Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieśmiałość

Polecane posty

Gość gość

Mam 14 lat i mam taki problem... Oczywiście wiem, że randki w tym wieku to głupota i wg bo się jeszcze nie znamy na miłości i tak dalej, ale... wyobrażam sobie, że chłopak mnie zaprasza na randkę (jak bd starsza) i że byłoby tak fajnie i tak dalej ale... potem staram to sobie wyobrazić w realu i wiem, ze wcale by tak nie było (przynajmniej na razie) . Boję się, że kiedy chłopak mnie zaprosi to będę się bać i powiem, że nie, będę się martwić jak wyglądam i powiem, że nie, a nawet jeśli się zgodzę, to na randce będę się cały czas denerwować lub nie będziemy wiedzieli o czym gadać i będzie koszmarnie.. nie wiem,czy to wynika z mojej niskiej samooceny, czy z tego, iż nigdy nie byłam w takiej sytuacji, może z tego, że chyba nigdy nie byłam zakochana (ja muszę być 100% pewna, jeśli nie jestem to nie, był taki chłopak, do którego coś czułam, ale nie wiem czy to była miłość i miłość w tym wieku nie istnieje więc raczej nie) ? też tak mieliście, gdy byliście młodzi?

Gość gość
Też tak miałam, w wieku .. chyba 15 lat. Za wcześnie bierzesz się za związki. Niby byś chciała, ale chyba jeszcze nie jesteś gotowa, stąd ta myśl, że odmówisz, bo może nie będziesz czuła się gotowa? Wiem, w tym wieku patrzy się na chłopców, słucha piosenek o miłości i tak dalej ale jesteś jeszcze młoda i nei musisz się do niej specjalnie "pchać" tylko po to, bo to modne czy coś ;) Chłopaki mogą ci się podobać, ale to nie znaczy, że musisz się specjalnie pchać (jak już mówiłam) w związek ;)