Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiem Wam prawdę o IN VITRO !!!!

Polecane posty

Gość gość

Tak, powiem Wam prawdę. Każda pseudo matka i pseudo ojciec decydujący się na zapłodnienie in vitro - to mordercy bez skrupułów !!! Najwięksi seryjni mordercy jakich można sobie wyobrazić. Tak bardzo chcą mieć dziecko, że nie liczą się z życiem paradoksalnie swoich poczętych dzieci. W momencie zapłodnienia wybierany jest najsilniejszy zarodek, reszta idzie do zamrożenia czy wyrzucenia.... Po jakimś czasie okazuje się, że zarodek jest wadliwy, ma liczne wady genetyczne i trzeba usunąć, bo przecież zdrowy nie będzie, a pseudo rodzice zapłacili przecież krocie za zdrowe dziecko, po co im chore? Płacisz, wymagasz! I co się dalej dzieje ? Usuwają ciążę i dalej zabijają kolejne swoje dzieci, żeby mieć tylko to jedno upragnione. Powiem wam tak- nie jestem zacięto katoliczką, dużo mi brakuje do ideału, ale jako człowiek bardzo cenię prawo do życia. Każda para, która decyduje się na te zbiorowe mordy powinna smażyć się w piekle, bo czy wierzycie w Boga czy nie- ktoś po śmierci Was z tego rozliczy! Żal mi Was całym sercem, to to co robicie jest podłe i brakuje mi słów na to wszystko. Biedne te dzieciaki, biedne te życia w które ktoś ingeruje. Jeżeli macie dzieci z in vitro to śmiało możecie się nazwać seryjnymi mordercami. Nara

Gość gość
zapomniałeś gościu wziąć rano lekarstw :D

Gość gość
dno to Ty jesteś, pewnie też się zaliczasz do tych bezdusznych morderców !

powiedziała co wiedziała, objawiła tępakom prawdę objawioną. Dziękujemy wybawicielko!

Gość gość
A Ty bylas kiedys w klinice robiacej IN VITRO? Rozmawiałas kiedys z kims kto taki zabiegl przeszedl lub wykonuje? Bo skąd masz takie rewelacje?

Gość gość
a mam inne pytanie zabezpieczasz się? przecież w ten sposób też popełniasz grzech ciężki zabijając plemniki...

Gość gość
do gościa z 12.47 ale Ty tępa jesteś, plemnik to nie zarodek!!!!!!!!nie człowiek!!!!!!!!!!!!!wariatka

Gość gość
widzisz biorę tabletki antykoncepcyjne, także nie zabijam żadnych plemników, a jedynie nie daję możliwości mojemu organizmowi na owulację. Poza tym to chyba znacząca różnica - kiedy nie dopuszczasz do zapłodnienia, a kiedy zabijasz zarodka- dziecko.

Gość gość
właśnie wg kościoła nie jest to żadna różnica, pogadaj z księdzem a się dowiesz.

No akurat nie. Ale rozumiem takich ludzi i ich nie oceniam. Zajmij się czymś innym, nie wiem np. swoim życiem?

Gość gość
W wywiadzie wyjaśnia, dlaczego antykoncepcja jest grzechem (dlatego, że "antykoncepcja sprzeciwia się zamysłowi Boga, jest antypoczęciem, antyżyciem. Bóg tak stworzył człowieka, kobietę i mężczyznę, że dał parze małżeńskiej dni płodne i niepłodne. Sięgnięcie po antykoncepcję to powiedzenie Bogu: Sam będę decydował o tym, kiedy mam być płodny, a kiedy nie").

Gość gość
a skąd ty wiesz, że zabija się zarodki???? masz pojęcie, że każdy z nich jest na wagę złota? wiesz jak ciężko je uzyskać? nie masz żadnej wiedzy fachowej, pierdzielisz zasłyszane w moherowym radiu farmazony i dobrze, że bierzesz te tabletki, bo głupota i ignorancja nie powinna się rozmnażać, tylko uważaj, bo możesz kiedyś płakać nad swoją niepłodnością

Gość gość
No tak, odezwała się ta która może mieć dzieci, ale się zabezpiecza, bo ich na razie nie chce. Poczekaj, aż się okaże, że dzieci jednak mieć nie możesz. Niech ci ktoś fotkę strzeli, kiedy usłyszysz tą piękną wiadomość od lekarza, ha ha. Zapewniam cię, dość dziwne uczucie, kiedy człowiek się dowiaduje, że prawdopodobnie jest bezpłodny, pomimo posiadania już dwójki.

