Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czarne plamy pod paznokciami u stóp

Polecane posty

Gość gość

Na moich paznokciach u stóp pojawiły się spore plamy. Nie wiem kiedy, bo paznokcie miałam pomalowane i nic nie widziałam. Jednakże jakieś 3 tygodnie temu na pewno ich nie było. Palce mnie nie bolały i nie bolą. Nie wiem czy ma to wpływ, ale kupiłam bardzo niewygodne buty i po chodzeniu w nich faktycznie czytałam dyskomfort dużych palców. Ale czy mogło mieć to aż taki wpływ? Przeglądając inne fora wyczytałam, że może to być czerniak. Jak sądzicie? Plamy są dość spore po zajmują prawie pół paznokcia.

Gość gość
E tam czerniak. Krwiaki się zrobiły. Wywal te kapcie, sprzedaj, podaruj potrzebującej z mniejszą stopą albo zanieś do szewca niech na kopycie rozciągnie.

Gość gość
grzyb

Gość badgerlady
Może to być grzybica, jest taki temat tu na forum, gdzie dziewczyny opisują swoje doświadczenia. A mogą być niewygodne buty. Jeśli grzybica, to pamiętaj -leczy się ją zarówno tabletkami jak i płynem do stosowania miejscowego. SAM płyn nie wyleczy Ci grzyba. -trzeba stosować je regularnie! Ja jak miałam grzybicę paznokci, to ściągnęłam sobie aplikację z moje-leczenie.pl, która mi przypominała o tym, co kiedy brać. Bo jestem dość roztrzepana i za pierwszym razem się nie doleczyłam wlaśnie z powodu zapominania o lekach. No i cała kuracja od nowa :P A nawet jak tylko obicie, to ja bym na wszelki wypadek je smarowała olejkiem herbacianym, żeby Ci się nic nie wbabrało tam :)

Gość gość
Ja mysle, ze to od za malych/ciasnych butow. Juz tak kiedys mialam. Doslownie az mi sie paznokcie zaczely w koncu odwarstwiac - miedzy palce a paznokiec moglabym atyk wsadzic. Wywalilam w koncu buty i po jakims czasie i plamy zniknely i paznokcie drowe odrosly. Grzybicy nigdy nie mialam.