Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moge podac niemowlakowi sok?

Polecane posty

Gość gość

Moj synek ma 4 miesiace i jest na mm od miesiaca. Od okolo tygodnia jego kupki sa dosyc twarde, inne od poprzednich, takie stozki. W dodatku przedwczoraj sie nie zalatwil, dzisiaj tez, przy robieniu bardzo sie napina, trwa to ok10 minut. Mysle, ze to za malo wody, tu gdzie mieszkamy jest bardzo goraco. Problem w tym, ze on wody nie chce za nic pic. Zastanawiam sie, czy moge mu podac wode zageszczona np jedno lyzka przeze mnie utwlartego jablka na smak albo innym owocem. Albo jak inaczej mu pomoc? Co innego moze byc przyczyna zaparc I czy to sa zaparcia?

Gość gość
daj mu jabluszko lub suszone sliwki ( ze sloiczka). U nas zawsze normowaly kupki.Mozesz tez podac soczek jablkowy(ten dla niemowląt) rozcienczony z wodą, zeby za bardzo nie przyzwyczajac do slodkiego

Gość gość
Sok może nie. Raczej herbatkę rumiankowa lub z kopru włoskiego

Gość gość
jak nie chce wody to zrob mu herbatke, sok owszem tez mozesz ale nie wiecejniz 50 ml( tak mi mowil lekarz)

Gość gość
Mój synal jak dostał herbatke z kopru włoskiego to do 10 min miał już kupsztala w pampersie. do tego jest dobra w smaku a wcale nie mdła ani słodka.

Gość gość
Dla 4 miesiecznego dziecka w porzadku? To super, jutro kupie soczek. Chce tylko tyle dodac do wody, zeby miala jakis przyjemny posmak. Chyba ze znacie sposoby na naklonienie do picia czystej.

Gość gość
Ugotuj mu kompocik z suszonych sliwek :) Pomaga

Gość gość
Też bym podała herbatę z kopru włoskiego,albo rumianek. Na soki za wcześnie. Jak nie pomoże to może pomyśl o zmianie mm? Może to które teraz dostaje mu nie służy?

Gość gość
ja pierwszy raz podałam sok Hip moje synalowi jak miał 4 mies. i nie rozcięczyłam go. Pluł dalej niż widział, nie chciał tegopić. Spokojnie możesz wlać 1/4 soku Hip lub Bobofrut i reszta wody żródlanej bądź przegotowanej. Wtedy sok jest znikoma ilość jednak woda ma smak. Na upał nawet lepiej coś dać dla smaku a nie samą wode, lekarze tak twierdzą.

Gość gość
Hmm to pojde do apteki jutro po herbatke i sie poradze. Dzieki za pomocny odzew!

Gość gość
Za wcześnie. Nie wolno. Od soku w 4 miesiącu bierze się autyzm.

Gość gość
Gość 22:31 Ty masz autyzm-lecz się

Gość gość
Tylko zauważ, że herbaty dla niemowląt też są słodzone (te w granulkach), lepiej zaparzyć taką z torebki. Na mm dziecku trzeba podawać coś do picia.

Gość gość
nie jest za wczesnie, moj pediatra mi kazal podawac dziecku sok po skonczeniu 3 miesiaca, tak jak pisalam wyzej max do 50 ml, sok z jablka badz z marchewki, do picia wody mojego synka rowniez nie naklonilam ale robilam mu herbatke do picia, normalnie zwykla lipton albo sage tylko taka ledwo co zaparzona ( tez tak kazal mi robic lekarz), mozesz ugotowac kompot z jablek :) a najlepsza jest sliwka( 2 lyzeczki i kupa murowana) tylko syn kolezanki mial na sliwke uczulenie wiec obserwuj

Gość gość
a i jescze jedno jezeli twoje dziecko zjada naraz np 150 ml mm to tyle powinno wypic herbatki, wody cokolwiek, musisz wpajac bo bedzi emialo zatwardzenie,moje dziecko tez nie chcialo pic , swego czasu to nawet mu strzykawka podawalam wode , ale dla pocieszenia teraz pije az nadto :)

Gość gość
oczywsicie te 150ml herbatki to w ciagu calego dnia

Gość gość
sok nie, lepiej herbatkę z kopru. no i niech dziecko pije sporo! przecież mm to nie piersiowe mleko, przy nim trzeba dopajać dziecko, nie zaspokaja pragnienia jak mleko z piersi!

Gość gość
Wiem, ze mm nie zaspokaja pragnienia, dlatego staralam sie z woda, ale ile mu nie wciskam, wypija tylko 20ml dziennie maks... mam nadzieje, ze nic poza tym od malej ilosci wody mu nie dolega. Niedawno badala go pediatra i brzuszek nie byl twardy, humor mu dopisuje.