoda, ale często okradają biednych ludzi i to jest mega wkurzające

Gość fargo27
No tak, ale skąd taka osoba ma wiedzieć czy ktoś jest biedny lub bogaty. Jeśli taki cwel kupuje telefon za 2000 zł to chyba biedny nie jest i można go wy/ru/chać z kasy ?

Gość gość
z jednej strony masz rację, biedny nie kupuje telefonu za 2000zł, tylko za max 200zł. Ale z drugiej strony jaką masz pewność, że ta osoba nie zbierała na ten telefon rok, odkładając pieniądze do skarbonki, bo marzyła o takim telefonie? więc ja uważam, że można kogoś okraść ale tylko wtedy gdy ma się 100% pewność, że ta osoba biedna nie jest.

Gość fargo27
Pewności na 100 % nigdy niema, ale jeśli osoba zostanie oszukana i zgłosi to na Pierdo/lo/ną Policję , to otrzyma zwrot kasy z allegro lub z banku i wszyscy są zadowoleni.

Gość gość
może masz racje, rob jak uważasz. Ja i tak nie kupuję drogich rzeczy przez neta więc nikt mnie nie oszuka. Telefon za 2000zł to dla mnie przesada, zresztą jakbym miala sobie taki kupić to bym poszla do sklepu a nie przez neta. Co nie zmienia faktu, że zostalam kiedys oszukana, kupilam 2 plaszcze na allegro, mialy byc w stanie idealnym, noszone kilka razy, zaplacilam w sumie 110zł, i co? przyszly mi jakies stare śmierdzące dziurawe szmaty wyglądające jak po jakims bezdomnym nadające sie tylko do smietnika. I bylo to dla mnie bardzo przykre bo jednak dla mnie 110 zl to są duze pieniądze, a te plaszcze ladnie wyglądaly na zdjeciach. Ale nie chcialo mi sie isc na policje, dalam tylko negatywa.

Gość gość
Właśnie daliście mi pomysł jak skombinować pieniądze :) Mopsy sropsy nie chcą mi pomóc jestem w beznadziejnej sytuacji . Nie ma gdzie normalnie zarobić więc chyba wystawie coś fikcyjnie na allegro. Grozi mi coś za to?