Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dolcebambina

Jak sie pozbyć cellulitu?

Polecane posty

Witam, moj problem polega na tym, ze nie moge pozbyc sie cellulitu... Mam 23 lata, waze 60 kg (przy wzrocie 170cm). Nigdy nie bylam gruba, w okresie szkolnym miewalam nawet niedowage. Jestem zadowolona z mojego ciala, ale bardzo zalezy m na pozbyciu sie cellulitu z ud... ;(

Gość gość
Na likwidację cellulitu najlepsza jest endermologia lub dermomasaż podciśnieniowy. Do endermologii potrzebny jest specjalny kobinezon, który zwykle dostaje się gratis przy zakupie pakietu zabiegów. Do dermomasażu nie trzeba zakładać kombinezonu, a poza tym cały czas widać reakcję skóry, więc jest mniejsze ryzyko, że siła masażu będzie źle dobrana do Twojej skóry. Ja chodzę na dermomasaże, jestem po 4 zabiegu i już widzę dużą poprawę. Myślę, ze jeszcze kilka zabiegów i mój cellulit pójdzie w zapomnienie. Oprócz tego dwa razy dziennie uzywam krem korygujący na zbity cellulit, nazwy nie podam, żeby nie było że coś reklamuję :)

Gość gość
ja miałam robiony zabieg smooth shapes w centrum medycyny estetycznej arkadia w opolu. I efekt naprawdę jest niezły :) ten zabieg to taki zmasowany atak na cellulit więc warto się skusić na takie coś ;)

Gość gość
suplement cla z zieloną herbatą, pół godziny basenu codziennie plus dieta białkowa, u mnie sprawdził się ten zestaw bez bawienia się w peelingi, balsamy czy masaże

Gość gośćSylwia_Fl
Jak nie pomogą ćwiczenia i zmiana diety polecam Ci wizytę we wrześniu w Tanrei na Nowogrodzkiej i ich 3Max - który jest niezwykle skuteczny w walce z cellulitem

Gość gość2
ja odkryłam bardzo fajne urządzenie, które działa na zasadzie prądów galwanicznych, ale można je stosować w domu. Naprawdę bardzo skuteczne, wcześniej robiłam zabiegi w gabinecie kosmetycznym i niestety cellulit powracał. Tym masuję skórę od kilku miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Pod tym linkiem znajdziesz więcej informacji: https://www.nuskin.com/content/nuskin/pl_PL/products/nuskin/galvanic_spa/97103972.html Ta metoda nie jest jeszcze w Polsce popularna, bo te urządzenia są u nas dostępne dopiero od kilku miesięcy. Gdyby Cię to zainteresowało daj znać podpowiem jak to kupić, bo tego nie ma w sklepach ani aptekach.

jesli go masz, to na pewno w takich małych ilościach, że nic nie pomoże. chyba że rygorystyczna głodówka.

Gość gość
Znów ktoś reklamuje jakieś badziewne urządzenie. Żaden prąd galwaniczy na cellulit nie pomoże. Cellulit trzeba intensywnie rozmasować, czyli dermomasaźe, masaże bańką chińską, endermologia itp.

Gość gość_lola
A ja wiem co to za urządzenie, moja przyjaciółka je ma i jest bardzo zadowolona. Też planuję kupić w najbliższym czasie. Dlaczego piszesz, że jest badziewne skoro go pewnie nie używałaś?

Gość gość
Dlatego piszę, że jest badziewne bo znam się na urządzeniach, technice i zjawizkach fizykalnych jakie i gdzie zachodzą. Prąd galwaniczny na cellulit nie zadziała nawet jak będziesz go używać całą dobę!

Gość gość2
Gość, po co się tak rzucasz? Tych urządzeń używa się ze specjalnymi żelami ujędrniającymi. Zadaniem urządzenia jest "wtłoczyć" te żele jak najgłębiej w skórę żeby rozbijały cellulit. Nie mam zamiaru się z tobą kłócić, ale nie zachowuj się jakbyś pozjadała wszystkie rozumy... Jak się czegoś nie zna to należałoby to poznać zanim się krytykuje.

