Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja wiem że mieszkając u matki uważacie że mam malo do powiedzenia ale coś mam!

Polecane posty

Gość gość

Mieszkamy z moją mamą rok, pomieszkamy do czerwca/maja 2015. Sama nas chciała , zapraszała zebysmy budując dom nie wynajmowali niczego tylko zamieszkaLI do wprowadzenia z nią. Kurde czy moja matka nie rozumie że dziecko mi nie chce spac w noc,zasnąc itp. Bo moja matka dzien w dzien jak sa upały otwiera wszystkie okna, odsłania rolety-bo słoneczko i ciepło! A ludzie zasłaniają chlodzą się jak sie da. Dziecko mi cale wysypało potówkami, ja chodze z worami pod oczami bo w 27-30 stopniach w domu trudno zasnąc a mieszkamy pod sklepem -musze zamknąc okna wieczorem bo mala sie budzi....Ludzie dlaczego moja matka jest taka? Dlaczego nie rozumie ze w nocy nalezy wywietrzyc mieszkanie a w dzien pozasłaniac okna i ograniczyc przeciag...ja chodze jak wrak od tygodnia:( Mąż dzisiaj pojechal wypozyczyc klime..moze pomoze...ale zaraz bedzie że jej "zimno". A jak tylko poczuje wieczorem przewiew to krzyczy ze zimno leci i zamykac okna! Ona ma 50 lat..nie jest stara..czemu nie rozumie:(

Gość gość
Poprosiłam ją na noc aby otworzyła okno w salonie to z łaski najmniejsze otworzyła...musze sie wygadac:( żałuje ze przyszlismy tu mieszkC. To mieszkanie w 1/4 jest moje, po ojcu (rozwiedli sie) ,ja go potem nie chce, czy ona nie moze troche sie poświecic i jak chce gorąca to niech spaceruje po dworze?

Gość gość
Ty to masz problemy ...a maz jeszcze po klime dla ksiezniczki lojechal... :) biedna jestes ze masz taka matke faktycznie ona niczego nie rozumie... tmoze ty zrozum ze jej odpowiada ten klimat i jest u siebie a jak wam nie pasuje to klime w lape odrobina odwagi i sie pozegnajcie lepiej tak niz zeby ci sie w glowie klebily takie glupie mysli

Gość GosiaaaG
Chyba jednak będziesz musiała się przemęczyć. Lepiej wytrzymać te ledwo dwa miesiące ciepła niż mieć wroga w osobie matki. Jak sama mówisz w przyszłym roku problemu już nie będzie. Osobiście to bardzo Ci współczuje. Ja nie mam tego problemu bo na początku wynajęliśmy z mężem mieszkanie a teraz mieszkamy we własnym. więcej o tym na moim blogu. mammatoja.blogspot.com

Gość gość
P.s gowno a nie twoje mieszkanie nie chcesz go bo trafil ci sie facet z sianem w innym wypadku z tego co czytam to bys posLa do sadu walczyc o swoja czesc twoje to bylu kupu w pieluchach ktore musiala po tobie prac

Gość gość
Bo ludzie maja przekonanie ze jak jest przeciag to zaraz bedzie ktos chory. Mam to samo z moją babcia jak u niej jestem to pomimo 30 stopni na dworzu jak wyczuje przeciag to zamyka okna. Nic chyba z tym nie zrobisz

Gość gość
ty koleżanko nie rozumiesz czegos, to nie ja spac nie moge, dziecko mi sie budzi 10 razy w nocy od gorąca, zasnąc nie moze, ja sie bronię za kilka tygodni, pisze prace i musze jakos funkcjonowac, a w nocy mam kilkanascie pobudek i chodze w dzien jak snieta. Tak masz racje wyprowadziłabym sie, ale wzielismy kredyt na dokonczenie budowy i nie stac nas teraz na wynajem mieszkania za 1500zł(takie ceny za 2 pokoje/kawalerki) ,a w domu rachunki wyniasą ok 500zł....dokonczymy budowe do wiosny, na razie wykorzystalismy w polowie tylko 1 transze kasy. Niestety. A uwazam ze jak temperatura wynosi ponad 28/30 stopni co sie dzieje 2-3 tygodnie w roku to matka mogłaby mnie zrozumiec.

