Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na TVP Kultura leci właśnie film WESELE. Cała prawda o mentalności Polaków...

Polecane posty

Gość gość

100% prawdy... niestety

Gość gość
nie wszystkich Polakow na szczescie - wsrod moich przyjaciól i rodziny takich nie ma.

Gość gość
To fajną masz rodzinkę autorze/autorko :) Byłem ostatnio na 4 weselach (wiejskich) i poza kilkoma osobami nikt się nie upodlił i w ogóle była pełna kultura, aż sam byłem w szoku :P

Gość gość
80% polakow to wlasnie tacy jak w filmie Wesele, swiat wg kiepskich, klan, m jak miłosc... mieszanka tego wszystkiego

Gość gość
film jest przerysowany, ale prawdziwy

Gość gość
Polacy widziani w soczewce skupiającej, niestety

Gość gość
Jedno jest prawdziwe: Postaw się a zastaw. Poza tym wesele robimy dla innych, aby innych szlag trafił z zazdrości. Nie robi się wesel dla siebie tylko co ludzie powiedzą.

Gość gość
Nie wszyscy , ale owszem większość

Gość gość
A co wy wiecie o mentalności innych narodów? Jedźcie sobie na zachód, pomieszkajcie trochę, a zobaczycie ze mentalność Polaków wcale nie jest taka zła, jedyne do czego można się przyczepić, to brak optymizmu, ale to nie wina polskości, tylko warunków w jakich żyjemy, brak pracy, marne zarobki, wysokie koszty utrzymania, brak perspektyw i poczucia stabilności.

Gość gość
Polak zagranicą jest taki sam, tu nie chodzi o dochody. Polacy są z natury zawistni, sfrustrowani, mentalnosc chłopa ze wsi. Hiszpanie, Włosi, czy Portugalczycy z kolei są leniwi, nic im sie nie chce

Gość gość
Zawiść, frustracja, itd... to nie bierze się znikąd, człowiek nie rodzi się z takim charakterem. Odkąd pracuję w Niemczech jestem zupełnie innym człowiekiem, pomimo tego że nie zarabiam kokosów jak na tamtejsze warunki, ale mimo to o nic nie muszę się martwić, stać mnie na wynajęcie sporego mieszkania, opłaty, wyżywienie i jeszcze połowa zostaje mi w kieszeni, wiem że mnie nie zwolnią, a nawet gdyby, to dostanę taką odprawę że spokojnie przez rok mógłbym nie pracować. W PL pracowałem na tym samym stanowisku i nawet na wynajęcie mieszkania nie było mnie stać, więc warunki bytowe mają ogromne znaczenie na podejście człowieka do życia.

Gość gość
gość - to jestes wyjątkiem, 90% Polakow zagranicą to patologia, od Polakow trzba trzymac sie z daleka, kretacze, oszusci, zlodzieje :O Polacy Polakow okradają masakra za jedno euro potrafia pobic albo zabic

Gość gość
Bo większość jedzie na zachód pracować sezonowo i przez agencje pośrednictwa, a wiadomo że do "obozów pracy" jadą dość specyficzni ludzie. Ja wyjechałem indywidualnie z myślą o przeniesieniu się tam na stałe, znam kilku Polaków mieszkających na stałe w DE i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń, normalni, uczciwie pracujący ludzie.