Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiem Wam prawdę o IN VITRO !!!!

Polecane posty

Gość gość
Oczywiscie ze jest to forum publiczne ale pomysl ze takimi wypowiedziami mozesz kogos urazic. Nie oceniaj innych bo samam nie jestes bez bledow i grzechu...

Gość gość
mogę wyrażać własne zdanie i nikt mi tego nie zabroni to, że się z tego powodu tak frustrujecie to już wasz problem, nie mój

Gość gość
gów/no mnie obchodzi, czy jesteś katolem czy nie - moja d/upa, moja ciąża, moje dziecko, moje utrzymanie dziecka, moja sprawa! tobie ch...j do tego!!!

Gość gość
Ja sie nie przejelam za bardzo twoja wypowiedzia bo to moja decyzja i nie interesuje mnie zdanie innych. Przestac tu najezdzac na pary bo one juz wystaraczajaco przeszly. Inteligetma osoba nie musi swoich wypowiedzi przeplatac obrazliwymi wyrazami bo to swiadczy tylko o tobie. Napisalam ci wczesniej-niech mnie Bog kiedys za to oceni a ludzie niech sie zajma swoim zyciem i swoimi grzechami.

Gość gość
nie ja zaczęłam od tych "obraźliwych wyrazów" ale widzę, że ktoś tu zaraz pęknie z frustracji :D mogę pisać o czym chcę i tobie chooj do tego ;)

Gość gość
Taaaa....kosciol nie popiera in vitro, kosciol nie popiera antykoncepcji, kosciol twierdzi, ze aborcja to grzech. A kimze jest ten "kosciol"? Zbieranina starych prykow,*****ajacych co sie da i gdzie sie da i ustanawiajacych samych siebie w roli wielkiego autorytetu i sedziego calej reszty spoleczenstwa. Nawet tych, ktorzy owy kosciol maja w odwloku :D Kosciol to nie wiara. Wiara w Boga a slowa gloszone przez zboczencow w sukienkach maja sie jak wol i kareta :D

Gość gość
A gdzie z miuch wypowiedzi bucha frustracja? Po prostu nie lubie takich dyskusji gdzie brak wiedzy czy dalszych argumentow jest przybierany obrazaniem innych. Jakos ja nie musze obrazac innych ktorzy maja inne zdanie niz ja... Bez przesady.... Mnie nie interesuje twoje zdanie wiec daleko mi do frustracji. I przestancie z tymi przeklenstwami....

Gość gość
Kosciol to nie wiara. Wiara w Boga a slowa gloszone przez zboczencow w sukienkach maja sie jak wol i kareta NIE ROZUMIESZ IDIOTKO ŻE KSIĘŻA SĄ JEDYNYMI PRZEDSTAWICIELAMI BOGA NA ZIEMI - BÓG JEST KOŚCIOŁEM!!!

Gość gość
to ja autorka- widzę, że dyskusja tra w najlepsze. Ciesze się, że są tutaj osoby które myślą podobnie jak ja i tym samym nie rozumiem tego chorego parcia na dziecko. Jest tyle biednych, samotnych dzieci, którzy nie mają domu i rodziców- a te in vitro będą na gwałt zachodzić w ciążę i wyrzucać zarodki, bo niestety sorry- ale nie masz żadnych danych na to, że 100% zamrożonych zarodków jest wykorzystana w całości i są z nich dzieci. Kiedyś czytałam taki artykuł, że na 2000 udanych zarodków, tylko 500 kobiet jest w ciąży, a 200 kobiet urodzi dziecko. Zobacz więc gołym okiem że 1800 zarodków jest albo wydalona, albo zabita, albo usunięta - część jest zamrożona. I to są dane statystyczne poparte autentycznymi badaniami na ten temat. Ale oczywiście możesz w to nie wierzyć, bo nie chcesz wierzyć- rozumiem, że sumienie jest spokojniejsze jak myślisz, że wszystkie są w pełni wykorzystane. No cóż, może ja nie mam super wiedzy na ten temat pod każdym kontem, ale Ty też jej nie masz. Także sorry, zabijajcie biedne dzieciaki dalej...

