Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Bezczelnosc gosci weselnych mnie przytlacza

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Otoz biore slub w tym roku. Liste gosci ustalona mam juz dobry rok. Wszyscy wiedza o dacie mojego slubu i o godzinie przynajmniej juz z 7 miesiecy. Z kazdym wstepnie omowilam jak bedzie to wygladalo (wesele z poprawinami i z noclegiem) Moi rodzice w wiekszej mierze finansuja wesele i oni maja ostateczny glos w decydowaniu kogo zapraszamy a kogo nie. I co do zapraszanych gosci kierujemy sie zasadami - Przyjaciol zapraszamy bez dzieci (wszyscy moi przyjaciele maja dzieci) - W rodzinie dzieci nie ma (oprocz 2 parolatkow od dalszej kuzynki ale ona kategorycznie stwierdzila ze nawet zebym nam przez mysl nie przychodzilo zapraszac ja z dziecmi bo przychodza bez) - Dalsze moje kuzynostwo w wieku 18/19/20 lat - ktore nie maja tz chlopakow albo dziewczyn przynajmniej dluzej niz na tyle zebysmy ich znali zapraszamy na solo. - Starsze kuzynostwo - ktore tez buja sie z kims po tydzien czy dwa zapraszamy na solo - nie zapraszamy dzieci bardzo dalekiego kuzynostwa nie wazne ile maja lat (naprawde odlegla rodzina ) No i tu checa - mam dosyc- polowa znajomych sie obrazila ze jak smialam nie zaprosic ich 3 letnich lub 5 letnich dzieci! - kuzynka ktora kategorycznie stwierdzila ze przychodzi bez dzieci (i tez tak miala napisane na zaproszniu) od razu potwierdzila smsem ze potwierdzaja przyjscie cala 4! - moja bardzo daleka kuzynka - ktora widzialam iles lat temu - wymusila na moich rodzica ze koniecznie na moim slubie musi byc jej 20 letnia corka z chlopakiem (nigdy jej nie widzialam) - inna corka kuzynki 17 latka stwierdzila ze idzie z kolega ! na co jej rodzice stwierdzili ze jest to nieladnie zapraszac bez - i teraz hit - moi rodzice zaprosili na moj slub swoich przyjaciol i ci przyjaciele obrazii sie na moich rodzicow (do tego ze moja mama plakala) ze nie zostali zaproszeni ich synowie - dodam jeden syn ma 32 lata konkubine a ona 3 dzieci, a drugi syn ma lat 29!!!! mam dosyc - ludziom sie w d****h przewraca

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
no kurde, wychodze za maz, chcialam zaprosic najblizszych mi ludzi, zeby w tym uczestniczyli, a potem zrobic wesele dla wszystkich zeby kazdy sie najadl napil i potanczyl! a tu jest obraza majestatu ze nie zapraszam kogos tam ! kogo nawet nie znam i jakies dziwne wymuszenia!!!!!! Kurde to istny cyrk

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to powiedz ze maja przyjsc bez dzieci albo w ogole, bez zadnych ch艂opak贸w i nieznajomych wam osob!!! czyj to slub? tw贸j czy twojej rodziny? a niech sie obrazaja w ten dzien ty rzadzisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapraszanie doroslych ludzi solo na wesele to zwykle buractwo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie to n ie jest buractwo skoro sie tych ludzi nawet nie zna a po 2 do艂ozysz im sie do tego wesela skoro twierdzisz ze to buractwo?!?!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja nie ogarniam jak mo偶na si臋 obrazi膰 ? Gdybym bym dla przyk艂adu nie by艂a zaproszona na jakie艣 wesele ze strony narzeczonego to bym nie p艂aka艂a ;p on sam nie poszed艂by i po sprawie - ale od razu si臋 obra偶a膰? Ludzie to maj膮 problemy hahahah

