Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moje dziecko jest za duże i je za dużo !

Polecane posty

Gość gość
pomyłka: w ciagu niespełana roku miało być

Gość gość
Musisz zniechęcić dziecko do żarcia. Myślałaś może o tym, żeby zacząć jej dawać po prostu niesmaczne jedzenie? Zrób coś niedobrego - pokombinuj, posól słodkie, posłodź słone. zrób na maksa mdłe. Weźmie kęsa, pożuje i może zostawi? Spróbować warto. Bo jej zachowanie nie wynika z głodu - to jest rozepchany żołądek i nadmierny apetyt.

Gość gość
Moj 22 miesieczny syn ma 85 cm wzrostu i wazy 11.5 kg. Ja na twoim miejscu sprawdzilabym hormony u dziecka , glownie tarczyce jesli mowisz ze w rodzinie byly z nia problemy. Zawsze lepiej przebadac niz sie martwić. A skoro zakladasz taki temat to cos cie niepokoi. Jak wszystko bedzie w porzadku to przynajmniej sie uspokisz.

Gość gość
do goscia 10:41 twoje dziecka je malo mleka, w tym wieku do prawidlowego rozwoju potrzeba zjesz okolo 3 razy dziennie po 210ml autorko moj syn 11 ( msc) tez by ciagle jadl, zjada swoej porcje i jak widzi ze ktokolwiek cos je to krzyczy da i nie ma wybacz:) zjada swoj obiad, potem "kradnie z mojego" potem z meza . rozwiazanie jest proste : JEMY WSZYSCY RAZEM. jako przekaske polecam niskokaloryczne wafle SUNY CORN, jeden wielki wafel jak talerz ma tylko 19 kcal, sa bardzo zdrowe, moj sie nimi zajada miedzy posilkami, proponuje podawac jej duzo picia,tez zawsze zapcha zoladek i uwazam ze wizyta u lekarza jest obowiazkowa, bo jak na swoj wiek jets naprawde bardzo wysoka

Gość gość
9 posilkow dzinnie to stanowczao za duzo :O

Gość gość
Moje dziecko też urodziło się duże mały miał 4500 i 60cm Ale od początku pediatra nie kazał dawać żadnych kaszek małyma teraz 2 lata i ma 102cm i nie jest gruby ale w wieku twojej córki jego jadłospis wyglądał tak rano 200 ml mleka 2 śniadanie 1 jajko lub parowka albo jakas kanapka potem obiad zazwyczaj jakąś zupa obiad jedno dyniowy i podwieczorek jakiś jogurt lub mus owocowy i wieczorem mleko 200ml między posiłkami nie dojadal ewentualnie owoce też lubił jeść ale starałam się tego pilnować słodyczy nie jadł wogule a chodził jak miał 10 miesięcy teraz się ciesz z tego ze tak bardzo planowałam od początku jego żywienia chociaż nie którym wydawało się dziwne co ze mnie za matką ze dziecko nie je słodyczy:-)

Gość gość
15:35 ty sobie lepiej wykup lekcje polskiego, bo ja na miejscu twojego super odżywianego dziecka spaliłabym się ze wstydu, że moja matka nie umie się wyrazić w ojczystym języku, nie popełniając przy tym tak rażących błędów :O

Gość gość
15:35 8 pełnych linijek tekstu i ani jednego znaku interpunkcyjnego :O gimnazjum chociaż skończyłaś?

Gość gość
Śmiać mi się chce jak czytam wpisy "wszechwiedzących" mamusiek. Oczywistym jest, że warto sprawdzić dziecku poziom hormonów, natomiast stwierdzenia, że autorka źle robi, bo one robiły inaczej są żałosne. Każde dziecko jest inne. Mój syn do skończenia 2 lat jadł jak szalony. Był ponad siatki centylowe ze wzrostem, z wagą w górnej granicy. Obecnie ma 4 lata i jest wysoki 110 cm i wręcz chudy 17 kg. Ma robione wszytskie badania dwa razy do roku i jest zdrowy. Autorko zrób córce badania, ale dla spokoju własnego sumienia. Nie przejmuj się pianiem kafeterianek, ktorych największym życiowym sukcesem było urodzenie dziecka "mieszczącego się w normie". Pozdrawiam

Gość gość
do autorki posluchaj ja mialam to samo jak corka miala okolo roku - jadla strasznie duzo ale i byla o wiele wyzsza niz jej rowiesnicy (tez mam 176) Pytalam sie lekarzy czy wszystko jest ok i mowili ze tak i zeby mi nie przyszlo do glowy jej odchudzac tzn zmniejszac ilosc tluszczy. Kazali wrecz do 3 rz podawac jej mleko pelnotluste. Ale pytali sie czy podaje jej zdrowe weglowodany czyli ciemny ryz, makaron, kasze. Z mojego doswiadczenia - jak robisz zupki to zrob z nich krem - dorzuc do niej kaszy czy ryzu i piersi z kurczaka - to spowoduje ze bedzie bardziej pozywna i dziecko na dluzej bedzie najedzone. Poza tym dawaj do picia tylko woda - nie potrzeba jej dodatkowych kalorii z napojow. A tak na zakonczenie dodam, ze teraz corka ma ponad 4 lata i 114 cm (wiec jest bardzo wysoka jak na swoj wiek) i je mniej niz jak miala ok roczku.... (porcje mniejsze i rzadziej je posilki) A na kolacje rob jej owsianke zamiast kaszki - jest sycaca na dluzej (po niej corka spala cala noc do 8 rano)

Gość gość lulu
dajesz jej niepelnowartosciowe pozywinie i dlatego ma taki apetyt. Co to ma byc parowki, morze mleka [ w tym wieku powinna go jesc znacznie mniej] szynka drobiowa. Zainwestuj w jedzenie dla niej a przestanie miec ciagly apetyt. Wprowadz do jadlospisu rozne kasze, chleb razowy, jajka itp no i zdecydowanie duuuuzo warzyw.

Gość gość
mi w tej diecie zabrakło kaszanki i golonki