Gość gość
Bog, w ktorego nie wierze mnie rozliczy bo ty tak powiedzialas:D juz sie boje:D a moze po smierci spotkasz Zeusa czy Thora, ciekawe czy oni podzielaja zdanie Jahwe w kwestii in vitro? Znasz ich opinie?

Gość gość
sorry, ale mam już swoje dziecko i nie zamierzam mieć kolejnego. Jestem osobą dorosła i świadomą swoich potrzeb. A Wy jak nie możecie mieć dzieci to adoptujcie jakieś z domu dziecka, a nie zabijajcie swoje nienarodzone dzieci.

Gość gość
pytam jeszcze raz- skąd czerpiesz wiedzę na temat "zabijania nienarodzonych dzieci"??????

Gość gość
Autorko czemu nie odpowiesz na mój cytat, mówisz o zabijaniu zarodków, ale o sprzeciwianiu się woli Boga stosując antykoncepcję już nie?

Gość gość
bo autorka klepie tylko to, co gdzieś tam usłyszała, natomiast wiedzy merytorycznej nie posiada żadnej

Gość gość
Być może nie doczytałaś mojej wypowiedzi do końca- napisałam, że nie jestem zaciętą katoliczką i jak najbardziej uznaję antykoncepcję - zwłaszcza w dzisiejszych czasach, gdzie jest ciężko o pracę i godne zarobki. Uważam, że każdy powinien wiedzieć na ile dzieci go stać, a niezabezpieczanie się może spowodować że będę miała 12 dzieci i żadnemu nic nie dam, a tak nie chcę. In vitro krytykuję bardzo ponieważ ingeruje w życie człowieka. Ktoś zapytał skąd mam wiedzę na temat zabijania zarodków- ok, zwał jak zwał ale dla mnie zamrażanie to także zabójstwo, bo po jakimś czasie są one już niezdolne do zagnieżdżenia i w konsekwencji wyrzucane do kosza na śmieci.

Gość gość
no właśnie- i to jest twoja wiedza na temat in vitro- zerowa- po co więc kłapiesz dziobem bez sensu, jak ja nie mam nic mądrego do powiedzenia na temat fizyki kwantowej, to się nie odzywam, tobie radzę to samo w kwestii ivf

Gość gość
ok, to odpowiedz mi na pytanie co się dzieje z zarodkami w momencie kiedy 1 z nich się przyjmie, kobieta zajdzie w ciążę i urodzi dziecko, ale powiedzmy nie chce mieć już kolejnych. Co się dzieje z tymi zarodkami ?

Gość gość
a ja ci tłumaczę jeszcze raz, że uzyskanie chociaż jednego zdolnego do zapłodnienia zarodka jest ogromnym wyczynem, nie otrzymuje się nie wiadomo ilu, poza tym nawet jeśli, to nie wszystkie się rozwijają, a nawet jeżeli pojawi się taka sytuacja, co rzadko się zdarza, bo kobiety zazwyczaj wracają po wszystkie swoje dzieci, to zawsze istnieje coś takiego jak adopcja zarodka

Gość gość
Co jak co, ale autorka ma poniekąd rację. Natura wie co robi. Niektórzy nie powinni mieć dzieci. Tych biologicznych.

Gość gość
a skoro podejmujesz dyskusje na ten temat, to powinnaś wiedzieć takie rzeczy

Gość gość
tak na pewno ktoś kto decyduje się na in vitro i chce za wszelką cenę mieć dziecko będzie adoptował czyjegoś zarodka. To chyba lepiej już dziecko urodzone zaadoptować.

Gość gość
oczywiście, że natura wie co robi, zwłaszcza w rodzinach patologicznych, które rozmnażają się jak króliki, prawda?

Gość gość
Metoda zapłodnienia in vitro zwiększa ryzyko wad genetycznych: www.gen.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=932&Itemid=214

Gość gość
no i widzisz jak nie masz o niczym pojęcia- adopcja zarodków też ma swoich zwolenników

Gość gość
Co ma wychowanie do biologii? Myślisz w ogóle? Liczy się to, że są w stanie urodzić zdrowe dzieci.