Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Separatysci w Polsce

Polecane posty

Gość gość

sa tacy? :)

Gość Donek Separatysta
Ja chce co by Kaszeby odlonczyły sie od Polski i były osobnym panstwem :)

Gość gość
Nie wierze. To nie komuna?

Gość Ślązak polski
My na Śląsku chcemy autonomii jak przed wojną.

>>>Zaskakująco dużo tutaj takich, co chcieliby należeć do Rosji i którzy popierają Putina<<< Pewnie Cię nie zaskoczę, ale ja wolałbym sprzedawać Rosji swoje produkty ZA DOBRĄ DLA MNIE CENĘ i kupować od nich ropę i gaz ZA DOBRĄ DLA MNIE CENĘ, zamiast pozwalać by jakiś pies pluł na nich publicznie. Trzeba być idiotą, by szukać sporu z sąsiadem, zamiast dogadać się z nim i współpracować :(.

misio1 - Oczywiście, ze należy żyć w zgodzie z sąsiadami, ale nie pozwalać się wykorzystywać, a Rosja i Niemcy nas wykorzystują Czasem wydaje mi się, że Polacy myślą, że mamy tylko 2 sąsiadów.

Gość gość
A ja ogłaszam niepodlegość swojego domu!

>>>Oczywiście, ze należy żyć w zgodzie z sąsiadami, ale nie pozwalać się wykorzystywać, a Rosja i Niemcy nas wykorzystują<<< Sami cisnęliśmy się do Unii, więc nas Niemcy "dymają" :(. Jakoś nie zauważyłem, w którym miejscu Rosja nas wykorzystuje. x Dla mnie pewne zasady współpracy są proste. x Gdy w czasie wojny w Wietnamie, opracowaliśmy doskonały granatnik, nakładany na AK47, to za ten "souvenir", przez 10 lat dostawaliśmy wietnamskie trampki i tenisówki (te towary pamięta chyba każdy :D). x Gdy pomogliśmy nowym sojusznikom zająć Irak, to zrzekliśmy się dostaw ropy pokrywających nasze roczne zapotrzebowanie i doprowadziliśmy do bankructwa wielu zakładów, które dla Iraku produkowały. x Dla mnie pierwszy przykład był współpracą, a drugi bezwzględnym wykorzystaniem wasala :(.