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a czemu rodzin z dzie膰mi nie zapraszasz ? w czym Ci przeszkadzaj膮 dzieci? porcje na p贸艂 i masz na dwoje dzieci rozumiem, 偶e chodzi Ci o finanse 偶e Ci si臋 od osoby nie zwr贸ci czy jak? widzisz... ka偶dy robi wg kosztem drugiego - Ty kosztem rodziny a rodzina kosztem Ciebie i k贸艂eczko si臋 zamyka. Jakby艣 zaprosi艂a z dzie膰mi nie mia艂aby艣 tego cyrku. Jaki z tego mora艂? Jak Kuba Bogu tak i B贸g Kubie. Bez mi艂o艣ci do ludzi nie ma rado艣ci. Nawet na w艂asnym weselu. TO ma by膰 wesele a nie zjazd tetryk贸w.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zasady savoir vivre sa tu bardzo jasne , allbo sie ich przestrzega albo sie wychodzi na prostaka .jak jej nie stac to niech nie robi wesela.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
skomentuje wypowiedz: a czemu rodzin z dzie膰mi nie zapraszasz ? TO ma by膰 wesele a nie zjazd tetryk贸w.......to ma byc wesele a ni kinder bal!!! W rodzinie nie mam dzieci wcale! oprocz wspomnianej dalszej kuzynki 2 chlopcow. Znajomych nie zapraszam z dziecmi - poniewaz dzieci mi przeszkadzaja! nie chce ich widziec w tym dniu - mimo tego ze je lubie - ale uwazam ze to nie impreza dla znajomych dzieci. a pozatym nie widze zwiazku miedzy moim weselem a dzieciakami znajomych - np znajomej z liceum ktora lubie i sie z nia przyjaznie - ale nie przyjaznie sie z jej 3 letnim synem. A pozatym wyszlo mi 60 dzieci od znajomych (bo wszyscy maja dzieci - jest to w sumei wiecej dzieci niz znajomych a kinder balu nie organizuje) nie rajcuja mnie w tym dniu rozwrzeszczane dzieci znajomych tym bardziej ze w rodzinie dzieci nie mam. Co do dalszej rodziny - moi rodzice chcieli zaprosic mamy kuzyna - w sumie dalszego kuzyna, czasem widuja sie na grilach i tyle. Ten kyzyn ma corke 17 lat - i jej matk auparla sie ze moi rodzic emusza zaprosic osobe towarzyszaca ich corki - ja nigdy nie widzialam tej corki!!!!!!! a wujka z ciotka znam przelotem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bylem na wielu weselach i wyprawia艂em te偶 i swoje: -dla par z dzie膰mi (takimi do nastu lat). zawsze zaproszenie jest wraz z dzie膰mi (cho膰 niekt贸rzy, jak na przyk艂ad ja wol臋 chodzi膰 bez) - zawsze zaproszenia dla singli s膮 wraz z osob膮 towarzysz膮c膮 - zapraszanie przez rodzic贸w swoich znajomych to prawdziwa rzadko艣膰 (cho膰 moi te艣ciowie tak zrobili), ale nigdy ze swoimi dzie膰mi (o ile oczywi艣cie te偶 nie s膮 blisko zaprzyja藕nione z rodzin膮). Oczywi艣cie przy potwierdzaniu obecno艣ci deklaruje si臋 czy b臋dzie si臋 z dzie膰mi, osob膮 towarzysz膮c膮, 偶eby m艂odzi wiedzieli ilu os贸b si臋 spodziewa膰. Generalnie zasada jest prosta: albo Ci臋 sta膰 by zrobi膰 du偶e wesele i nie ogranicza膰 si臋 w zapraszaniu go艣ci z dzie膰mi i osobami towarzysz膮cymi. Albo nie sta膰 i wtedy robisz przyj臋cie tylko dla najbli偶szej rodziny. Wszelkie pr贸by po艣rednie cz臋sto ko艅cz膮 si臋 niemi艂ymi sytuacjami.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dla osoby co pieprzy o zasadach savoir vivre - owszem, sa jasne, a mianowicie: dzieci nie chodza na przyjecia dla doroslych! Dzieci sie nie zaprasza na wesela, maja siedziec w domu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wesele to 艣wi臋to rodziny a rodzina to r贸wnie偶 dzieci poza tym dzieci z regu艂y s膮 do godz. 20-23 wi臋c w czym Ci te dzieci b臋d膮 przeszkadza膰? nie pomy艣la艂a艣, 偶e ka偶da z tych rodzin musi odda膰 pod opiek臋 na czas wesela swoje dzieci ? to te偶 s膮 do nich koszta plus ubi贸r i prezent dla Ciebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A gdzie ja slonko pisalam o dzieciach? Odnioslam sie do zapraszania doroslych ludzi solo

