Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brak szacunku podczas ubiegania sie o prace

Polecane posty

Gość gość

Witam Rekrutowałam się do jednej firmy. Wysłałam im moje CV, referencje i LM. Byli zainteresowani poprosili o rozwiązanie zadania. Zadanie rozwiązałam tak jak chcieli i powiedzieli, że dobrze. Następnie, odbyła sie rozmowa tel. po ang, ktora trwala ponad godzine. Byli też zadowoleni. Pozniej chcieli zeby byla rozmowa z UK (firma z kapitalem brytyjskim), umowili, czekalam, przygotowalam sie do tej rozmowy zgodnie z instrukcjami. Zadzwonili, że tej osobie, co miala dzownic, cos wypadlo. I ze zadzwonia w dwa tygodnie temu zeby sie umowic. I co? Napisalam maila i cisza. Strasznie duzo stracilam czasu na te rekrutacje, byli zadowoleni z mojego CV i chwalili doświadczenie. I nawet się nie odezwali, że zatrudnili kogoś innego, że jednak moja kandydatura nie była najlepsza czy coś. Jest mi przykro, że w dzisiejszych czasach na rynku pracy brak jest szacunku do osób biorących udział w rekrutacji..

Gość gość
Masz rację.Nawet w oficjalnych kontaktach jest tylko gburowatośc i brak szacunku:(.

Gość gość
no jak mają 200 osob na jedno miejsce to nie ma sie co dziwic

Gość gość
Rozumiem firmy, które nie odp na każde złożone CV, LM itd. Ale jeśli poświęciło się więcej czasu danej firmie, np. rozwiązało zadanie, odbyło się długą rozmowę tel. , trwającą ponad godzinę, myślę, że jakiś szacunek kandydatowi się należy. Przykre to.