Gość gość
Ah wg ciebie 2 dniowe zarodki są ludźmi:) zlepek komórek w próbowce. Dobre. Posłuchaj szanowna autorko o życiu mówimy w chwili gdy zapłodnione komórka zagniezdzi się w macicy.tego faktu nie podważysz. Miliony kobiet nawet nie wie ze zdarzyło jej się wywalić wraz z miesiaczka połąc zona komórkę żeńską i męska która z jakiś przyczyn nie zagniezdzila się w macicy. Ty pewnie też wiec twoje ciało przyczyniło się do morderstwa wydalajac zarodek I co ty na to?

Gość gość
ciekawe ile razy ty byłaś w ciąży biochemicznej, o której pojęcia nie miałaś i ile zarodków wydaliłaś, co w twoim mniemaniu oznacza zbijanie- morderczynio

Gość gość
kochana, jeżeli zdarzyła mi się taka sytuacja to nic na to nie poradzę, to jest już los samej natury i tyle w temacie. Ty niestety nie działasz zgodnie z naturą, bo sama (za pomocą lekarza oczywiście) godzisz się na sztuczne zapłodnienie. Przykro mi, ale ja mam inne zdanie i uważam że zarodek- połączona komórka żeńska z plemnikiem męskim to właśnie już życie. Zagnieżdżenie się w macicy to warunek konieczny do przeżycia. I tyle mam Ci do powiedzenia - TAK WSZYSTKIE TE ZARODKI TO WŁAŚNIE NOWE ŻYCIE !!! i nie wiem co Ty w ogóle za głupoty gadasz, że nie... widocznie masz jeszcze gorszą wiedzę na ten temat niż ja, a śmiesz się wypowiadać.

Gość gość
skoro jesteś taka fantastyczna, to trzeba było adoptowac jakieś biedne dziecko, a nie rodzić swoje własne- dlaczego tego nie zrobiłaś dobra samarytanko?

Gość gość
a jeżeli kobieta po in vitro roni ciążę, to jest to taka sama natura, jak w twoim przypadku

Gość gość
a wiesz, że o tym myślałam? niejednokrotnie. Przed zajściem w ciążę dużo rozmawialiśmy z mężem o równych ewentualnościach - i oboje zgodnie stwierdziliśmy, że najpierw próbujemy naturalnie, a później pomyślimy. Kiedy decydowaliśmy się na dziecko, żadno z nas nie popadało w obsesję że dziecko musi być biologiczne. Chcieliśmy spróbować i się udało, tyle w temacie. Gdyby się nie udało, adoptowalibyśmy malucha, ale wy musicie za wszelką cenę zabić masę zarodków - które według Was nie są jeszcze życiem, po to aby całym tym kosztem mieć tylko jedno dziecko. MASAKRA

Gość gość
to idź i adoptuj teraz, a nie wypisujesz głupoty o rzeczach, o których nie masz pojęcia, poza tym gdybyś chociaż chwilę walczyła z niepłodnościa, to 5 razy ugryzłabyś się w jęzor, zanim cokolwiek krytycznego napisałabyś o ludziach z tym problemem

Gość gość
Śmiem się wypowiadać ponieważ znając choć odrobinę medycznych zagadnień i całej fizjologii powstawania życia nieustannie toczy się dyskusja na szczeblach światowej medycyny od kiedy rozpoczyna się nowy człowiek. Czy zlepek kilku komórek jest życiem zanim w czepiacie się w ścianę macicy? Raczej nie. Nie rozwinie się dalej i obumrze. Wiec życiem samodzielnym być nie może. Jest zaczątkiem.mimozliwosc życia i kontynuowania rozwoju daje mu dopiero połączenie z ciałem matki. Ta teoria tez do ciebie nie trafia? Czy słyszałaś żeby człowiek był zdolny do stworzenia sztucznej macicy w celu stworzenia nowego życia? Nie. Reasumując. Zycie rozpoczyna się w chwili połączenia moruli ze ścianą macicy. Morula stworzona w laboratorium nie może nim być bez umieszczenia w jamie macicy. To też podważysz? Opinie ludzi którzy spędzili całe lata badając ten proces?

Gość gość
i już ci napisałam wcześniej, że uzyskanie więcej niż 1 zarodka zdolnego do zagnieżdżenia graniczy z cudem, no ale co ty możesz o tym wiedzieć

Gość gość
a ja Ci przedstawiłam dane statystyczne : 2000 - udanych zarodków 500- ciąż 200- porodów I naprawdę wolę się opierać na źródle autentycznym niż Twoim zdaniu w tym temacie.