Gość gość_a
@gość2 - mogę potwierdzić to co piszesz. Na własnej skórze się przekonałam, że to urządzenie działa. Mam świra na punkcie celulitu i przez lata wypróbowałam chyba wszystkie dostępne zabiegi w gabinetach kosmetycznych. Tylko wydrenowały mi kieszeń, a żadnych efektów nie przyniosły. Teraz robię sobie zabiegi w domu i jestem zachwycona efektami. Prądy galwaniczne służą do wprowadzania specjalnej substancji wgłąb skóry - jest to jonoforeza. Nie dziwię się, że jakaś kosmetyczka tak się rzuca, bo może stracić naiwne klientki... :)

Gość gość
Dobrze, ze napisałaś, ze wprowadzasz cos w skórę. Sama tym potwierdzasz ze twoje urządzenie nie działa. Musiałabyś wprowadzić substancję do tkanki tłuszczowej, któta jest pod skorą, to mozesz zrobić tylko przy użyciu igły. Nawet gdybyś wprowadziła do tej tkanki tłuszczowej, czego oczywiscie nie robisz to ewentualnie wpłynęlo by to na likwidację tłuszczu. Tym swoim masazerkiem mozesz jedynie lepiej nawilzyc i ujędrnic skore, a cellulit ani nie drgnie. Cellulit to zaburzenie tkanki łącznej, więc tylko edmdermologia lub dermomasaz. Dr n.med.

Gość gość_a
dla mnie liczą się efekty, których ani endermologia ani dermomasaż nie dawały. Ale skoro ty wiesz lepiej...

Gość gość
Na pewno nigdy nie byłas na endermologii ani dermomasażu, więc się nie wypowiadaj

Gość gość
Powiem wam co jest najlepsze na cellulit - rezygnacja ze słodyczy i cellulogia - to takie masaże specjalnymi głowicami. Masaże trwają od 30-50 minut, zależy gdzie, a cena za jeden zabieg 70-100 zł.

Ja stawiam na bardziej naturalne sposoby, peelingi ujędrniające, dieta (mało soli, bez słodyczy i smażonych rzeczy) do tego regularne ćwiczenia, i cellulitu prawie już nie mam :)

Gość gość
dieta i ćwiczenia, nic więcej cellulit tworzy się gdy je się przetworzoną żywność, więc należy unikać nadmiaru węglowodanów, syropu glukozowo fruktozowego (a jest on dodawany prawie do wszystkiego) i nadmiaru soli więc jeśli jogurki czy serki to tylko te naturalne a nie smakowe ze sztucznymi aromatami i dodatkami jeść mało wędlin, dużo jarzyn, surówek, chude miesa, ryby

Skuteczna w walce z cellulitem jest karboksyterapia i endermologia. Można również wykonać zabiegi przy użyciu Cellactora czy Maximus Trilipo. Takie zabiegi działają głębiej niż wszelkie kremy i skutecznie ujędrniają skórę.

Gość gośćAnnka
a może trzeba też spróbować zadziałać od środka i barc jakieś tabletki żeby skóra stała się gładka i elastyczna

Gość gość
Najlepszy jest dermomasaż podciśnieniowy. Wystarczy klika zabiegów i cellulit znika.

Gość gość
Polecam salon Tanrei na Nowogrodzkiej teraz jest fajna promocja 50% zniżki na pierwszy zabieg.

Gość gość
Myslałam, ze Tanrei już zbankrutowało. Chyba, że nie chodzi o Poznań. Ogłaszali się non stop na gruponach i tak skończyli. Nie ma niestety dobrej jakości usług za niską cenę.

Gość gość
Oj tak, jak coś jest za tanie, to powinno budzić podejrzenia - mam złe doświadczenia. Nie wiem jak z tym gabinetem, czy jeszcze jest, ale zastanówcie się zanim kupicie coś za parę złotych. W usługach łatwo oszukiwać. Jeśli chodzi o cellulit, to polecam vele (www.velasmooth.pl) bardzo dobre zabiegi, bardzo silne i skuteczne.

Gość gość
Też się z tym zgadzam. Jak chce się mieć efekty i pewność, że podziała, no to niestety trzeba zapłacić. Polecam poczytać sobie tutaj http://www.arsestetica.pl/zabiegi/twoj-problem/cialo/cellulit/, jakie są proponowane zabiegi do zwalczania cellulitu. I wybrać mozliwe najbezpieczniejszy i najlepszy, oczywiście po konsultacji z lekarzem :)

warto stosować zabiegi z użyciem urządzeń takich jak Cellactor czy Maximus. Dają bardzo dobre efekty w połączeniu z odpowiednią dietą i aktywnością fizyczną.