Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zyc we 3 za 2600zl na miesiac

Polecane posty

Gość gość

tak tyle mamy. starcza tylko na oplaty i jedzenie. na nic wiecej

Gość gość
same oplaty pochlaniaja co miesiac ok.1300zł. zostaje nam1100zł. starcza to tylko na jedzenie.

Gość gość
a jak ja mam zyc2600 a oplat 1500?? 2 osby??tak samo nedza

Gość gość
sorki zostaje nam ok.1300zł.po oplatach

Gość gość
nas było 8 i tylko tata zarabiał jakieś 1300zł miesięcznie. Skończyło się tak, że wszystkie dlugi przeszly teraz na nas, czyli na dzieci i teraz mamy przerąbane do końca życia!!! A co rząd robi? Najpierw się mnożyć a później myśleć o przyszłości. Może jakąś minimalną zniżkę na mieszkanie się dostanie. Tylko kogo na to będzie później stać? No ale co się martwić, premierowi żyje się coraz lepiej, resztę olać.

Gość gość
Da się .... My mamy 2 500 zł - 3 000 zł na 5 osób i biedy nie klepiemy. Wiadomo luksusów nie ma, ale nikomu niczego nie brakuje. Żyjemy normalnie.

Gość gość
My na 4 mamy 3 tysiące (1200zł stałych opłat) i żyje nam się całkiem dobrze. Trzeba umieć gospodarować pieniędzmi, co zrobić.

Gość gość
a jak ma zyc osoba ktora zarabia 1200 zł a opłat ma 1100 :(

Gość gość
zycie z miesiaca na miesiac coraz drozsze.

Gość gość
a kasa na ubrania skad brac?????

Gość gość
gg

Gość gość
napiszcie mi jak zaoszczedzic ?

Gość gość
nikt nie pomoze?

ja często kupuję w szmateksach i to nie tylko wtedy, gdy kasy brak :) Kosmetyki kupuję tylko te, których naprawdę używam i to zwykle takich firm jak Ziaja, czy Farmona. Uważam, ze wszelkie loreale to ściema. jedzenie kupuję góra na dwa dni do przodu i planuje co z czego zrobię - dzięki temu nic się nie marnuje. No i przede wszystkim ustalam limit tygodniowy i się go trzymam. Może będziesz w stanie jakoś sobie dorobić na lewo? Ja właśnie takie 'lewizny' przeznaczam na dodatkowe wydatki.

Gość gość
tylko gdzie dorobic?

Gość gość
limit np wydatkow na dzien ?

Gość gość
przeznaczam sobie 300zł tyg.na jedzenie.

Ja ustalam limit tygodniowy 300-400 i nie ma opcji, trzymam się go. Dzięki temu wiem ile mogę wydać i wiem,ze starczy na cały miesiąc. Ja dorabiam na rekodziele i wystawiam swoje rzeczy w galeriach internetowych. To nie są duże pieniądze,ale zawsze cos- mam na prywatnego ginekologa,czy dentystę. Ostatnio odkładam na prawo jazdy. Mój maz też dorabia-robi zdjęcia. Nie ukrywam,ze bez tych lewych pieniędzy byłoby krucho,bo zawsze coś wypadnie; a to auto się zepsuje lub teraz przed porodem też kilka większych wydatków.

Gość gość
ikk

Gość gość
U nas bylo podobnie.i tez trojka,ale niedawno urodzilam synka,wiec trza bylo zacisnac pasa,ale mezowi sie fucha w Niemczech trafila,pojechal i byl 3tyg,wrocil i przywiozl tysiac euro,okazalo sie ze moze zostac na stale,wiec siedzi tam,a ja z dziecmi tu,on wraca co 3tyg,i tyle przywozi,ja mam urlop macierz platny 60%,i jakos idzie-jest tam3mc i splacilismy powoli dlugi,zodtaly ratyza lodowke i remont domu,planujemy by zodtal do konca roku,posplacamy wszystko i na czysto bedzie szukal pracy w pl

Gość gość
I mamy oplat ok1500,z tego jeszcze on500musi wziasc na paliwo zeby do pracy dojechac,ale i tak sie oplaca bo mamy ok 2tys na czysto juz

Gość gość
posplacamy wszystko i na czysto bedzie szukal pracy w pl xxx a jak nie znajdzie to znowu długi, znowu bieda, znowu facet za granicą

Gość gość
my mamy 2800 na 2 doroslych i troje dzieci,i normalnie starcza,nie ma luksusow ale staram sie niczego dzieciom nie odmawiac,w tym miesiacu corka dostala obiecany telefon,co mca dwoje ma kieszonkowe,mamy ladnie urzadzone mieszkanie,fakt faktem wynajmowane ale jest-niektorzy nie maja co do garnka wlozyc wiec ciesze sie tym co mam

Gość gość
Najtrudniej mają te osoby, które wynajmują mieszkania bo w Polsce kosztuje to naprawdę dużo. Trzeba więc robić wszystko żeby kiedyś wyprowadzić się na swoje choćby do małego mieszkania. Warto odkładać choćby 200 zł na miesiąc, jeśli są dobrze inwestowane to po paru latach wychodzą większe sumy. Tu macie fajną stronę o tym jak żyć oszczędnie i pomnażać oszczędności www.finansedomowe.blog.pl

Gość gość
21:02 - a rząd narobił bachorów twojej matce ? :O Normalna jesteś, co ty bredzisz ? Mam płacić z moich podatków na jakichś dzieciorobów, ktorzy lubią sobie pobzykać bez gumy, a o konsekwencjach nie myślą ? Z jakiej niby racji ? Pochodzisz z patologicznej rodziny, to i problemy masz patologiczne. Życie.