Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plasterki (opaski) przeciwwymiotne

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z mam stosowała? Czy sprawdzają się podczas choroby lokomocyjnej?

Gość gość
Nabijanie ludzi w butelkę.

Gość zosiulka29
Pierwszy raz słyszę o takich plasterkach... i jakoś nie mogę uwierzyć w ich skuteczność. Ja swojej córce ostatnio podałam Imbifem i nie wymiotowała wcale a mieliśmy dość daleką podróż. Może kup go zamiast tych plasterków? Co zrobisz jeśli w czasie jazdy okaże się, że plastry nie działają?

Gość gość
Zwykły plasterek nalepiony na pępuszek wystarcza, po co przepłacać?

Gość armanda87
Miałam plasterki niedawno i nie sprawdziły się za bardzo. Mój synek bardzo źle znosi podróże samochodem i powoli mi ręce opadają bo nic nie pomaga. Ile ten Imbifem kosztuje? Jeszcze nie widziałam go u nas w aptece.

Gość mamminda
Plasterek to chyba bzdura. Bardziej działa na podświadomość. Na zasadzie placebo. Jeśli ktoś w to wierzy, to ok ;). Ale to równie dobrze właśnie zwykły plaster wystarczy, po co jakiś specjalny z apteki. Krople Imbifem kosztują coś około 35 zł i tam jest 50 ml chyba. Jedna dawka to 25 kropli. Tak więc w buteleczce jest około 40 dawek. Krople są odpowiednie dla dzieci powyżej 6. roku życia, trzeba na to zwrócić uwagę. U mojego 8-letniego synka sprawdzają się.

Gość gwiazdeczka981
Z tego co wiem imbifem kosztuje ok 30 złotych. Moja córka też dostaje te krople przed podróżą, znacznie lepiej wtedy ją znosi. Plasterków nigdy nie używaliśmy bo jakoś nie mogę uwierzyć w ich działanie.

Gość gloria09
U nas na szczęście dziewczyny jeżdżą samochodem bez żadnego problemu. Ani razu nie wymiotowały ale na wszelki wypadek zawsze mam przy sobie krople które opisywałyście. Z dziećmi różnie bywa i lepiej dmuchać na zimne. Co do plasterków to moja siostra stosuje i mówi że są ok.

Gość gość
ja miałam opaski z wypustka na nadgarstki i to mi pomagalo i na chorobę lokomocyjną i na mdłości w ciąży.

Gość mamminda
@gwiazdeczka981, to tańszy u was widać jest Imbifem, ale muszę przyznać, że ja tylko w jednej aptece się zaopatruję, bo mam bardzo blisko domu. Muszę w takim razie rozejrzeć się też gdzie indziej, może w aptece w markecie, gdzie robię zakupy. Dzięki za info, zawsze jednak warto oszczędzić ;). Pozdrawiam!

Gość baletka898
Miałam kiedyś te plasterki ale nic nie dały. Moje dziecko męczyło się przez pół drogi. Krople o których pisały dziewczyny są o wiele lepsze. Jeśli chcesz to kup te plastry, każde dziecko jest inne więc może twojemu akurat pomogą.

Gość paula_d
Bo te plasterki działają jak placebo, nic więcej. A jednak w kroplach Imbifem jest substancja czynna. Tzn. jest nią imbir, więc bardziej naturalnie, bo nie wiem, jaki skład mają akurat inne środki przeciwwymiotne/przeciw nudnościom. Mi tam Imbifem pomaga zawsze, przed podróżą piję kropelki dodane do wody, w razie czego też, biorę butelkę z wodą małą, z kropelkami w środku.

Gość aisha99
Serio te plasterki nic nie dają? Dobrze, ze piszecie bo chciałam je kupić dla córki przed wyjazdem na święta. Chyba pomyślę o tym imbifemie bo czeka nas 6 godzinna podróż i nie chcę żeby się męczyła tak jak w zeszłym roku.

Gość gość
Nie mam pojecia o jakich plasterkach piszecie, ale sa na rynku opaski akupresurowe na nadkarstki (sea band) i one dzialaja badzo dobrze, tylko trzeba ich uzywac nieprzerwanie, a nie wtedy jak sie juz czuje ze sie ma mdlosci, no i miejetnie zakladac (trzeba czytac instrukcje z glowa).