Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama robi karierę

Mąż odchodzi z pracy aby ja mogła coś osiągnąć

Polecane posty

Gość gość
tak idz do pracy maż w domku i bedzie sobie sprowadzal panie... bo bez pracy zgłupieje

Gość mama robi karierę
gość dziś autorka chciala sie pochwalic jak ona ma dobrze bo prace szybko znajdzie w domu maja kasy wystarczajaco aby ona mogla "robic kariere". Tematjest po to aby wam gula urosla. przynajmniej ja mam takie wrazenie. x to masz złe wrażenie, bo owszem mamy pewne oszczędności, ale jakbym nie pracowała w momencie jak mąż odejdzie z pracy, to nasze wydatki są na takim poziomie, że w ciągu 3-4 lat zostalibyśmy z pustym kontem. Niczym nie chcę się chwalić, po prostu chcę podyskutować o różnych poglądach na życie. Pokazać swoje, a jednocześnie podyskutować z ludźmi, którzy pewne rzeczy widzą inaczej, takie to dziwne?

Gość mama robi karierę
Spoko nie zgłupieje, będzie miał co robić, w sumie najbardziej niezadowolony będzie syn sąsiadów, który nam zawsze kosił trawę, odśnieżał zimą podjazd, rąbał drwa do kominka, teraz mąż przejmie te obowiązki, zajmie się też wreszcie swoją pasją - modelarstwem. A poza tym to może sobie robić co mu się będzie podobało, byleby w domu było czysto :D

Gość mama robi karierę
Gościu ja nie mam żadnych problemów, jestem szczęśliwa, żyję jak chcę i jak mi się podoba, a Ty widzę niestety nie - współczuję.

Gość gość
maz w domu nic nie bedzie robił a ty po zapierdalaniu w robocie bedziesz zapierdalała z mopem po domu ale jak tak chcesz to ok facet nie nadaje się do tego żeby w domu siedziec i nigdy nie powinien bo wiecej z tego szkód niz pozytku

Gość mama robi karierę
gość dziś maz w domu nic nie bedzie robił a ty po zapie**alaniu w robocie bedziesz zapie**alała z mopem po domu ale jak tak chcesz to ok facet nie nadaje się do tego żeby w domu siedziec i nigdy nie powinien bo wiecej z tego szkód niz pozytku x Tu się mylisz, bo obecnie mąż po powrocie z pracy odkurza, robi pranie itp. Ja sprzątam w kuchni i w łazience, a on w przedpokoju, salonie, sypialni i pokoju dziecięcym :) Także tym bardziej jak pójdę do pracy, nie przejmę od niego tych obowiązków.

Gość gość
Jak dziecko do przedszkola poszło to trzeba było wziąć na pól etatu. I nie rozumiem jak można dojeżdżać 1,5h do pracy? To gdzie ty szukasz tej roboty, w innym mieście? A pracę audytora iso nie tak łatwo znaleźć - pracuj.pl - 26 ogłoszeń z całego kraju...

Gość gość
Co za durny pomysł, najpierw ty siedzisz w domu, teraz idziesz do pracy, a chłop zostaje w domu, co on będzie robił całymi dniami?Pilnował mebli? Macie jakieś dziwaczne pomysły i wasza spraw, dla mnie takie podejście to skrajna głupota.Facet też jaka dupa wołowa, bo żadnego celu aby siedzieć w domu nie widzę.Przecież mogłaś normalnei jak miliony matek wrócić do pracy, facet dalej pracować, dziecko do przedszkola, potem do szkoły w czym problem.Ta udziwjnajać swoje życie co chcecie osiagnać?co to ma wam dać?

Gość mama robi karierę
Wiesz stanowisko nie zawsze nazywa się audytor, ofert jest pełno, tylko trzeba wiedzieć jak szukać :) I tak pracy szukam w innym mieście, bo u mnie większość pracodawców uznaje, że pensja 1500 zł netto to szczyt marzeń :D A że są ludzie, którzy idą za takie pieniądze pracować, to niestety takie stawki są i będą. Szukam pracy w dużym mieście oddalonym o 40 km. Sam dojazd tam nie zajmuje teoretycznie dużo czasu,bo poza godzinami szczytu jest się szybko w domu, ale w szczycie jak są korki to średnio 1,5h właśnie się jedzie. Ale za to płaca trochę inaczej się kształtuje i ofert nie brakuje ;)

Gość gość
Rób kariere i to szybko, będziesz sama utrzymywała dom, musisz się postarać.A poważnie to pomysł wręcz debilny.

Gość gość
No to może lepiej się przeprowadzić, niż 3 godziny dziennie tracić na dojazdy? dla mnie bez sensu. tym bardziej, że maż z tego co rozumiem też dojeżdża?

Gość gość
A ja się mężowi nie dziwię. Mój pewnie też by chętnie w domu posiedział, jeszcze jak dzieciak w przedszkolu... Już widzę jaki byłby wniebowzięty :D Przecież to są wakacje.

Gość gość
Zobaczymy ile zdrowy psychicznie facet na takich wakacjach wytrzyma, byłąm w domu przez rok z dzieckiem i myślałam,że mi szajba odbije.Jekby dziecko było w przedszkolu to nie wiem co bym w tym domu robiła, chyba zdziczała.

