Gość gość Napisano Lipiec 25, 2014 Dziś spotkałam się z koleżanką. .. zawsze była całkiem śmiała/pewna siebie. .. Poszłyśmy na kawę a potem do sklepu po jakieś żelki, chipsy czy cos. .. same jeszcze nie wiedziałyśmy "wybierze się w sklepie" Zobaczyłyśmy takie miejsce gdzie samemu wybierasz sb żelki i inne takie i płacisz 25 zł. Ona nabrała strasznie mało i wymyśliła sb, że pochodzimy po sklepie... i wtedy je jadła. .. patrzyła na kamery gdzie są, jadła i śmiała się. .. mówiła abym też tak zrobiła to nie zapłacę i wg... była taka pewna siebie ze na mnie to przeszło. .. potem odłożyłyśmy je i wybrałyśmy chipsy .. do kasy, płacimy i chcemy wyjść kiedy nagle ktoś do nas podchodzi i mówi "Proszę za mną, ochrona, no juz już idziemy. .." weszłyśmy do takiego pomieszczenia... ludzie się na nas gapią... niecodzienny widok : 2 czternastolatki prowadzone przez ochronę. .. bałam się już wiedziałam o co chodzi .. pytał się czy wiemy co zrobiłyśmy, że to przestępstwo i takie tam. .. ja juz płaczę, kol zachowuje zimną krew i szeptem przeprasza ( jestem raczej spokojna i nie daję sb rady ze stresem.. jestem "surowo" wychowana i... eh.) Zadzwonił na policje. .. to znaczy tak powiedział ale wg mnie tego nie zrobił ... tłumaczymy się , ten na chwilę gdzieś poszedł został z nami taki starszy pan, któremu chyba strasznie było nas żal. .. zwłaszcza mnie bo smutno patrzył na zapłakaną dziewczynkę ... Tłumaczyła, że jesteśmy młode i głupie też prawie płacąc (chyba pierwszy raz ją taka widziałam) ... w końcu nas wypuścili ale kazali zapłacić za większą paczkę (12, 52 wyszło , kol miała 10 ja znalazłam jakoś te 2, 60 i ... wypuścili nas) powiedzieli tylko, żeby tego nie robić, że tak często się zdarza i takie tam . Powiedzieli, że gdyby policja przyjechał la to byśmy miały 5 lat czegoś tam w kartotece plus 500 zł mandat. Zawsze wszystko mówię rodzicom... nie wiem , jak im to powiedzieć i czy wg mówić. .. oni sami potem byli mili i mówili, dobra, rodzice się nie dowierzą już spokojnie ale. .. czuję, że muszą to wiedzieć. . Tylko jak? :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach