Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pilnie potrzębuję rady, czy był ktoś na wakacjach z dzieckiem w Tunezji?

Polecane posty

Gość gość

Chcemy jechać na wakacje końcem sierpnia z 1,5 rocznym dzieckiem. Wybór padł na Tunezję bo ceny w miarę dostępne, ale jak zaczęłam czytać to wszędzie piszą że: cytuję "syf". W egipcie zemsta faraona,w Turcji zemsta sułtana itd itp... Dostaję już kręćka...Czy któraś z Was była na wczasach w arabskich krajach i może podpowie szczerze jak to wygląda i gdzie warto jechać? a gdzie na pewno sobie odpuścić?

Gość gość
Byłam z synem i w Tunezji i w Egipcie, ale był starszy (5 i 6 lat). Tunezję przeszedł bezproblemowo, w Egipcie dopadła go zemsta. Będąc w Tunezji widziałam dużo malutkich, jeszcze wózkowych dzieci, ale może z takimi łatwiej, bo mogą jeść ze słoiczków. W Tunezji w sierpniu bałabym się upałów. Ja byłam na przełomie września i października, pogoda była w sam raz, ale poznana tam osoba mówiła, że trochę wcześniej upały były nieziemskie, nie dało się nawet przejść po plaży, bo piasek parzył w stopy. Pod koniec sierpnia wybrałabym południe Europy - Włochy, Grecję, Hiszpanię czy Portugalię.

Gość gość
z małym dzieckiem jeżdżę świadomie do krajów europejskich, bałabym się jechać do egiptu czy Tunezji. tym bardziej że znam przypadek koleżanki, pojechała z 2 letnim dzieckiem i dziecko wymiotowało 4 dni.

Gość gość
a nie pomyślałaś dlaczego Egipt i Tunezja jest tańsza? nie boisz się zamieszek, chorób?

Gość gość
Moja córka ma 4,5 roku. Za dwa tygodnie leci z nami pity raz. Nigdy nie było problemu. Ja natomiast dwa razy miałem sraczkę.

Gość gość
Włąśnie byliśmy z siedmiolatkiem. Miał przez kilka dni lekką biegunkę, podawaliśmy stoperan, pomagało do następnego dnia;), kiedy to podawaliśmy znowu lek - po jednej tabletce na dzień i było ok.Przeszło mu bodajże po trzech dniach. Na ból brzucha nie narzekał. Pomimo tej niewielkiej niestrawności w pełni skorzystał z dwutygodniowych wakacji i naprawdę nic mu się nie stało.

Gość gość
Bylam z synkiem w Tunezji (mial 18 miesiecy) i w Egipcie (mial 2,5 roku). Nic mu nie bylo. Pilnowalam co je i pije. Woda nawet do mycia zebow z butelki. Mialam ze soba leki na biegunke, antybiotyki i jakas masc na rany. Ma wszystkie standardowe szczepienia plus pneumokoki i WZW pytu A. Mial swietna zabawe i swietnie sie czul (w przeciwienstwei do nas- zemsta faraona). Moja lekarka w Polsce odradza a w belgijski pediatra (gdzie obecnie mieszkamy) nie wiedzi przeciwskazan. Trzeba przede wszystkim uwazac na wode, robic samemu herbatke (wez maly czajnik jesli to mozliwe) nie dawac napojow z dystrybutorow. Jesli jednak bedzie problem trzeba isc do lekarza -sa tam specjalne leki na tego typu dolegliwosci (jeden zastrzyk)i wszystko mija natychmiast.

Gość gość
Ja nie lubie krajów arabskich. Z dzieckiem bym nie pojechała ani sama więcej nie pojadę. Jeśli na wakacje to tylko w Europie. Jest drożej ale moim zdaniem to sie przekłada na jakość wakacji.

Gość gość
Czyli w Tunezji też można tą "zemstę" załapać bo Pani w biurze podróży powiedziała że w Tunezji się jej nie łapie...hmm chyba coś mnie skłamała. I słyszałam że gorąco - a temperatury porównywalne do egiptu? Polećcie mi hotele do których warto bo wybór jest, ale jest tego tyle i tyle samo opinii... Myślałam do europy ale jest drogo , chyba że do Bułgarii

Gość gość
ja byłam 3 lata temu w Tunezji z wówczas 8m dzieckiem i 4latkiem, nikt nic nie złapał, zabawa była fajna aczkolwiek przyznaję że w porównaniu z krajami europejskimi jest tam syf :) brudna plaża i nieciekawe jedzenie ale tez masa plusów :)

Gość gość
Tunezja to KICZ i strata kasy, naprawdę mało ciekawie, przereklamowane do calosci ,nie warto

Gość gość
ja byłam w Tunezji ale to było jakieś 6 lat temu. Wtedy to bym nie polecała ale teraz? Tubylcy strasznie nachalni, gorzej niż np w Turcji. Uważaj co dziecko je i nie oddalaj się od kompleksu hotelowego.... Jedzenie wspominam że było super, nie mieliśmy żadnej zemsty itp.

Gość gość
Tak na prawdę nie przewidzisz czy coś się będzie działo czy nie. Ja byłam w Tunezji z 3 latkiem i nic mu nie było natomiast było też małżeństwo z dwójką maluchów , jedno i drugie miało biegunkę. Jedno z nich tak się odwodniło, że wylądowali w szpitalu . Istny horror mieli przez tydzień.