Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cz0klet

Co myśleć, ciąża, spóźniony okres? Pomocy!!!

Polecane posty

Gość cz0klet

Witam! Mam pytanie, które mnie męczy. Mam nieregularną miesiączkę leczę infekcję bakteryjną i zapalenie jajnika. Miałam pH zasadowe 5,5 albo 4,5 nie pamiętam niestety :( Teoretycznie, gdybym miała dostać planowo, to moja miesiączka byłaby 7 lipca (ostatnia była 6 czerwca). W czwartek 3 lipca miałam na wkładce śluz z krwią, delikatną ale był, prawie zawsze mam. No i włożyłam tampona na całą noc, potem w dzień od 10 rano do 16 chodziłam bez, a potem znowu wsadziłam, ale już na noc wyjęłam. Kolejnego dnia, w sobotę od godziny 14 znowu włożyłam sobie tampona i na noc go nie wkładałam, w niedzielę ponownie ostatni raz miałam tampona włożonego. Dodam, że okresu nie dostałam, a w sobotę współżyłam. Jadłam mało, bo 2-3 posiłki, wcześniej przed 3 lipca codziennie przez tydzień płakałam i byłam zestresowana, sypiałam po 6-7h i chodziłam do pracy fizycznej na 4h a potem biegałam przez godzinę. Z dnia 7 lipca nie spałam w ogóle, dopiero dnia 8 lipca od godziny 10 rano, ponieważ byłam w podróży. Później w środę miałam już objawy PMS, straszną ochotę na jedzenie słone, to był 9 lipca i zawsze tydzień przed okresem miałam tzw. chcicę na fastfoody. Okresu nie mam do dnia dzisiejszego 16 lipca 2014. Mam za to biały, lepki i gęsty śluz, czasami troszkę taki ciągnący żółtawy, tzn żółtawe grudki mam na wkładce. Dwa razy kłuły mnie piersi, ale to przez chwilę, a nigdy tak nie mam przed okresem, raz miałam i poszłam na badanie usg, ale to było od źle dopasowanego biustonosza. Zawsze przed okresem mam wysypanie wyprysków, teraz tego nie mam. Dopisuję sobie mnóstwo objawów ciąży, ale nie wiem czy to moja psychika, czy nie. I sprawa stosunku. W sobotę współżyłam z chłopakiem, ale najpierw uprawiałam petting ręką, dotykałam członka partnera, gdy były już pierwsze soki, płyn ejakulacyjny, nie umyłam po tym rąk. Partner nałożył prezerwatywę i ja swoją ręką dotykałam zabezpieczenia w celu pomocy wejścia do mojej pochwy. Potem dotykałam pleców chłopaka, zmieniałam pozycję i dotykałam innych rzeczy, a następnie zaczęłam dotykać siebie po łechtaczce, tą samą ręką, co dotykałam chłopaka po jego członku. Partner wyszedł przed dojściem, sprawdzaliśmy prezerwatywę, nie pękła, więc wydaje się być wszystko w porządku. Ale ja obawiam się, że przez dotykanie siebie i wczesniej gumki, mogły plemniki z moich dłoni, przemieścić się na członek i moją łechtaczkę i dostać się do wnętrza pochwy. Czy to jest możliwe, że mogłam zajść w ciążę? Okres spóźnia mi się już 1,5 tyg. 3 lata temu po pierwszym razie okres dostałam po 2 miesiącach, czyli po 1,5 miesiąca od stosunku, teraz po długiej przerwie to był mój 2 stosunek, wcześniej przez trzy lata od 1 razu nie współżyłam. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
A dlaczego nie zrobiłaś testu? Skoro nie miałaś okresu to czemu nosisz tampon?

Gość gość
mysle ze pominelas mnostwo istotnych informacji: - jakiej marki byl tampon i buty do biegania - ile zarabiasz w pracy i jaka masz umowe - dokad i czym byla ta podroz 7 lipca - jesli samochodem to koniecznie podaj marke i kolor - numer buta twoj i partnera bez tego ani rusz. dam ci cenna rade: rusz d**e do najblizszej apteki i popros pania z okienka o test ciazowy. Przeczytaj instrukcje (to ta mala karteczka w srodku pudelka) i nasikaj na odpowieni koniec. Potem czekasz kilka minut i voila! - magiczny test powie ci czy jestes czy nie w ciazy - szybko i pewnie. Widzisz jakie to proste?