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
to nie zgadzaj sie na zadne dzieci i ciotki corke(czy kogos tam) i jej chlopaka. Ty tych ludzi nawet nie znasz!!! Jak ktos m贸gl sie uprzec i kazac zaprosic kogos kogo nie chcesz????To tw贸j slub i ty decydujesz. nie badz g艂upia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak zrozumialam, bo pelno tu podobnych tematow i ktos czesto pisze o zasadach savoir vivre w odniesieniu do zapraszania dzieci. A prawda jest taka, ze jesli ktos chce sie ich scisle trzymac, to dzieci nie zaprasza. OK.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co do ostatniej wypowiedzi .... Nie chodzi o finanse - moi rodzice placa za moje wesele ale sama rownie dobrze moglabym za nie zplacic - to jest prezent od moich rodzicow dla nas - wesele. Nie zycze sobie na weselu dzieci znajmoch- nie mam w rodzinie dzieci - tak jak pisalam dzieci razem jest 60 a znajomych jest 12 par - ale sa nad wyraz produktywni i maja po 2-4 dzieci....nie ma zwyczaju zapraszania dzieci znajomych - nie mam zobowiazan towarzyskich w stosunku do dzieci znajomych. te single o ktorych piszesz.... to u mnie moje dalsze kuzynostwo w wieku 20, 21 lat studenci na garnuszku rodzicow bez chlopakow, dziewczyn. Reszta tz singli to bardzo daleka rodzina podlotki w wieku 17 lat ........czy wg ciebie dla takiego 'singla' 17 letniego ktory przyprowadzi sobie drugiego 'singla' 17 letniego to ok? kto bedzie pilnowal niepelnoletnie towarzystwo? dla twojej informacji - stac mnie na duze wesele i takie robie - co nie oznacza ze jest to festyn miejski i kazdy moze sobie przyjsc z kim chce!!!!!!! ja place i ja zapraszam !!!!!!! a jak komus nie pdoba sie ze zapraszam kogos na wazne wydarzenie w moim zyciu i che wszystkich zaproszonych ladnie ugoscic -to niech nie przychodzi a nie wydziwia. To nie jest gril na dzialce ze jak zapraszam kuzynke to ona przychodzi z 6 kolegami i 5 znajomymi .......tylko moj slub - wazne wydarzenie i nie chce tam przypadkowych osob

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
masz racje i tak trzymaj. Powiedz dla rodzic贸w ze nie chcesz zapraszac ludzi obcych i musza sie z tym pogodzic. Twoj slub ty rzadzisz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do goscia z 00:38 Nie mam dzieci w rodzinie !!! Jedyne dzieci jakie sa to dzieci znajomych i one sa niezapraszane. I owszem przeszkadzaloby mi 60 dzieci moich znajomych - gdy znajomych mam 24 osoby (12 par) - polowy tych dzieci nei widzialam, a dzieci sa w wieku od 1 roku do 6 lat glownie sa to 3 lub 4 latki.......takie dzieci nie powinny siedziec w miejscu gdzie sie pije wodke !!!!!!!!!! i to kazdy rozumny rodzic powinnien wiedziec.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dla Ciebie to przypadkowe osoby a dla os贸b, kt贸re zapraszasz to jest RODZINA zastan贸w si臋 co piszesz egoizm nie pop艂aca skoro Ci臋 sta膰 na wi臋ksze wesele to w czym problem? zapraszasz i ju偶

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
i ja zapewniam moim gosciom, dobre jedzenie, dobre napoje, zimna wodke, supe przekaski , mam nadzieje dobra zabawe, odwiezienie i przywiezienie do domu po weselu i po i przed poprawinami. Kazdy dostaje paczke z ciastem na odchodne i flaszke......wiec w sumie nazwe to brzydko - wali mnie co oni zrobia z dziecmi .... wiedzili o moim slubie 7 miesiecy mysle ze to jest wystarczajaco duzo czasu zorganizowac opieke nad dziecmi na te 12 h wesela i 7 h poprawin!!! jak rodzice maja problem z dziecmi to owszem oni maja problem a nie ja ! zawsze moga odmowic ale na moim weselu ich dzieci nie bedzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do tej osoby dla Ciebie to przypadkowe osoby a dla os贸b, kt贸re zapraszasz to jest RODZINA zastan贸w si臋 co piszesz egoizm nie pop艂aca hahaha rozmieszylo mnie to - czyli jak ja zostane zaproszona na wesele do znajomej to moge isc z mama, tata, wujkiem, babcia, cicocia, wujkiem i kuzynem...... bo to przeciez rodzina!!!!!! i nie wazne z emoja znajoma nie zna mojego wujka - ale to moja rodzina!!! i w mysl jak ktos tu 'madry' napisal ze labo ktos robi duze wesele i ja przychodze z 10 osobami ( z rodzina) albo jak mojej znajomej nie stac robic duze wesele to niech nie robi go wcale???? paranoja