Gość gość
Dziwni ludzie, dziwne wybory, na szczęscie nie moje sprawa.

Gość gość
A co z emeryturą, ubezpieczeniem męża?Jak to rozwiążecie? Mąż ma zamiar pracować, czy totalnie się udomowić?Idzie na urlop czy wypada z rynku? Czy wychodzicie z założenia ,że to nieważna kwestia?

Gość gość
Emeryturą? Buahahaha, przecież ZUS lada dzień padnie.

Gość gość
Czyli zostaje bez żadnych świadczeń i ubezpieczenia,nawet podstawowego?

Gość mama robi karierę
No mąż właśnie idzie na emeryturę :) Jak pisałam wcześniej może za kilka lat gdzieś poszuka pracy, ale na razie nie ma takiego zamiaru. Co do propozycji przeprowadzki - NOGDY W ŻYCIU. Tu mamy cudowny dom, w spokojnej okolicy, miasto nieduże, ale są szkoły, basen, wszystko czego potrzeba, nie zamierzam pakować się do kilkumilionowego zasmrodzonego miasta, jak mam tutaj ciszę i spokój. Moje miasto jest idealne do życia, a że z praca gorzej, trudno.

Gość gość
Mundurowy? No to inaczej wszystko wygląda, będzie miał swoją kasę, ubezpieczenie, skoro tak chce niech posiedzi w domu.Nie przeczytałam dokładnie, ale to zmienia postać rzeczy.

Gość mama robi karierę
Pisałam, że będzie miał 2,5 tysiąca miesięcznie ;) i napisałam, że są zawody gdzie po pewnym czasie płacą za siedzenie w domu :) Mąż ma 20 lat pracy i mu już wystarczy.

Gość gość
czyli po prostu maz ma dosc swojej pracy, zrobi sobie dlugie wakacje a ty masz dorobic reszte kasy do budzetu. tylko po co dorabiac do tego ideologie o robieniu wielkiej kariery i poswieceniach?

Gość gość
czyli po prostu maz ma dosc swojej pracy, zrobi sobie dlugie wakacje a ty masz dorobic reszte kasy do budzetu. tylko po co dorabiac do tego ideologie o robieniu wielkiej kariery i poswieceniach? " x No wlasnie . A autorka sapie o karierze i poswieceniach itp bzdetach. Mozila , ze chce sie pochwalic?

Gość gość
Ale masz trutnia :]

Gość gość
czyli po prostu maz ma dosc swojej pracy, zrobi sobie dlugie wakacje a ty masz dorobic reszte kasy do budzetu. tylko po co dorabiac do tego ideologie o robieniu wielkiej kariery i poswieceniach? " Dokładnie, ale trzeba to było żonie ładnie opakować w słowa.Idzie do roboty w podskokach, bo tyle lat siedziała, a maż sobie odpocznie, to jak powiedzieć komuś w taki sposób s********ł, aby cieszył się na fantastyczny wyjazd.Facet niczego nie poświeca, aby autorka mogła coś osiągnać jak to łądnie nazywa,tylko po prostu chce odpocząć, a to głupia całą ideologią dorobiła, niektóre baby jednak są głupie.

Gość gość
G***o zarobisz i g***o osiągniesz kobietko. To nie Ameryka to Polska. Ale grunt ,że stary bedzie się byczył w domu całymi dniami. :P

Gość gość
Tylko byczenie potrafił umiejętnie nazwać przez żoną, czyli miszcz:) żona radosna,że kariera zrobi, bo się stary tak poświecił, idylla po prostu:)

Gość gość
zwolenniczka konkubinatu ejj a gdzie ta twoja tolerancja co ? Jak ktoś cos złego napisze o konkubinacie to plujesz się jak glupia a sama jedziesz po innych . Lepiej zajmij sie sowim BĘKARTEM :)

Gość gość
to chyba fajnie, ze macie takie plany i sie w nich wspieracie moj maz nie wytrzymalby w domu miesiaca

Gość gość
Oooo matko! Nie wiedziałam, że baby są takie wredne. (chciałam sobie wejść na kafeterie, bo się przeprowadziliśmy i mi brakuje dziewczęcych pogaduch, a tu proszę!). Jak masz takiego elastycznego męża to się ciesz :) I rób to co czujesz w sercu - on pewnie się będzie cieszył z czasu spędzonego z dzieckiem (bo już się pewnie spełnił zawodowo), a Ty z samorozwoju :) Najlepsza mama to ta zadowolona z siebie. Lepiej łamać schematy niż być jedną z tych w duchu sfrustrowanych hejtujących bab tu na forum. A to że będzie mniej lub więcej kasy - kogo to obchod********ońcu żyje się dla zadowolenia i samorozwoju, rodziny, a nie dla pieniędzy, które rzekomo miałyby Ci to szczęście dać :) Trzymaj się!

Gość gość
Co sie dziwić, że rodzice nie zorganizowani... tatuś dostae 13stke = urzędas lub jakiś inny na państwowym... a to wy moi drodzy robicie na jego 13stki, 14stki i pewnie jeszcze wielką odprawę za to, że się zwalnia...