Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego ciagle panuje tutaj poglad ze matka karmiaca mm badz dokarmiajaca

Polecane posty

Gość gość

jest leniwą egoistką? Całą ciąże planowalam karmić piersią, wiedzialam ze to będzie dla mojego dziecka najlepsze, ale po porodzie wszystko sie skomplikowalo, córka musiala byc przez okres szpitalny karmiona butelka, pozniej wrocilysmy do domu, po wielu próbach wylanych łzach, udalo sie ja dostawic do piersi, po dwóch tygodniach znow jakis kryzys i nie chciala ciągnąć cycucha:( Męczę się codziennie co pare godzin z laktatorem, pije herbatki zeby miec coraz wiecej pokarmu a jego niestety coraz mniej. Jak czytam co tutaj Paniusie Wielkie Matki Polki wypisuja na temat karmiacych mm badz dokarmiajacych mamach to zastanawiam sie czy w realu tez sa takie odważne i tak smialo mówią to samo co wypisują tutaj. Nie, nie jestem leniwą egoistką, uwazam ze zrobilam wszystko co moglam zeby moja córka dostala jak najwiecej mojego mleka, ale niestety MUSZĘ ją dokarmiać bo pewnie umarlaby z głodu. Robilam doslownie wszystko zeby pokonać to ale niestety nie da się.... Oprócz tego moja córka dostaje ode mnie mase milosci i czulosci, może aż do przesady, bo próbuje jej wynagrodzić braki w karmieniu piersią. Ale wciąż oddciagam pokarm, zeby chociaz na 8 karmien 6x dostala butelkę mojego mleka. Pozdrawiam

Gość gość
6 karmien Twoim mlekiem na 8 to jest naprawdę dobry wynik. Fajnie ze walczysz ale jak się nie uda to żadna tragedia. ja nigdy nie uswiadczylam matczynej piersi a jestem okazem zdrowia. a 35 lat temu nie było takich mlek jak teraz

Gość gość
Nie dramatyzuj każdy przypadek jest inny ale prawda jest raka ze gro kobiet nie chce karmić piersią bo to wymaga poświęcenia i samozaparcia . Niestety mamusie są dziś leniwe i wygodnickie nie chcą się poświęcać wola zostać niezależne. Wiec dają butle bo wtedy każdy w domu może nakarmić dziecko no a pierś wiadomo ma jedynie ona

Gość gość
jasne, że wygodniej butelką, a co myślałaś krowo rozpłodowa

Gość gość
Nie, sam fakt karmienia mm nie czyni z matki egoistki. To zaleczy od okoliczności. Ty się starałaś, ale i tak brakowało Ci pokarmu - trudno, bywa. Ale są matki, które pomimo odpowiedniej ilości wartościowego pokarmu wybierają mm, więc jak to nazwać jak nie lenistwo? Może być też sytuacja taka, że matka ma właśnie małowartościowy pokarm i pomimo karmienia piersią dziecko ciągle płacze, jest głodne, nie przybiera na wadze itd., no to wtedy wiadomo, że jest zmuszona dokarmiać mm, inaczej przecież głodziłaby dziecko.

Gość gość
Ja sama karmilam piersia dziecko 8 miesięcy ale uwazam ze kazda kobieta ma wybor. Jak matka ma czuc sie zmeczona karmieniem i zniewolona to bezsensu zeby sie męczyła. Jak matka jest nieszczesliwa to dziecko to czuje. O byciu dobra czy zla matka swiadczy stosunek do dziecka a nie droga podawania pokarmów. Taka nagonka na mm jest glupia.

Gość gość
Nie jest głupia. Trzeba mieć świadomość co jest dobre a co lepsze.

Gość gość
Dajcie już spokój. Co kogo obchodzi, jak ktoś obcy karmi swoje dziecko? Kogo interesuje zdanie kafeteRYJNYCH krzykaczek? Ja jestem leniwą, wygodnicką egoistką i dlatego karmiłam piersią.

Gość gość
nie, nie jest głupia głupie to jest właśnie wpajanie jakiejś dziwnie rozumianej "niezależności" od dziecka matkom przez feminazistki, lewaczki i resztę robienie z naturalnego instynktu i fizjologii czegoś dziwnego czy uwłaczającego jeżeli któraś czuje się "zniewolona" kp to znaczy, że właśnie ma już sprany beret taką propagandą

Gość gość
Dokładnie. Dla niektórych nawet poród jest już za trudny i wybieraja surogatke

Gość gość
poród to już inna kwestia szczerze to akurat kłótni w tym aspekcie nie rozumiem czy naturalnie czy cc to i tak nie ma to wpływu na dziecko i jego zdrowie ani fizyczna ani psychiczne bezsensowne są takie kłótnie

Gość gość
A dlaczego leniwe?? Przecież więcej roboty jest z MM, więc dla mnie to kiepskie wytłumaczenie. To nie jest lenistwo, tylko kwestia nastawienia i psychiki. A nie każda jest w stanie psychicznie latać 24 godz. z cyckami na wierzchu i wciskać sutka do buzi i tyle. Dajcie już spokój. Walczycie o prawo do aborcji na zasadzie- mój brzuch moja sprawa. Zróbmy to samo z cyckami- moje cycki moja spraw.

Gość gość
Owszem ale nie o to chodzi. Po prostu matki karmiące mm próbują osmieszac te karma ce piersią nie wiem z jakiego to powodu i chcą na sile udowadniać ze mm jest lepsze skoro każdy myślący człowiek wie ze tak nie jest. Po co nieustannie prowadzić polemikę i walczyć z twardymi faktami? Niech sobie karmią mm tylko niech przestaną się już osmieszac ze swoimi argumentami bo wygląda to tak jakby szukały usprawiedliwienia dla faktu nie karmienia piersią a w gruncie rzeczy nikogo to nie obchodzi

Gość gość
ja wybralam cesarke i czy oznacza to ze jestem zla matka?;o

Gość gość
Sama sobie odpowiedziałaś na pytanie :) Właśnie lenistwo dlatego, ze nie chce im się z "cyckami latać". A przygotować i podać dziecku mm może zawsze ktoś inny- mąż, teściowa itd.

Gość gość
Nie napisałam, że im się nie chce z cyckami latać, tylko że psychicznie tego nie przebrną. Proszę czytać dokładnie.

Gość gość
Ta dyskusja jest glupia dziecko karmilam 8 miesiecy piersia, w tym czasie nie bylo nigdy dokarmiane mm. Każdy ma wybor jak karmic i to ze karmilam piersia nie uupoważnia mnie do ublizania kobietom ktore karmily mm. A przede wszystkim to ani moja ani wasza sprawa jak matka karmi swoje dziecko.

Gość gość
wszystkie matki karmiace mm to leniwe krowy rozplodowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!