Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile gości było na Waszym ślubie ???

Polecane posty

Gość gość

Piszę tutaj, ponieważ większość z Was mamuśki na pewno jest już po ślubie, a na ślubnym pustki. Pytanie moje dotyczy : Ile gości zaprosiłyście na ślub a ile faktycznie przyszło ???

Gość gość
20 zaproszonych. Bylo 16 :-)

Gość gość
Zaprosiłam 70, przyszło 62.

Gość gość
zaproszonych 140 było 120

Gość gość
u mnie zaproszonych 18 i tyle przyszlo

Gość gość
bo tak się zastanawiam ile osób mogę się spodziewać ? Zaprosiliśmy 132 osoby... jak myślicie ?

Gość gość
z tego 10 osób to dzieciaki poniżej 5 lat, ok 15 osób to młodzież niepracująca 16-20 lat z osobą towarzyszącą, ok. 5 osób to osoby starsze pow. 75lat - a reszta to wiek ok 22-50 lat.

Gość gość
U nie było 65.

Gość gość
U nas bylo 54 osoby.

Gość gość
80 dorosłych ( w tym 15 prawie pełnoletnich) i 26 dieci małych Jakbym miała zmienić czas to dzeci na moim weselu by nie było ,bo to co przeszlam z nimi to krucjata co się działo, zawiodłam się na ich rodzic na co oni pozwalali i było głusi na innych uwagi Mogę powiedzieć szczerze ze byliby sami dorośli lub prawie jakby jeszcze raz się hajtala :)

Gość gość
75 osób, 66 dorosłych i 4 dzieci - 3,8,12 i 13 lat. Nie robili w ogóle zamieszania:-) ciągle biegali po ogrodzie wokoło domu weselnego :-) :-) . plus 5 osób z obsługi, kamerzysta, fotograf, kierowca i dwoje panów prowadzących tańce i zabawy. Przyszli wszyscy zaproszeni. Było super:-) .

Gość gość
umiecie czytać pytanie? Nie obchodzi mnie to ile osób było na Waszym ślubie, ale o proporcję- ile zaprosiliście a ile przyszło. Pisałam, że zapraszam 130 osób i nie wiem ilu się spodziewać...

Gość gość
Kobieto, to Ty nie potrafisz zadawać pytań, skąd my ci powiemy ile będziesz miała gosci, możemy tylko ci opisywać swoje doświadczenia. Ale ok ja ci odpowiem: nikt nie przyjdzie na twoje wesele bo jesteś przemadrzala. Zadowolona?

Gość gość
Przeciez zadala pytanie. Tylko oczywiscie czesc osob nie na temat.

Gość gość
Pełny kościół :P

Gość gość
Zazwyczaj nie przychodzi ok 20% zaproszonych

Gość gość
Zaproszonych gosci bylo 260 osob przyszlo 230

Gość gość
Zaproszonych 130 = przyszło 130 = 100% Nie ma reguły. Zalerzy od Twoich gości! U nas były poprawiny jeszcze i jak z reguły na poprawiny juz ok 1/3 nie przychodzi z tych co byli na weselu to u nas tez było 100%, Najlepiej poproś o potwierdzenie i będziesz miała czarno na bialym.

Gość gość
cywilny - 62 os

Gość gość
Cywilny 0, koscielny3

Gość gość
Zapraszasz i prosisz o potwierdzenie. Jak nie zadzwonia to sama dzwonisz. Bierzesz poprawke ze z jakies 2% po prostu sklamie ci przez telefon,bo wstydzi sie odmawiac.ale tez ktos kto odmowil moze sie namyslic po kosciele,wiec awaryjnie miejsce w zapasie muisz miec. Nie pamietam ile zaprosilam gosci,przyszlo ok 50,kilku na pewno nie moglo(jednej parze zabkowalo dziecko,jedna byla swiezo po pogrzebie,wiecej nie pamietam to bylo kilka.lat temu a statystyk nie ucze sie napamiec:P)

Gość gość
no tak też zrobię, że będę dzwonić i pytać jak ktoś mi nie da znać. Pytam tak orientacyjnie oczywiście, bo do całego składu gości muszę doliczyć jeszcze osoby z zespołu i fotografa. Z tego co wiem, to kucharki, pomoce kuchenne i kelnerki jedzą już w zakresie kuchni, więc przy stole się ich nie liczy. Ale nie chciałabym sytuacji, że braknie mi miejsca na sali na gości. A co w sytuacji kiedy ktoś odmówił, ale jednak przyszedł? Dał znać wcześniej czy po prostu się pojawił i tyle? Ludzie nie maja wyobraźni, przecież oczywiste jest to, że muszę mieć zorganizowane każde miejsce, porcję jedzenia, alkoholu, ciasta, tortu etc. Dziwię się takiemu zachowaniu...

Gość wow ale frustatka
My zaprosilismy ok 170 a było 160 . U ciebie liczne,ze przyjdzie oj 100

Gość gość
ja miałam 56 os. A wy co miałyście po 200 - czy wasze ciotki mają po 10 dzieci czy zapraszałyście rodzinę /piąta woda po kisielu? bez sensu zapraszać kogoś kogo się nie zna tylko z tego powodu że to rodzina!

Gość gość
pytanie jest glupie, skad my mamy wiedziec ile u ciebie osob przyjdzie...kazdy ci pisze ile zaprosil gosci i ile przyszlo...a na ile ty masz liczyc, idz do wrozki to ci dokladna powie ile gosc zjawi sie na twoim weselu