Gość gość
dyskutowanie z kimś, kto nie wie o czym pisze i ma klapki na oczach uwłacza mojej inteligencji, żegnam

Gość gość
est tyle biednych, samotnych dzieci, którzy nie mają domu i rodziców- a te in vitro będą na gwałt zachodzić w ciążę i wyrzucać zarodki, xxx a ty ile już dzieci zaadoptowałaś, że się tak mądrujesz?

Gość gość
2000 udanych moruli ok a jak widzisz tylko 25% jest zdolnych do zagniezdzenia czyli nie są takie udane. Z tego urodzi się 200 dzieci. Takie same są dane statystyczne odnośnie poczęcie naturalnych. Co 3 ciaza ulega poronieniu! I co dalej z twoją teoria? Kobiety które tracą ciążę naturalna też są morderczyniami?. In vitro jest jedynie metoda wspomagania natury.

Gość gość
no tak- każdy sobie tłumaczy jak może, ale Ty chyba czegoś nie rozumiesz. 2000 - udanych zarodków gotowych do zapłodnienia 500- ciąż, czyli przyjętych zarodków. 200- porodów. Analizując po kolei - z tych 2000 zarodków, część wykorzystywana jest zapłodnienia, część zamrażana, lub wyrzucana. A część obumiera na początku. 500- ciąż (z czego aż 300 dzieci chorych z wadami genetycznymi - dzieci w konsekwencji są usuwane) 200 ciąż i porodów szczęśliwych. Zauważ, co się dzieje z tymi 1800 zarodków. Sorry, ale dane są przerażające. I kolejna uwaga do panienki od znawcy życia- w d***e mam Twoje teorie wyssane z palca i przypieczętowane do słynnych naukowcach. Od zarania dziejów wiadomo, że życie rozpoczyna się w momencie połączenia komórki żeńskiej z plemnikami męskimi- tworząc zarodek. Jednak, aby ten zarodek mógł przeżyć i rozwinąć się w dziecko potrzebuje zagnieździć się w macicy. Korzystając z in vitro - połowa zarodków nie ma możliwości nawet zagnieżdżenia się w macicy, a więc życie jest, ale nie ma środowiska do tego, aby się rozwinąć i to nazywa się procesem zabijania już.

Gość gość
A nie przyszło Ci do głowy ze z tych 2000 zarodków połowa obumrze sama?

Gość gość
Miło mi ze nazywasz mnie panienka ale 45 mi stuknelo niedawno wiec nie wiem czy to określenie mi pasuje:)

Gość gość
no to jak masz 45 lat to powinnaś już mieć kobieto trochę oleju w głowie, a nie opowiadać takie głupoty z palca wyssane i pseudo naukowców z Ameryki :D

Gość gość
Dwie sprawy do autorki. 1. Zamiast p*******ć o "biednych porzuconych dzieciach" postaraj się jakieś zaadaptować. Okaże się że owszem pełno jest porzuconych dzieci ale nie można ich adoptować bo mamusie które w ciążę zaszły jak najbardziej naturalnie, nie mają ochoty wychować ale też nie mają ochoty zrzec się praw. Chyba że masz ochotę adoptować jakieś upośledzone lub niedorozwinięte albo obciążone FAS. Wszystkie z ciąż naturalnych. 2. Czasami nawet niż wiadomo że kobieta jest w ciąży bo poronienie następuje w tak wczesnyn stadium że wygląda jak zwykła miesiączka. Idąc Twoim tokiem rozumowania każda kobieta po stosunku poeinna czuć się w ciąży a przy okresie rozpaczać po stracie dziecka, iść na urlop i dostać kasę z ubezpieczenia jsk przy śmierci dziecka.

Gość gość
Moja droga moja wiedzę opieram na badaniach profesorów i własnej wiedzy wyniesionej z uczelni. Ty swoją czerpiesz z Google stąd ta różnica między nami.

Gość gość
sama studiowałam biologię, więc zawiodę Cię, ale nie czerpie swojej wiedzy z wujka google, ale Ty zapewne tak, bo takie głupoty piszesz, że naprawdę żal mi się robi takiej kobiety jak Ty wszystkowiedzącej najlepiej :)

Gość gość
o kurde xD hahaha ale się uśmiałam, nowe życie to nie zarodek tylko macica :D - tak wychodzi z Twojej wypowiedzi hahah aż se nowy topik założę, inni się pośmieją haahaha ale jaja no normalnie świat nie widział