Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość  Moonnaa34

Referendum o niepodległość Szkocji jak zagłosujecie

Polecane posty

Gość gość
Nie Irlandie tylko Irlandie Polnocna debilu :) Chyba nawet nie wiesz , ze jest takie panstwo :P i rowniez nalezy do Korony:) Jak poszerzysz horyzonty to moze podyskutujemy .

Gość gość
dalej sie pytam tepa dzido dlaczego porownujesz irl. pln ze szkocja, piszezsz o wojnach na tle religijnym a co ma z tym szkocja wspolnego ? moim mezem jest dumny szkot i bedziemy oboje glosowac o rozdzielenie szkocji od syfu angielskiego.

Gość gość
Wynik głosowania i tak będzie na NIE więc co tu debatować. Szanse na odłączenie Szkocji są minimalne jak jakiś polityk czegoś nie odwali to Szkocja nie ma szansy nawet minimalnej się odłączyć. Za dużo Szkoci mają do stracenia i nachalna polityczna agresja Anglii zrobi swoje. MPa3

Gość gość
Po co Szkotom ta wolnosc jak zaraz wejda do UE, czyli zamienia rzady angielskie na rzady brukselskie...

Gość gość
Haha oczywiscie na tak... :D no to sie posmialem od miesiaca 5 x dziennie w pracy w bbc slysze jak wpowiadaja sie ludzie polityki i biznesu zdania sa podzielone 50/50 nikt nie wie jakie zmiany tak naprawde przyniesie to referendum ale kura domowa made in poland glosuje na 100% na tak ! Bo przeczytala jeden opiniotworczy artykul haha zebyscie tylko nie zalowali swojego zdecydowanego TAK ;)

Gość gość
P.s twoj maz jest dumny? Niestety czesto dumna prostych ludzi ludzi idzie w parze z glupota takie decyzje powinny byc podejmowane chlodnymi kalkulacjami ekonomicznymi a nie sercem... boze jak ty mozesz zyc z facetem jtory ma taki ujowy akcent na codzien :) no ale sa zawsze dwie strony medalu przynajmniej nie musisz mu gaci prac ;)

Gość gość
Ja głosuję na tak. mój mąż Portugalczyk również. świetnie zdajemy sobie sprawę z sytuacji gospodarczej, ekonomicznej Szkocji i UK. a partia UKIP to najgorszy syf jaki mógł się UU przytrafić. to tylko umacnia nas w glosowaniu na tak.

do goscia co chce wyjsc z unii: sama chyba bylas nieudacznikiem, skoro wyemigrowałas z polski, w polsce jak widac mozna dobrze zyc, ludzie sie buduja, pracuja, zarabiaja tysiące...

Gość gość
Ty lyndal a ty czasem nie jesteś od Tuska z ministerstwa szczęścia i propagandy. Koorwa 3/4 z********a na śmieciówkach czy innych umowach o dzieło za murzyńskie stawki typu 5-7 zeta na godzinę a ten p******i o tysiącach. Walnij się w łeb głupia pało

Gość gość
Mieszkam w Anglii. Nie czuje nienawisci do Polakow, Szkotow, Anglikow. Jak ci Szkoci z wami tam wytrzymuja, cebulaki wy polskie? :D

ja mieszkam w szkocji. a do tej ostatniej to rzeczywiście nienawisci nie czujesz a wyraźnie ocerniasz polaków

Gość gość
A ja dziś płakałam... mój mąż wściekły chodzi... jeszcze będą Szkoci żałować głosowania na "nie"

Gość gość
Jak wam tak źle w Szkocji będącej częścią UK to wracajcie do Polski. Też powód do ryczenia, koń by się uśmiał

do tej co płakała: a mąż Szkot? nie dziwie sie że wściekły chodzi

Gość gość
do lyndal: mąż Polak. za jakieś pół godziny przyjdą nasi przyjaciele, para Polka-Szkot, para Szkotka-Szkot i wszyscy głosowali na "Tak". wszyscy w wieku 27-35 lat, większość pracująca w dobrych zawodach. napijemy się whisky. lyndal, widzialaś/(eś?) jacy ludzie dziś smutni, ponurzy chodzą po ulicach? patrza sie uważnie jeden na drugiego? jakoś nikt się nie cieszy z "no". a gdyby wygralo "yes" byłaby euforia !!!! fajerwerki, muzyka!!

Gość gość
:D :D :D ludzie ona bedzie pic whisky naprawde !!! A ja zaraz otwieram nalewke babuni tylko szkotow brak

Gość gość
Jak moga chodzic smutni skoro wiekszosc glosowala na nie to chyba dobrze sie stalo a ci co glosowali na tak mieli tez na pewno watpliwosci...rozumiem ze szkotom zalezalo na niepodleglosci ale smiesza mnie polskie glosy na temat jaka to strata dla zwyklego robola w najlepszym wypadku nic by sie nie zmienilo

Gość gość
Jeśli określasz ludzi mianem roboli to niedobrze to o Tobie świdczy - jakieś kompleksy leczysz w ten sposób? zapewne! I najwyraźniej nie potrafisz zrozumieć tego, że jeśli ktoś mieszka już 9 lat w innym kraju i naprawdę czuje się tam w domu, nawet bardziej niż w Polsce, to takie referendum i jego wynik jest bardzo emocjonujące i ważne. to życiowe wydarzenie. (polskości się nie wypieram ale Szkocja to mój dom, Polska od dawna już nie, w Polsce mam rodziców rodzeństwo i przyjaciół i smaczną kiełbasę, koniec).

my tez na tak, ja i moja druga szkocka połówka. no nie widac euforii tylko w Glasgow zamieszki które sa spowodowane przez tych co byli przeciw oddzieleniu.

głupie polaki, uwierzyli ze niepodległa szkocja nie miała by waluty, albo że nie bedzie miałą wstepu do unii europejskiej

Gość gość
pisze jak o robolach bo takie sa fakty a znaczy to tyle samo co pracownik fizyczny chyba ty masz kompleksy bo ja moge powiedziec o sobie jak o zwyklym robolu bez najmniejszych kompleksow po prostu nie naginam rzeczywistosci i pisze jak jest a ty sie pieklisz bo zasuwasz pewnie fizycznie i nie chcesz byc tak nazywana...

Gość gość
Niepodlegla Szkocja weszlaby do UE ale w zamian wszystko musialaby albo zlikwidowac albo sprzedac za bezcen, a ich politycy juz mieliby zaklepane stolki w PE, tj to bylo z PL. Szkoci jednak nie sa tak glupi jak Polacy co pozwolili swoim politykom zniszczyc ich kraj dla stolkow...