Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadam głupie pytanie, ale odpowiedzcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Za dwa tyg mam zaplanowaną cesarkę, z powodu ciąży bliźniaczej. Mój problem polega na tym, że jestem naprawdę dużą kobietą, przed ciążą ważyłam 90 kg przy wzroście 185 i w ciaży przytyłam 30 kg! Same policzcie ile teraz ważę! Masakra! Martwi mnie tylko jedna rzecz, jak oni mnie przeniosą z łóżka na sali operacyjnej na normalne? To spędza mi sen z powiek, boję się komentarzy na ten temat albo głupich uśmieszków.

Gość gość
dadza sobie rade najwyzej wezwa posilki a ty spała bedziesz co Cie to obchodzi?:P

Gość gość
Widzę że jestes moich gabartów . Myślałam ze tylko ja jestem taka "wielka" wzrost mój i waga przed ciązą też . Ja w krótkim czasie przytyłam ponad 30 kilo po poronieniach . A teraz staramy sie znów o dziecko , lekarz mi powiedział ze lepiej bedzie schudnąc jak urodze żeby hormony przestaly szaleć karmienie itd . Ja własnie ze wzgledu na moja wagę się boje kolejnej ciązy ! Kuzynka jest pielegniarka na innym oddziale i opowiada ze nie raz sa takie mega duze kobiety a ich 3 i że nie raz nadaja do siebie ! Jak bylam po narkozie ostatnio to sama przeszłam z łóżka na łózko i spalam dalej pamiętam ten moment

Gość gość
normalnie, myslisz ze tylko szczuplych ludzi sie operuje? z tego co pamietam to lezy sie na takiej jakby podkladce wiec cie zsuwaja. Nie daj sie upokarzac, jestes pacjentka i masz prawo byc traktowana z szacunkiem.

Gość gość
Nikogo to nie obejdzie. Nie ty pierwsza nie ostatnia.

Gość gość
Cesarki nie robi się w znieczuleniu ogólnym. Tylko podpajęczynówkowym. Jest się przytomnym. Nie ma tylko czucia od pasa w dół.

Gość gość
Moja sasiadka miala cesarkę ze znieczuleniem ale swiadoma byla wszystkiego.

Gość gość
są takie rolki - ślizgi ułatwiające przełożenie pacjenta z łóżka na łóżko, nie martw się na pewno ich użyją

Nie martw sie, nikt Cie nie będzie nigdzie przenosił. Duże kobiety też rodzą - czasem naturalnie, czasem przez cesarke. Wyluzuj sie. Jak masz jakieś wątpliwości, to wszystkiego dowiesz się tutaj( ja znajduje tam mnóstwo fajnych rzeczy) http://portalzdrowiaseksualnego.pl/:

Gość gość
czyli i ja nie mam co się przejmowac .Ps gratuluje bliźniąt ;)

Gość gość
Podpajeczy.....coooo?????chyba zewnatrzoponowe!!!

Gość gość
tu autorka, dzięki za słowa otuchy :) od razu inaczej spojrzałam na sprawę

Gość gość
Autorko moze to głupie ale dzieki tobie czuje się pewniejsza , ost ciąze mialam lęzaca pozniej po wczesnym porodzie i tak musialam leżec ponad miesiąc waga obecna 95 kilo 185 cm wzrostu .Pragniemy dziecka a waga masakra . W domu słysze non stop docinki ze ja to lepiej żebym w ciazy juz nie była bo co ciąza wiecej tyje a dziecka i tak nie mam

Gość gość
ja w ciazy wazyłam 90 kg maiłam cesarke i jakos nie pamietam zeby były problemy z przenoszeniem mnie czym ty sie przejmujesz kobieto :)