Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znerwicowanakj

Czy zeby mieć dom muszę mieć męża

Polecane posty

Gość gość
kurcze zżera mi nick za każdym razem

Gość gość
Ja mam takie 4 ciekawskie i wredne baby. Ale jak cos to moze za dwa lata domek, zobacze. Sama sie boje czy podolam te 2500 a co z jedzeniem itd. Marta

Gość gość
no właśnie, a teraz jeszcze dostałam pismo ze spółdzielni ze znowu podnoszą czynsz ze względu na modernizacje osiedla, a zmienili tylko 3 schodki prowadzące do klatki. zrobili cokolwiek, zeby ludzie nie gadali i mogą spokojnie podnieśc znów o 50 zł, zaczyna mnie to denerwować strasznie i zaczełam liczyć koszty i dlatego szukam informacji ile kosztuje utrzymanie domu miesięcznie, bo czynsz zaczyna byc kosmiczny i nie ejst sprawiedliwy, no i nie mam na niego wpływu a kwota rosnie coraz częsniej i coraz więcej

Allium dobrze mówi. Ja nawet pokusze się o stwierdzenie, że więcej nas kobiet ma własne kąty niż facetów. Znam otoczenie. Pewnie zaraz mnie tu atak czeka

I będzie rósł, przecież to mieszkańcy ta bandę nierobów muszą utrzymać. Oni muszą tysiące zarabiać, za pierdzenie w stołek. Nagrody, wczasy etc.

co do samych kosztów- podatek zależy od gminy - można sprawdzić w necie . Ale z doświadczenia wiem ,ze to skromna kwota za rok w porównaniu nawet z całorocznym czynszem . Ceny mediów- ile zużyjesz - tyle zapłacisz . ogrzewanie - w zależności od rodzaju . Jako kobieta nie sądzę żebyś chciała użerać sie z drewnem czy groszkiem - są nowe rozwiązania - głębinowe pompy ciepła . Impreza kosztowniejsza na początku za to ekonomiczna w użytkowaniu.

w okna i drzwi wstawiasz szyby antywłamaniowe o najwyższym współczynniku , 2- 3 lampy z czujnikiem ruchu , mały ale sprytnie ukryty alarm ....i już :) ale najlepszym alarmem śa jednak sąsiedzi , dobrzy sąsiedzi :) a w nich warto inwestować od samego początku :)

Ja jestem podłączona do miejskiego ogrzewania. Wygodne, ale drogie. Zresztą co jest dziś tanie.

Gość gość
Alew 1200 sie koszta zamykaja? Marta

Gość domator amator
Wypowiem się od dziecka mieszkałam w domu te domy sprzed trzydziestu lat miały tę uciążliwość, że zimą by było ciepło trzeba było sobie napalić. Odśnieżanie czy koszenie trawy to właściwie nic wielkiego można porównać to z odkurzaniem. Po krótkim dwuletnim epizodzie blokowym nabawiłam się nerwicy własnie przez te ściany kartonowe. Dziś mieszkam w połowie bliźniaka budowanego przez dewelopera wiec był oddany w stanie developerskim jak mieszkanie. CDN

Blisko mnie na osiedlu willowym gdy domownicy spali na poddaszu, złodzieje wywiercili w ścianie dziurę miedzy oknami i uraczyli ich substancja usypiajaca. Nie wiem dokładnie co to, ale wyniosło wszystko. Nie ma stu procentowych zabezpieczeń. Tak mi powiedział znajomy, który prowadzi firmę Security.

Gość gość
Tak, czy to wystarczy? Marta

Gość gość
Aha,dziekuje za konkretne informacje. Marta

oczywiście ,ze nie ma 100% zabezpieczeń ale nie dajmy sie zwariować :) oczywiście ,ze zdecydowanego złodzieja nic nie powstrzyma ale możemy mu życie utrudnić :) a pracownik firmy zajmującej sie ochroną nie powie przecież ,ze jest inaczej bo piłowałby gałąź na której siedzi :) dobrym " alarmem " jest pies - nie musi być duży - wystarczy ,zę bedize " czujny i rozdarty " :)

za mały dom dla pojedynczej osoby to i w połowie tej kwoty sie zamkniesz :)

Gość domator amator
Dom ma 120 metrów i ogrzewanie gazowe. Dla mnie to błogosławieństwo, nie znosiłam ciągłego biegania by dołożyć do pieca. Za gaz płacimy w najgorszych zimowych miesiącach (gdy temp spada poniżej 20 stopni) jakieś 600 zł. latem 70zł. z czego najwięcej to opłaty przesyłowe. Nie chodzimy zimą w kurtkach mamy czujnik nastawiony na 21 stopni w pomieszczeniach. Gazem ogrzewamy dom, grzejemy wodę na gazie też gotujemy (codziennie).

Gość gość
HAHAAH na wielu tematach tutaj kobiety narzekają, że mąż po przyjściu z pracy nie robi nic poza graniem na komputerze a cały dom i dzieci są na głowie tychże kobitek, które jakoś dają radę, mając w domu męża-trutnia i same wykonując czynności których się boisz. Jeśli twierdzisz że sama remontowałaś mieszkanie to nie widzę przed tobą problemów. Dla mnie najgorsze jest palenie w piecu CO2, lepiej wybierz gaz.

Gość gośćautorka
Marta na miesiąc 1200 to chyba za dużo jednak Vene no to nieźle się kolega zareklamował , kurcze takie opowieści mnie przygnębiają. powiedz czemu ten alarm nie zadziałał jak ktoś wszedł na ich teren i zaczał gmerac przy domku

Gość gość
Ja o 100m mysle 4 pokoje. Marta

To jest właściciel, mój dobry kolega i on naprawdę mi powie jak jest. Zresztą zanim oni dojadą czasem, to też schodzi. Też dobrze mieć szczekacza, one słyszą wszystko.

Gość domator amator
Mamy w domu alarm który jest podłączony do firmy ochroniarskiej taka przyjemność to koszt 20zł miesięcznie.

Kochana, postępowi złodzieje to są specjaliści. Ja go podpytuje nieraz, nieraz powie co nieco , to włos się jeży. Powiedział tylko, że jeśli chce kradziej wejść, to wejdzie.

Domator- to mamy podobnie. Jedynie trzeba było najpierw zapłacić za te wszystkie kable, urządzenia. Ale m-cznie to groszowe są sprawy.

Gość domator amator
A podatek za dom to 50 groszy za metr w naszej minie nie pamiętam ile jest za ziemię. Jest to z reguły rozłożone na 3-4 raty w ciągu roku

Gość domator amator
My mieliśmy kable w ścianach jak odbieraliśmy dom to trzeba było tylko podłączyć centralkę i czujki to był chyba koszt około 2000zł ale jednorazowy

Ja też w ścianach, ale za cały koszt podliczyli osobno, czyli firma bud. Swoje a ochroniarska swoje.

Gość domator amator
Alej jak by nie liczyć to koszt jednorazowy