Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Podminowana

Seks jak rozmawiać z rodzicami.

Polecane posty

Gość Podminowana

Cześć mam taki dylemat życiowy. Mam już 18 lat ale z racji szkoły mieszkam z rodzicami. Moja mama jako wścibska osoba ostatnio weszła na mojego skype i przeczytała moje rozmowy z chłopakiem. Nie miała by się do czego przyczepić gdyby nie fakt, że w jednej z nich napomnieliśmy coś o tym, że mamy już za sobą stosunek. Moja mama zareagowała bardzo nerwowo i zrobiła mi aferę i zakazała się widywać z ukochanym sam na sam ... Jak jej przetłumaczyć, że jest to normalna sprawa i potrzeba fizjologiczna ??

Gość gość
Możliwe, że to taka pierwsza nerwowa reakcja. Warto przeczekać i usiąść spokojnie do tematu jak opadną emocje.

Gość gość
Powiedz jej o tym ze lubisz seks ze swoim chlopakiem

Gość Podminowana
Moja mama ma do tego taki stosunek od lat a mnie i brata (21 lat) dalej traktuje jak jej małe biedne schorowane dzieci. Gdybym jej powiedziała że lubię seks coś czuje, że skończył by się to nie małą awanturą.

Gość gość
Nie pozostaje Ci nic jak kombinowanie, jak ma jakiś problem z seksem od lat to nic nie zmienisz rozmową możliwe, że spotkało ją coś złego molestowanie, zdrada. Wtedy niektóre kobiety się tak zamykają. Albo sama została wychowana w sposób ukazujący seks jako coś złego i wstydliwego. Nic sie nie przejmuj, baw sie dobrze i kochaj kiedy tylko możesz, byle bezpiecznie :)

Gość gość
Raz bedzie awantura i sie skonczy w końcu to zaakceptuje a czesto to robisz ze swoim chlopakiem to tylko palcowka czy pełny stosunek?

Gość Podminowana
Myślę, że nie ma to większego znaczenia czy to palcówka czy stosunek. Zabezpieczam się jak tylko mogę (tabletki+prezerwatywy), akurat w tym mama spełniła rolę i powiedziała co do czego gdzie i jak. Najbardziej mnie martwi brak akceptacji tego, że ja jestem już dorosła i to ja biorę odpowiedzialność za to co robię i że robię to z głową.

Gość gość
No jak używasz prezerwatyw to masz pełny stosunek a skoro mama tak cię przygotowala to jest na to gotowa a mowi tak bo tak matce wypada aty bardzo lubisz to robic? Bo ja jestem chłopakiem i bardzo to lubie ale chwilowo jestem sam

Gość gość
Moja mama równiez nie akceptowała mojego dość bujnego w jej mniemaniu życia seksualnego ( kilku partnerów w stałych związkach, ale ona miala tylko jednego, więc rozumiecie.. ) i do tej pory mimo, że jestem już dorosła kobietą gdy tylko rozmowa schodzi na tematy okołoseksualne lub nawet w telewizji mówi się o seksie ona reaguje tak jak wiele osób na odgłos cięcia steropianu lub cos obrzydliwego, seks oralny, analny, każdy własciwie poza tym w pozycji misjonarskiej "normalny" pod kołdra uznaje za zboczenie. Bardzo dużą krzywdę mi tym wyrządziła, bo do tej pory mam problemy z osiągnięciem orgazmu i otwieraniem się przed partnerem, niby chce robić wiele rzeczy, ale ciężko mi to przychodzi bo tak zostałam wychowana. Dlatego jak możecie cieszcie się seksem w każdej postaci i nie uczcie się o nim od swoich matek ani babć, polskie podejscie z lat 70-tych, 80-tych jest dla kobiet bardzo krzywdzące.

Gość Podminowana
skoro jesteś, aż tak zdesperowany pomogę Ci. Urządź ramantyczny wieczór dla siebie i renaty to powinno pomóc http://www.redtube.com miłego wieczoru ^^

Gość gość
Znam ta strone a skąd ty ja znasz pewnie tez to robisz z renata

Gość Podminowana
Niestety niektóre podejścia rodziców zostawiają wielkie piętno. Tak jak ostatnie u mnie. To jest straszne, że mamy XXI wiek a nasze matki choć chcą być traktowane jako nowoczesne kobiety zaniedbują podstawowy obowiązek jakim jest spokojna rozmowa z dzieckiem na temat seksu. A potem wychodzą kobiety, które z domu wynoszą słowa, że jeżeli zaczęła życie seksualne w młodym wieku jest łatwa i się nie szanuje ....

Gość gość
Dlaczego zaraz sie nie szanuja ty jestes inna jak twoja matka. Lubisz to i sie ztym nie kryjesz tylko zeby nie przeczytała tego co tu piszaesz. A ogladasz czasem red tube?

Gość gość
Dobry seks wpływa na wszystkie inne sfery zycia, wiec warto o niego dbac ;)

Gość gość
Autorko rób swoje