Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Co mam robić?

Polecane posty

Gość gość

Dziś spotkałam się z koleżanką. .. zawsze była całkiem śmiała/pewna siebie. .. Poszłyśmy na kawę a potem do sklepu po jakieś żelki, chipsy czy cos. .. same jeszcze nie wiedziałyśmy "wybierze się w sklepie" Zobaczyłyśmy takie miejsce gdzie samemu wybierasz sb żelki i inne takie i płacisz 25 zł. Ona nabrała strasznie mało i wymyśliła sb, że pochodzimy po sklepie... i wtedy je jadła. .. patrzyła na kamery gdzie są, jadła i śmiała się. .. mówiła abym też tak zrobiła to nie zapłacę i wg... była taka pewna siebie ze na mnie to przeszło. .. potem odłożyłyśmy je i wybrałyśmy chipsy .. do kasy, płacimy i chcemy wyjść kiedy nagle ktoś do nas podchodzi i mówi "Proszę za mną, ochrona, no juz już idziemy. .." weszłyśmy do takiego pomieszczenia... ludzie się na nas gapią... niecodzienny widok : 2 czternastolatki prowadzone przez ochronę. .. bałam się już wiedziałam o co chodzi .. pytał się czy wiemy co zrobiłyśmy, że to przestępstwo i takie tam. .. ja juz płaczę, kol zachowuje zimną krew i szeptem przeprasza ( jestem raczej spokojna i nie daję sb rady ze stresem.. jestem "surowo" wychowana i... eh.) Zadzwonił na policje. .. to znaczy tak powiedział ale wg mnie tego nie zrobił ... tłumaczymy się , ten na chwilę gdzieś poszedł został z nami taki starszy pan, któremu chyba strasznie było nas żal. .. zwłaszcza mnie bo smutno patrzył na zapłakaną dziewczynkę ... Tłumaczyła, że jesteśmy młode i głupie też prawie płacąc (chyba pierwszy raz ją taka widziałam) ... w końcu nas wypuścili ale kazali zapłacić za większą paczkę (12, 52 wyszło , kol miała 10 ja znalazłam jakoś te 2, 60 i ... wypuścili nas) powiedzieli tylko, żeby tego nie robić, że tak często się zdarza i takie tam . Powiedzieli, że gdyby policja przyjechał la to byśmy miały 5 lat czegoś tam w kartotece plus 500 zł mandat. Zawsze wszystko mówię rodzicom... nie wiem , jak im to powiedzieć i czy wg mówić. .. oni sami potem byli mili i mówili, dobra, rodzice się nie dowierzą już spokojnie ale. .. czuję, że muszą to wiedzieć. . Tylko jak? :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować