Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego facet może być brzydalem a dziewczyna zawsze musi być ładna?

Polecane posty

Gość gość

Ponoć biologicznie to właśnie kobietom zależy na najlepszym samcu, przystojnym, zaradnym etc., jednak historia pokazuje że zawsze było odwrotnie i to od kobiety wymaga się urody, ładnej twarzy, a facet może być nieurodziwy i spasiony.. Moje kuzynostwo w 3/4 - faceci mają ładne dziewczyny, a sami nie mogą się pochwalić urodą i często też sylwetką, są mało zadbani (albo robią minimum). Podobnie faceci w moim otoczeniu, mam 20 lat i zależy im na jak najpiękniejszej. Tylko dlaczego facet może mieć postawę roszczeniową, dlaczego ludziom o wiele łatwiej przychodzi wyśmiewanie wyglądu dziewczyn (jakakolwiek 'usterka' w urodzie.. czy to nos, czy to ja wiem, za małe wcięcie w talii)? Dlaczego tak musi być? Dlaczego facet może o siebie nie dbać, a ma siebie za donżuana, a ja dbam o siebie maksymalnie i ciągle szukam sposobu, żeby wyglądać lepiej, ale ludzie tego nie docenią, bo i tak jestem gdzieś między brzydką a ładną (choć tutaj to akurat trzeba to zaakceptować..), a i skrytykują za dbanie o sylwetkę (ćwiczę na siłowni i nogi mi się ciut większe zrobiły, bo mam na nich trochę mięśni, ale na pewno nie męskie..faceci jednak wolą wychudzone laski o patyczakowatych nogach).

Gość gość
Bo faceci tak wmawiaja glupim dziewczynom,manipuluja nimi ,a one w ta wierza...

Gość gość
Kobiety też przyczyniają się do tej tradycji. Stroją sie malują i oczekują komlementów a potem dziwota ze krytykuje się te brzydsze czy zaniedbane

Idąc w stereotypy: Dlaczego dziewczyna może słabo bądź wcale zarabiać a mężczyzna musi kasy mieć w bród?

Gość gość
mnie tez to denerwuje,ja o siebie dbam troszke czesze się ubieram ładnie,mam lekką nadwage i brzydki uklad twarzy i ludzie wiecznie na ulicy gapia się na mnie jak na potwora.

Gość gość
Taa, biologia pono - facet ma być zaradny, by zapewnić byt rodzinie. Ale ja mam 20 lat, w tym wieku spotykasz się z facetem, nie myśląc o jego finansach. Mnie to nigdy nie obchodziło i w sumie obchodzi nie będzie - i tak nie planuję zakładać rodziny :P. A być od kogoś zależnym, na jego utrzymaniu, to byłaby tragedia, starczy mi że toksyczni rodzice mieli mnie w szachu

Gość gość
Bo facetowi musi coś stanąć. A na widok brzydkiej baby mu opada. Wiec jaki ma sens zadawac sie z brzydulom?:-)

Gość gość
Tam nadwaga, zrzuć tą nadwagę to będzie lepiej. Jednak z twarzą faktycznie nie da się nic zrobić..

Gość gość
a ja mam to gleboko w d***e co mysli o mnie ludzkie s****wo a tym bardziej jakies prostaki na ktorych bym sie nawet odesrac nie chciala.. zebytnie przejmowanie sie wygladem i kompleksy doprowadzily mnie do chorob jak schizofrenia paranoidalna, depresja, nerwica i od tej pory mam w d***e jak wygladam i co o mnie mysli byle kmiot ktoremu moglabym odrabac leb lopata i roztrzaskac na miazge. wam radze to samo to nie ucierpicie

Gość gość
Ile widzisz naprawdę brzydkich kobiet? Chodzi o to, że jest mnóstwo ludzi pośrednich, właściwie najwięcej. Kobieta wcale nie musi być piękna, żeby podniecać - myślę, że wystarczy, że jest szczupła, zadbana i charyzmatyczna :P. O to właśnie chodzi, ja jakoś nie potrzebuję przystojniaka żeby mnie podniecał, starczy mi pośredni (ale nie zaniedbany i paskudny...).

Gość gość
a kobiecie tez musi sie podobac facet,musi ja podniecac inaczej cipka nie bedzie miala satysfakcji ;)

Gość gość
Tylko ze ta brzydka twarz moze byc taka poprzez nadwagę,może jak schudne to twarz tez m i zmieni sie na lepsza.

Gość gość
Bo za dawnych czasow faceci wmawiali kobietom,manipulowali nimi ,ze bez nich sa niczym ,ze to one musza byc ladne ,a facet to sobie nie musi ..a one glupio wierzyly,do dzis sie znajdzie taka naiwna ,ze wierzy w ta teorie chlopska ,manipulacje,ze facet to nie musi byc ladny...nie te czasy,kobiety weikszosc juz nie daje soba tak manipulowac ,jak kiedys :)

Gość gość
JAK kobieta z nadwaga otyla z zastojem tluszczu schudnie--- to i tak cialo juz nigdy nie bedzie ladne ,nie oszukujmy sie !!! to juz zepsute cialo ! juz nigdy nie bedzie ladne !!

Gość pitopanterka
facet może być brzydki ważne by z kasą i klasą

Gość gość
Bzdura ze najlepszy facet nie musi byc przystojny,kobiety własnie patrza się na wygląd i tez za brzydalem ladna nie poleci.

Gość gość
Prawdziwy facet powinien byc : madry,zaradny,dobrze zarabiajacy + ladnie zbudowany + ladny+ przystojny + ladnego pena zeby tez mial ! a i ladny i przytsojny to dwie rozne rzeczy...Czetso facet niby jest przystojny ,ale brzydki...

Gość gość
to jest głupota, że faceci to wzrokowcy! ja zawsze patrzę najpierw na wygląd faceta i jak jest brzydki wg mnie to nic z tego. To jest głupie i niesprawiedliwe i niestety! zależne też od nas. jestem zadbana a uroda jak uroda jednym sie podobam innym nie. póki są d***** które lecą na kasę i nie potrafią o siebie zadbać, póty jakiś ogarnięty facet może być paszczurem i wybierać w dziewczynach, a mniej atrakcyjne są samotne tyleee

Gość gość
w sumie, też bym chciała zarabiać mnóstwo kasy i zaimponować tym jakiemuś przystojniakowi, który potem cały dzień sprzątałby mi w domu i robił obiadki, a potem rżnął całą noc faceci sprytnie to sobie wymyślili :D

Gość gość
Brednie! Brzydki samiec to desperat i roszczeniowiec. Facet ma być doskonały koniec kropka Każda co myśli inaczej prędzej czy później przekona się o swej omylności.

Gość gość
jest jeszcze śliczny, miałam kiedyś takiego faceta że budziłam się nad ranem i nie mogłam oderwać wzroku od jego cudownej twarzy i idealnej klaty :p w ogole nie rozumiem takiej ekscytacji kobiecym ciałem, które dla mnie jest po prostu nijakie- wszędzie na plakatach te cycki, zwisy, okrągłe d**y :o a ja uwielbiam męskie ciało, zgrabne, podniecające mmm

Gość gość
Ja jako autorka wątku powiem tak: KAŻDY patrzy na wygląd, ale facet nie musi miec idealnyh rysow ani wyrzeźbionego ciała (tacy wręcz wydają mi się nudni). żeby był dla mnie atrakcyjny!! i o to chodzi. Spodobało mi się w życiu paru chłopów i tylko jeden był powszechnie uznawany za przystojnego, reszta za takich zwykłych, a jeden za brzydkiego.

Gość gość
Doskonały mężczyzna będzie kochał baleron i nosił go na rękach. Zadajecie się z desperatami i dlatego macie takie problemy podczas gdy ci doskonali wciąż się doskonalą i nie myśłą o pierdach jakie tutaj pociskacie!

Gość gość
Glupie kobiety,ktore twierdza ze facet nie musi byc ladny... one tak mowia ,bo chca sie podlizac,podpodobac facetom..

Gość gość
DLACZEGO ??? bo glupie kobiety naiwne tak im pozwolily,zeby oni sobie mysleli ze on nie musi byc ladny,fajny :) ,a od kobiety to by chcial wymagac !! cwanicy,manipulanci..a niektore kobiety daja sie... :(

Gość gość
Mloda styczniowa Mój jest doskonały Wysoki 188cm średnia budowa ciała sylwetka wysportowana śliczne rysy twarzy oczy hipnotycznie piękne błękitne, włosy cygańsko czarne lekko kręcone Cud miód i orzeszki Charakter -nie znam lepszego Osobowość silna Ambitny kochający rodzinę IDEAŁ