Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

moja córka nie chce jeść!!!

Polecane posty

Gość gość

już mi ręce opadają...dzisiaj,uwaga-zjadła parówkę i pół kromki z wielką łaską,wiem że to nie najlepsze jedzenie ale co mam zrobić jak tylko to weżnie łaskawie do buzi?zastanawiam się nad apetizerem,podawała go któraś z Was?dało to poprawę?córka ma trzy lata,zawsze była niejadkiem ale teraz to jakiś koszmar.Doszło do tego że jak tylko otworze rano oczy to od razu myśle co jej zrobić do jedzenia żeby jej smakowało.Wszystko dzióbnie dwa razy i więcej nie chce,nie daję słodyczy wogóle,nie wciskam wielkich porcji ale ona nawet pół kromki nie chce zjeść.Jedyna pocieszenie to takie że lubi mięso...Macie jakieś rady?

Gość gość
Jak lubi mięso to może zrób np. roladę z piersi indyka nadziewaną warzywami? Może polubi w ten sposób nowe smaki? Piersi robijasz cienko, do środka dajesz zblanszowane warzywa (mieszankę na patelnię, albo świeże cukinie, paprykę, albo szpinak na gęsto), możesz dodać trochę startego żółtego sera, nacierasz ziołami i wstawiasz do piekarnika na ok. pół godziny-40 minut. Moja dwulatka to uwielbia. A rodzynki, morele, owoce suszone i sezonowe lubi? Też jej możesz na talerzykach poukładać i postawić w dostępnym miejscu żeby sama sobie brała. Jeszcze jedno, temperatura potraw. Moja córcia miała taki okres, że nie bardzo chciała jeść zupy. Co się okazało, nie lubiła po prostu zbyt ciepłej zupy, jak dorwała się przypadkiem do całkiem wystygłej, to zjadła całą miseczkę :) O tej pory podaję jej zupy chłodne, letnie - zjada ze smakiem.

Nigdy nie przejmowałem się tym czy mój pies je, czy nie. Wsypywałem mu do miski karmę i mięcho. Jak ubywało, to dosypywałem. Może na tej zasadzie z nią postępuj?

Gość gość
za duzo w dupssku maja bachory ludzie przemieraja z głodu pokaz jej w necie wychudzone umierajace afrykanskie dziecko moze wtedy zmadrzeje

Gość gość
Ty Michał może sobie przeszczep mózg swojego psa, będziesz mądrzejszy :O

Gość gość
Ale kolo dobrze radzi. Postaw jedzenie,rozne opcje i niech wybiera jak zglodnieje. Moze sie zacheci i podejdzie,zainteresuje,np.jak nikt nie bedzie patrzyl.