Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sarin34

Ile macie stopni w pokoju? Fala upałów.

Polecane posty

Gość Sarin34

Ja mam 31C :O Kawalerka okno i dzwi balkonowe na południe. Gdyby nie antena satelitarna nie wynająłbym mieszkania na południe :O Chyba jutro wezmę przenośny klimatyzator na raty....

Gość gość
24C drewniany domek na wsi :)

Gość gość
no w końcu lato jest, to wiadomo, że ma być ciepło a nie mróz :) Cały rok na to czekałam :)

Gość Sarin34
Ale nie w mieszkaniu. Taka temperatura nie jest zdrowa. Człowiek nie może usnąć. W nocy pomimo otwrtego okna i balkonu i wentylatora mieszkanie schładza się max do 28C a od 11:00 rano od nowa 30 :O

Gość gość
u mnie 27 stopni, ciepło ale da się wytrzymać; mamy klimatyzację, wprawdzie tylko w salonie, ale przy zamkniętych oknach w innych pomieszczeniach chłodne powietrze się rozchodzi, tylko nie włączam jej za bardzo. Ile razy włączę to dzieci kichają, sama też jakoś w gardle mam dyskomfort... ja lubię lato, nigdy nie jest za ciepło ;-) nie lubię tylko jak jest duszno.

Gość gość
wcale nie odczuwam upałów centralna polska

Gość Ela Bieńkoska
Sorry. Taki mamy klimat :classic_cool:

Gość do sarina
Pij mniej alkoholu i będzie chłodniej ;)

Gość gość
no bez przesadyzmu proszę, to pierwszy tak ciepły dzień tego lata a tu już mu źle :( Z niczego cieszyć sie nie można, bo zaraz narzekanie. Kup sobie czarne kotary albo zaluzje, cały dzień niech będą zsunięte jak ci tak gorąco i przestań narzekać. Gorzej by było, jakby było 30 mrozu

Gość gość
A z czego sie k***a cieszyć? Też mam 30 stopni w mieszkaniu i mam niemowlę

Gość gość
to się ciesz że nie mieszkasz w afryce środkowej, tam też mają niemowlęta :) Pewnie wina Tusku :)

Gość gość
Ja mam 25 stopni, mieszkam w domu jednorodzinnym, na parterze, tyle ze okno otworzyłam juz z 3 godziny temu... Macie otwarte okna czy zamkniete? Znacznie lepiej zamykac, a otwierac tylko noca, i nad ranem szczelnie domknac. Kiedys o tym nie wiedziałam i sie meczyłam, niepotrzebnie

Gość gość
Nie zgodzę się z oknami, przecież powietrze musi się wymienić, duszno będzie cały dzień przy zamkniętych oknach. Ja mam otwarte od strony, gdzie nie ma akurat słońca, jak wychodzę z domu to otwieram okna na przeciąg.

Gość Sarin34
No tylko problem jest taki że ja mam jedno okno i balkon. Tylko na południe. Gdybym miał na przestrzał na północ to bym otworzył a tak tylko na południe. W dzień zamykam, ale sami wiecie w takiej klitce okna na południe jak w szklarnii. Teraz już otworzyłem spadło do 30C niewiele w nocy sie ochłodzi.

Gość gość
Wiadomo, ze musi sie przewietrzyc, ale wystarczy przeciez noca. Zima tez przeciez sie nie wietrzy mieszkania po 12 godzin dziennie, a zeby wpadło swieze powietrze to wystarczy otworzyc na osciez na 5 minut. W tym bloku to swpółczuje, moze by lepiej zasłonic od drugiej strony jakims parawanem to okno, albo posadzc jakies pnacze, tyle ze ona zaciemniaja. Ew sa tez takie co gubia na zime liscie a maja tylko latem, np. winobluszcze.. We włoszech gdzie tez słońce ostro daje, maja te okiennice i okna zakrywaja, całkiem praktyczny wynalazek

Gość Sarin34
Zaciemnione mam roletami i żaluzjami ale to nie pomaga. To drugie piętro także.... Okiennice albo takie zewnętrzne rolety jak mają w sklepach byłyby fajne ale to tylko wynajmowana kawalerka także odpada. O dziwo. Nie przeszkadza mi upał na zewnątrz. Tylko jak jestem w mieszkaniu. Też tak macie;)? Szkoda że nie mam altanki na ogródkach działkowych. Spędziłbym tam pół lata :)

Gość gość
przez ile dni w roku macie taki upał? I ile godzin w południowe okno daje ci to słońce? Chyba z lekka przesadzasz. I gdzie, w jakiej części Polski o tej porze jest 30 stopni???

Gość gość
W salonie 24- da się żyć, ale w sypialni na poddaszu 26.

Gość Sarin34
Słońce daje mi o tej porze po oknach od 11:00 do 18:00. I nie musi być wielkiego upału żeby w środku było conajmniej 28C. Braniewo, warm-maz.

Gość gość
no to nie jest to południowe okno tylko południowo-zachodnie. Też takie mam i żyję. W warszawie o tej porze jest 23 na zewnątrz, więc nie wierzę, żeby w braniewie było 30 teraz. Chyba że media kłamią, ale tu wyraźnie piszą, że masz 22 :) http://pogoda.interia.pl/prognoza-szczegolowa-braniewo,cId,2557

Gość Sarin34
Ja pisałem że 30C mam teraz w mieszkaniu, nie na zewnątrz.

Gość gość
to weź zimny prysznic i nie marudź. Jutro już będzie chłodniej

Gość gość
albo pościel sobie na balkonie :)

Gość Sarin34
Cały czas piszę o temperaturze w mieszkaniu, pokoju. A Ty ile masz?

Gość gość
nie mam pojęcia, nie mam pokojowego termometru. Ale ja uwielbiam upał, nigdy nie jest mi za ciepło

Gość Sarin34
Kupiłem dzisiaj koimatyzator przenośny na raty. Wczoraj o tej porze miałem 30C w chawirze. Teraz jest 22C. Teraz jest cool :classic_cool:

Gość Sarin34
*klimatyzator :D

Gość gość
ja mam 30. okna otwarte wentylator działa. Na dworze upal mieszkam w szczecinku...

Gość gość
24 stopnie, dom na wsi ;]

Gość gość
Na razie mieszkamy na poddaszu więc 28-30. Nienawidzę lata.