Gość cz0klet
z biedronki, buty do biegania z rynku, stawka 4,5zł/h umowa o pracę. na Ukrainę, szłam z buta, 34 i 56 :) lepiej Ci teraz? :* Gościu nr 1 Nie zrobiłam jeszcze testu, bo nie wiem czy to ma sens po 1,5tyg od stosunku, czekam ale jednak wolałam kogoś zapytać, bo samej się męczę a nie mam kogo o to zapytać. Hmm, dlaczego nosiłam tampony? Bo miałam już małe krwawienie 4 dni przed planową miesiączką, więc stwierdziłam, że na plaży nie będę z podpaską ( na wszelki wypadek) chodzić. Głupota konkretna, wiem, ale jakoś w tamtym momencie nie pomyślałam, a miałam dość intensywny śluz, że mała niewidoczna wkładka nie starczyłaby :/

Gość gość
przy infekcji tampon mógł tylko pogorszyć problem jeśli okresu nie było. A jakie konkretnie sa twoje cykle? Od ilu do ilu dni?/ Spóźnia ci się 1,5 tyg. i wtedy też współżyłaś.

Gość gość
Wkładanie tamponu bez obfitego krwawienia i to na noc, to głupota i to totalna! A majac infekcje to już głupota do kwadratu

Gość cz0klet
No właśnie teraz wiem, że mógł mi pogorszyć :/ Ale dopiero po fakcie poczytałam o tym, wcześniej jakoś się w to nie zagłębiałam, bo nie miałam takiej sytuacji. No właśnie tu jest problem, to bardzo zmienne jest, bo np. w styczniu miałam 15, w lutym 18, w marcu 20, w kwietniu wcale i potem 3 maja, a ostatni 6 czerwca, także nie mam określonej ilości dni cyklu, przez to nawet nie mogę obliczyć swoich dni płodnych. A współżyłam 2 dni przed planową miesiączką, wcześniej i później już nie.

Gość cz0klet
Ech, przyznaję się bez bicia że zabrakło mi w tamtym momencie rozumu :/ najgorsza głupota jaką dotychczas zrobiłam..

Gość gość
jak dla mnie bez wytrysku nie da sie zajsc w ciaze. to legendy ze plyn moze zaplodnic. ja wspolzylam bez zabezpieczenia 3 lata, stosunek przerywany. kiedy zdecydowalismy sie na dziecko , udalo nam sie za 1 podejsciem wiec plodna jestem. a sam plyn przed wytryskiem mnie nie zaplodnil

Gość cz0klet
a współżyłaś tylko w dni niepłodne, czy po prostu nie zwracaliście na to uwagi?

Gość gość
Wydzielina ejakulacyjna Cię nie zapłodni. Jeśli byłby przerywany stosunek to tuż przed wytryskiem mężczyzna spuszcza się w małej niewyczuwalnej ilości i sam tego nie czuje. To moze zapłodnić. A jakieś przenoszenie na palcach... hahaha zapomnij :)))

Gość cz0klet
Nasłuchałam i naczytałam się to i zwątpiłam, bo wcześniej sama śmiałam się z tego i nie wierzyłam, że to możliwe, teraz jednak mam taki bałagan w głowie, że już nie wiem w co wierzyć, a w co nie :/

Gość gość
Na bank w ciąży nie jesteś. Piszą bzdety straszą młode siksy, żeby się nie gzdziły z facetami bo później niechciane ciąże sa. Mi po ostrym bzykaniu też się okres spóźniał :)

Gość gość
Test Ci moze jeszcze nie pokazać. A palisz papieroski? Mnie np. wciąży ODRAZU odrzuciło od fajek. Dosłownie odrazu.

Gość cz0klet
No właśnie dlatego jeszcze nie robię go. Nie palę, jestem jedynie bierną palaczką, bo w domu każdy kopci jak się patrzy, no i tak starałam się celowo przebywać pomieszczeniu, gdzie palą żeby zaobserwować reakcję, ale nic szczególnego nie zauważyłam.