Gość gość
Np. klejna rzecz o którą moja mama ma pretensje. Sąsiad robi remont mieszkania(dwrzi w drzwi) wierci wiertarką stuka puka młotkiem, coś chyba nawet wyburzał (ściane?) Robi remont od 2 tygodni -odkąd są upały, normalnie wychodziłabym z dzieckiem aby spało na dwór. Ale moje dziecko ma drzemki od 10-11.30 i od 15-16.30 (ma 10 miesięcy) czyli spi w najwiekszy swkar. Więc klade ją w domu. Co chwila były pobudki od młotka w sypialni wiec usypiam ją w wózku w kuchni z wlączonym okapem-i tak śpi. Tylko kuchnia jest wyłaczona z gotowania na czas jej drzemek. no to pretensja że wszystko jest podemnie w tym domu, że za prąd przydzie rachunek( a ja na to proszę zaplacę nawet jak 300zł przyjdzie) Poprostu mam dośc, ona mnie nie rozumie że ja towszystko dla małej robie:( smutno mi ze moja matka raz nie moze ustapic. Co ja jej poradze ze są upały? Dodatkowo córka sobie potówki na buzi nadkaziła(drapala) i dostałam masc jakąs na recepte i zakaz wychodzenia na słonce z buzią oraz pilnowac aby sie nie przegrzała...masakra jakaś:(-jak to zrobic jak batalie z własną matką. Przecierz gorąco jest tylko z pół lipca i troche w sierpniu..

Gość gość
siedzisz na doopie u matki i jeszcze narzekasz?

Gość gość
Ale to ona ma dom, mieszkanie czy co? Bo z tego co piszesz to wychodzi, że z nią mieszkasz w jednym pokoju :O A jeśli macie swój pokój, to po prostu zamknij tam okno zasłoń i co za problem. Musisz się matki prosić żeby okno zasłaniała? Nie możesz sama zasłonić zasłonek? A na noc otworzyć okna w pokoju gdzie śpicie? Nie trzeba robić przeciągów, wystarczy w waszym pokoju wywietrzyć.

Gość gość
Z tymi drzemkami pod okapem w kuchni to jednak przesada ;-( przecież okap jest głośny, mnie drażni nawet jak warczy w czasie gotowania i prąd też ciągnie... jakoś dziwnie to rozegrałaś, skwar skwarem, ale nie macie gdzieś w pobliżu cienia, drzew? Może dziecku zdrowiej spałoby się niż w kuchni pod okapem a mama miałaby swobodę? Co do okien to otwórz w swoim pokoju, tam gdzie jesteście z dzieckiem na noc a rano zamknij po swojemu. Niestety, jej mieszkanie czy Twoje w części - jak się razem mieszka trzeba szukać kompromisu.

Gość gość
My mieliśmy to samo z teściową i zamiast tam mieszkać szybciej uciekliśmy niż zostaliśmy. Wychodziliśmy na spacer ok np. 16, a ta w tym czasie nam okno w pokoju zamykała i odsłaniała czyli temperatura skakała szybciutko. Opieprzaliśmy ją jak trzeba z góry do dołu po niej jechaliśmy, ale tak żyć się nie dało. Wyprowadziliśmy się kosztem tego, że dłużej nam zejdzie wprowadzanie się na swoje, ale mam spokój. I też teściowa ma raptem 54 lata, a głupia jak nie wiem. W sobote do nas mówi 'wietrzycie mieszkanie w dzień?' ja mówię, że tak wszystkie okna pootwierane i fajnie powietrze chodzi po mieszkaniu, a ona do nas ;a nie lepiej pozamykać wszystko i nie wpuszczać ciepłego powietrza?' a mój m 'no i świeżego przy okazji też nie, wam może duchota nie przeszkadza, ale nam i owszem wolimy mieć świeże powietrze i przeciągu trochę niż się dusić' mimo, że przeciągu jako takiego nie ma. :)