Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak ubrać noworodka na spacer w taką pogodę

Polecane posty

Gość Wesoła Mama
Moja córeczka w marcu była po kilku dniach na spacerze, wiec to chyba dobry pomysł zeby wyjsc:) Dzis 30 stopni nie ma, wiec załozyłabym body z krótkim i jak dziecko zaśnie (albo i najpewniej spac bedzie cały czas) przykryłabym flanelową cienką pieluszką. Sama na sen bym się przykryła:) albo chociaż tetrowa. Czapeczka pod gondolką jest zbyteczna. Miłego spaceru autorko!

Gość gość
Babka mojej prababki była znaną znachorką we wsi pod Kielcami. W taką pogodę zakładała chustkę na głowę swoim dzieciakom i do koszulki lnianej wkładała ropuchę, podobno ta odczyniała uroki....dzisiaj wkładam też małą żabkę córci do body, nie wiem dlaczego, wolę chuchać na zimne....

Gość gość
:)uwielbiam mode na kolorowo dla dzieci wszyystko wtedy ladnie wyglada 222 www.youtube.com/watch?v=2DUpkLLyS0Y

Gość Ola_Amelia
Czytając te wypowiedzi o czapeczkach, kocykach itp. zrozumiałam dlaczego ludzie patrzą na mnie jak na morderce, widząc moją niespełna miesięczną córkę ubraną jedynie w body... Kobiety! Jest upał i dziecko tak samo go odczuwa jak i my. Ubrać leciutko, w naturalne! tkaniny i sio na dwór! jak uśnie, to przykryć tetrą i naprawdę wystarczy. wystarczy sprawdzać karczek dziecka( chłodny oznacza, że dziecku zimno). A co do pierwszych wyjść... Urodziłam 14.07 a 16.07 byłam już na spacerze. Teraz codziennie spędzamy na spacerach kilka godzin.dziecku nic nie jest, wręcz mam wrażenie(a i lekarz) mi to potwierdził, że chowa się lepiej niż te zachuchane, przegrzewane i przetrzymane w domu dzieciaki.A i dzięki, unikaniu przegrzewania, córka nie ma żadnych problemów z cerą...

Gość gość
Zayebiscie,ze po miesacu mozna ocenic,czy dziecko sie lepiej chowa:D

Gość gość
Napewno widać ilość problemów jakie mają dzieci przegrzewane(ot,choćby potówki i inne dermatologiczne),a ile dziecko chowane metodą "zimnego chowu"

Gość gość
kurde laska co ty nienormalna, w taka pogode mozesz sc juz na godzinny spacer spokojnie. ja rodze w zimie i mam zamiar wychodzic od razu na spacery. siostra rodziła w styczniu i po tygodniu chodziła na spacery mimo mrozu nawet połozna zalecała i spacery były codziennie a ty sie phytasz czy przy 25 stopniach isc?co wy chcecie tak chronic dzieci zeby potem chorowaly? czyli rozumiem ze jak przyjdzie jesien i zima to poł roku z domu nie wyjdziecie tak?

Gość gość
Moja urodziła się 21 grudnia ze szpitala wyszlysmy 24 a 25 byłam z nią na 20 min na spacerze było -6 stopni śnieg nie padał. Miała body KR rękaw pajacyk kombinezon polarowy czapkę i kocem przykryta. Wychodzilam codziennie nawet jak było -15 tylko wtedy max 10 min. Teraz ma 8 mies prawie odpukac nie chorowała. W takie upały jest w body na szelkach albo tylko pampers. Czapka była używana do marca. kwiecień maj tylko koronkowy kapelusz z klapkami na uszy gdy wialo. Od maja dziecko czapy nie widziało nawet przy wietrze bo jest kurde lato. Wyjątki gdy bla bardzo brzydka ziimna pogoda. Jedynie kapelutek jak jest na sloncu