Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

bardzo nieprzyjemna klotnia o pieniadze w zwiazku KTO MA RACJE?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Pewnie kupujesz jakies bzdury, ktore nie sa potrzebne. Zreszta temat napisany jednostronnie tak by faceta pokazac w gorszym swietle.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
rodzic贸w i rodze艅stwo te偶 :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ile wiecej wydajesz na to jedzenie 200 300 500 1000 chyba duzo jak to wielki problem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zwiazek w ktorym ktos trzesie sie ze wyda wiecej od drugiej osoby z gory skazany jest na niepowodzenie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Taaa wydajesz NA WAS ale wpier/da/lasz jak 艣winia a on jak wr贸belek. Dlaczego 偶arcia sobie nie kupujesz faktycznie za swoje tylko wsp贸lne? :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym powiedziala 'zwiazek w ktorym ktos sie trzesie ze wyda NA druga osobe', ale popieram. Dopoki nie rozpierniczasz faktycznie duzych pieniedzy na bzdury, w harmonijnym zwiazku to ile kto przejada nie powinno stanowic problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo ja jestem tak przyzwyczajona, lubi臋 10 r贸偶nych jogurt贸w, czy 5 rodzai w臋dlin, ja tak jem, a jemu wystarczy jeden rodzaj dziennie :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no bo to jest chore moze jeszcze miezyc czas kto ile czasu telewizor oglada i obliczac kilowaty :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰4
ale rpzeciez autorka przyzna艂a sie ze nie wydaje ma艂o na 偶arcie, ze je rarytasy i drogo wiec co si臋 dziwicie ze facetowi to nie pasuje??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No w艂a艣nie chore, ja to jak w艂膮cz臋 rano to gasz臋 w nocy, a on tylko gdy ogl膮da, jaki艣 taki zacofany jest :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no i ma chlop racje a porzadne jedzenie to tez porzadna robota bo przeciez samo sie nie zrobi ja bym tam sobie chetnie zjadla byle co no ale on jadlby nie wiadomo co , zycie w zwiazku polega na tym ze jak jedno nie ma to drugie dolozy a nie podliczy i tupie zeby bylo rowno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tu autorka. ogolnie jestem bardzo zmeczona, bo jakiejkolwiek rozmowy, w ktorych ja chce cos zmienic w naszym funkcjonowaniu koncza sie bardzo zle. reaguje na to agresywnie, "wciaz sie czepiasz", "dlaczego nie dasz mi spokoju" itd, po czym sie obraza. mam wrazenie, ze jakiekolwiek proby przeforsowania mojego stanowiska sa z gory skazane na niepowodzenie. ja ponarzekam, w pewnym momencie zrobie sie z tej frustracji niemila, on to momentalnie podchwyci i sie obrazi, po czym temat zamiatany jest pod dywan... czyli nic sie nie zmienia. jestem naprawde zalamana. to jest taka pierdola, ale jak ktos juz powiedzial, klocenie sie o takie bzdury zle swiadczy o zwiazku. my sie o takie rzeczy klocimy czesto, bo jakiekolwiek moje uwagi sa odbierane jako narzedzenie do wywierania na nim przymusu. nie wiem co robic :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wydawaj swoje pieniadze a nie wspolne i bedzie ok

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale my mamy pieniadze. to nie o to chodzi, ze sie zapozyczamy zeby bylo na moje fanaberie. mimo tych wydatkow wciaz miesiecznie oszczedzam jakis 1 tys zl, a on pewnie o wiele wiecej (bo tez mniej wydaje)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ale to co, mam ze SWOJEJ kasy kupowac dla nas DWOJE? przeciez to jest niesprawiedliwe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Problem jest taki, ze wydajesz cudze pieniadze albo na bzdury albo na swoje zachcianki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Typowe autorka to egoistka. To nie czas randek, ze facet ma placic tu kobieta placi za swoje i nie zyje na koszt faceta!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
co to znaczy, ze wydaje cudze pieniadze na swoje zachcianki? bo nie rozumiem. to chyba normalne, ze w gospodarstwie domowym trzeba kupic jakies jedzenie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przeciez ja nie chce zeby on cos mi kupowal tylko zebysmy wkladali w nasz dom rowny wklad finansowy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Powa偶nie? ... zastan贸wcie si臋 co jest dla was wa偶niejsze zwi膮zek czy kasa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Przesta艅 my艣le膰 o tym 偶e wsp贸lne to s膮 jedynie jego pieni膮dze ale r贸wnie偶 twoje, bo skoro oszcz臋dzasz to na sranie prze偶erasz jego kas臋? :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jesli chodzi o zakupy to u mnie placimy kazdy za swoje...tzn. bierzemy rachunek i patrzymy...jajka, mieso, produkty na obiad to wszystko jest wspolne i dzielimy takie wydatki na pol...nastepnie rozdzielamy produkty moje i jego...dlaczego on ma placic za moje podpaski i lakiery do wlosow, a ja za jego skrzynke piwa...? uwazam,ze to jest fair

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
PROWOKACJA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niech ka偶dy je co lubi ale p艂aci sam za to, wtedy mo偶e zrozumiesz 偶e 偶arcie 4x tyle co facet nie jest normalne :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
powinniscie oszczedac razem wtedy nie byloby problemu kto wiecej odlozyl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
...i p贸藕niejsze pieprzenie 偶e nadwaga to wina gen贸w :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
takie wspolne fundusze sa ryzykowne i wymagaja duzej dojrzalosci oraz szczegolowego okreslenia zasad...ja bym sie wkurzyla gdybym np. wlozyla kase do wspolnej puli a on za to kupilby mase produktow, ktorych ja nie lubie i w ogole z nich nie skorzystam...albo do takiej puli wchodza tylko okreslone produkty a zachcianki kupowane sa juz z wlasnej kieszeni...albo lepiej sobie to darowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
racja jest taka, 偶e nikt jej nie ma. jeste艣cie wsp贸艂lokatorami, a nie par膮. troch臋 dojrza艂o艣ci, d偶iz..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wsp贸lna kasa na wydatki wcale nie wyklucza wydawania w艂asnej, t膮 wydajecie jak wy偶ej na produkty rzeczywi艣cie wsp贸lne, a pozosta艂e uzupe艂niacie ze swojej i po problemie :P ...pul臋 wsp贸lnej mo偶ecie obni偶y膰 w tej sytuacji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nic nie napisa艂a艣 o wydatkach, mo偶e faktycznie facet za/pier/da/la jak galernik, nie je biedaczek nie pije, a w kasie ci膮gle pusto i tobie dup/sko ro艣nie :classic_cool:

Udost臋pnij ten post