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M臋偶atka34xxx
Albo si臋 zaprasza na wesele ca艂e rodziny (z dzie膰mi), albo si臋 zaprasza tylko do ko艣ciola. Doros艂ych tak偶e zaprasza si臋 z osobami towarzysz膮cymi i wcale nie musisz zna膰 tych os贸b towarzysz膮cych. Towarzysz膮 Twojemu go艣ciowi, a nie Tobie ;) My nastolatka tak偶e zaprosili艣my z osob膮 towarzysz膮c膮, chocia偶 przyszedl sam, Jedyne przegi臋cie to z tymi dors艂ymi dzie膰mu -chyba, 偶e te doros艂e dzieci to tak偶e bliscy przyjaciele rodziny. Ja jak nie chcia艂am sytuacji, by zjawi艂y si臋 moje trzy dalekie kuzynki z osobami towarzysz膮cymi (nawet tych kuzynek nie znam), to nie zaprosi艂am ca艂ej rodziny, a nie wybi贸rczo,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wida膰, 偶e nie masz dzieci jakby艣 mia艂a to inaczej by艣 my艣la艂a wszystko przed Tob膮 bardzo na poziome jest ten Tw贸j powy偶szy post... ehh egoizm a偶 kapie ale ok tylko widzisz - gdyby艣 nie podchodzi艂a tak do tematu to nie mialaby艣 poobra偶anych go艣ci i sama nie denerwowa艂by艣 si臋 r贸wnie偶 wszystkiego dobrego na nowej drodze 偶ycia, pa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a ja wolalabym zeby taki dorosly 18 czy 19 latek nie przyprowadzal przypadkowej znajmej 17 letniej albo 16 letniej, albo kolegi 18 letniego..... tym bardziej ze taki 'dorosly' jest tylko dorosly bo ma dowod osobisty .....a utrzymuja go rodzice i w sumie za niego odpowiadaja.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
13+ to jeszcze ujdzie - samo ogarnia ale 3 latki czy 5 latki ? Takie dzieci ile wytrzymaj膮? do 22? I co dalej? Same b臋d膮 si臋 ba艂y spa膰 w jakim艣 pokoju hotelowym kto艣 musi z nimi siedzie膰 czyli ma nici z imprezy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Piszesz, 偶e zapewniasz to, siamto, przek膮ski, w贸dk臋 i w og贸le full wypas, ale nie zapewniasz najwa偶nieszego: by Twoi go艣cie czuli si臋 dobrze mog膮c bawi膰 si臋 ca艂膮 rodzin膮. To nie 偶arcie jest najwa偶niejsze. My zapraszali艣my z dzie膰mi i nie 偶a艂uj臋 tego. A dzieci i tak wcze艣niej id膮 spa膰. My mieli艣my wesele w hotelu i uzgodnione z go艣膰mi w czyim pokoju b臋d膮 si臋 zbiera膰 dzieci, kt贸re id膮 ju偶 spa膰. Do dzieci mieli艣my opiekunk臋, Ale nie by艂o ich 60 :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
skoro wolisz spedzic ten czas z dziecmi to prosze bardzo..nikt by cie na sile nie zmuszal zebys przychodzila na wesele. To jej slub i ona decyduje kto przyjdzie a kto nie. A jezeli m艂odziez nie bedzia mia艂a sie z kim ,,bawic'' to niech nie przychodza skoro nie chca tanczyc z tymi ktorzy beda. To nie jej problem!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sama sie baw na tym weselu jak ci tak goscie nieodpowiadaja!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kuzynki m臋偶a te偶 nie zapraszam bo kolesia nie widzia艂am na oczy - niech si臋 bawi z pozosta艂ymi go艣cmi - m膮偶 popilnuje dzieciak贸w :D

Udost臋pnij ten post