Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy posiadanie psa lub kota jest lepsze niż mieć dziecko ?

Polecane posty

Gość gość

mniej kłopotu, mniej wydatków, więcej radości ? Takie koty syjamskie dożywają 25 lat, a weterynarze mówią że z roku na rok zwierzęta domowe zyją coraz dłuzej (tak jak ludzie)

Gość gość
pies lepszy ciąża to g***o

Gość gość
Tyle ze zwierzeta zatrzymuja sie na pewnym etapie rozwoju i tyle. Mam bezdzietnych znajomych ktorzy mozna powiedziec , że przelali swoją miłość na koty, traktują je jak dzieci, mówią do nich (to akurat też robie czasami ale u nich to jest juz przesada), trenują je i wymagają zawsze wiecej niż psychika zwierzecia jest w stanie ogarnąć - wygląda to żałośnie, łudzą się, że kot coś zrozumiał a on nic nie kuma : ) wtedy dostaje kare, no lol

W/g mnie twoje pytanie to pytanie czy lepsze są lody truskawkowe czy schabowy. Dostaniesz głupie odpowiedzi, bo pytanie ma błędne założenia. Relacja rodzic-dziecko a relacja człowiek-zwierzę to inne sprawy, inne światy.

Gość psiareczka
Dla mnie tak, bo co z tego, że dziecko dorośnie skoro wtedy się wyprowadzi i zacznie swoje życie. Ja dwie suczki miniaturki ratlerki i kocham te moje córeczki nad życie :)

Zwierzęta są puchate i milsze w dotyku. :)

Gość gość
No tak, lepiej jak "towarzysz" zdechnie, niż jakby mial sie wyprowadzic hahahhaha

Gość gość
Zanim zdechnie to już bedą metody na przedłuzanie życia towarzysza lub klonowanie. Co do kotów najdłużej żyją koty syjamskie i perskie, 20 lat i wiecej, najdłuzej zyjący kotek mial prawie 40stke czyli na kocie lata żyl prawie 200 lat :D

Kot jest zajebisty, można zabrać go do kina, porozmawiać o życiu i pójść z nim na basen ...

Kot nastoletni nigdy nie będzie nazywać właściciela starym bądź starą i nie będzie pyskował. Ani nie zrobi awantury wyzywając niecenzuralnymi określeniami, że mu się na udział w imprezie nie pozwoli. :D