Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam dzieci z azs

Polecane posty

Gość gość

czy pomagał dzieciom krochmal????? siostra mi doradziła żebym córkę wykąpała w wodzie z krochmalem, czy u was to działało?

Gość gość
Zdarzyło się może dwa razy, że wykąpałam swoje bliźniaki w wodzie w dodatkiem krochmalu ale dla mnie skóra dzieci po takim umyciu była zdecydowanie mniej nawilżona niż po kąpieli w wodzie z dodatkiem ciekłej parafiny. Jeżeli macie problem ze zmianami atopowymi na skórze spróbujcie kuracji latopickiem, można podać go dziecku w każdym wieku, probiotyk uszczelnia barierę jelitową, co uniemożliwia przenikanie alergenu. U nas pomógł, zawsze może pani o ten probiotyk dopytać lekarza.

Gość gość
Azs rowna sie pasozyty. Usuncie dzieciom pasozyty a azs zniknie

Gość gość
tiia... to ciekawe, czemu to przypadłość w naszym sterylnym świecie, a nie wśród zapasożytowanych ludzi 3 świata... :/ z dvpy teoria.

Gość gość
Nie musisz wierzyc. Inteligentna matka wklepie w gooogle azs a pasozyty.

Gość gość
Twoj sterylny swiat.. Dziecko nie chodzi do piaskownicy, do zlobka przedszkola? Siedzi 24 gidz na dobe w sterylnym domu?

Gość gość
inteligentna matka nie wierzy temu, co wyklepie w google tylko badaniom naukowym; pokaż mi dowodzące tego, "inteligentko"; a co do sterylności: tak, sterylnym, bo brakuje kontaktów z szeroko pojętą przyrodą, wychowywania się z przeróżnymi zwierzakami, za to higiena wszędzie bywa przesadna (przecież trzeba pół domu zalać czymś, co "Zabija 99,9% bakterii"); w porównaniu do ludzi żyjących "dziko" mamy przez to nawet inny, dużo uboższy, skład flory bakteryjnej w ustach

Gość gość
JA mam ci szukac badan naukowych? Zwchcesz to znajdziesz ja nie bede sie fatygowac.. Pies srajacy obok placu zabaw zlobek przedszkole to miejsca ktore nie sa zalewane ddomestosem . chcialam ci pomoc ale ok kiedys zrobisz to badanie na pasozyty i sie zdziwisz - ojej moj czyscioszek ze sterylnego domu ma lamblie? Jestem na 99% pewna ze ma. Czy ja ci kaze mi wierzyc? Nie musisz wierzyc gooogle ale moze ci posluzyc do znalezienia badan naukowych. Dobranoc

Gość gość
Tak, ty masz szukać, bo to ty twierdzisz, że jest związek AZS z jakimiś nieokreślonymi pasożytami. Skoro jest związek to mi go wykaż.

Gość gość
Dlaczego mi ma na tym zalezec? Twoje dziecko jego zdrowie ja ci tylko pisze ze przebadalabym pod katem pasozytow. Dlaczego ja sie mam fatygowac by ci cos udowodnic? Ja wiem ze mam racje i nie zmusze cie do badania kalu dziecka. Nie chxes- nie musisz przeciez. Zechcesz- sama poszukasz i zbadasz. Twoj wybor. Wolisz siedziec na kafe zamiast poszukax zwiazku prosze bardzo. Przeciez nie musisz mi wierzyc...,......

Gość gość
Jestes smieszna ze mam ci to udowadniac. Mozesz zlekcewazyc to co pisze i nie badac dziecka. Mi na tym nie zalezy przeciez

Gość gość
No właśnie przeglądam scholar google i NIC takiego znaleźć nie mogę. A dziecko mam przebadane, niedawno (i w ogóle regularnie) wyniki negatywne (ale ty mi zaraz pewnie powiesz, że badania niewiarygodne, i w ogóle jedyne właściwe to jakąś cud-lampą albo u babci szeptuchy? :D).

Gość gość
Ok :-) skoro wiesz lepiej. Ps nie umies szukac

Gość gość
Aha... wiedziałam, że zaraz padnie takie hasełko :D Ale skoro ja jestem takie biedactwo, co to "nie umie szukać", to mi pokaż, jak mam tego szukać, słowa do wpisania podaj... Bo wpisywanie "atopic dermatitis" plus mniej i bardziej generalne hasła o pasożytach owszem, dało mi ciekawy wynik, tyle, że... kompletnie odwrotny do tego, co ty twierdzisz :D Proszę: www.onlinelibrary.wiley.com/enhanced/doi/10.1111/all.12270/

Gość gość
Moje dziecko w niemowlectwie mialo stwierdzone azs. Gdy trafilam do szpitala z innego powodu- ZUM - przypadkowy pediatra spytal czy badalismy kal na pasozyty. Mialam przefszkolaka w domu. Zrobilam te badania i wyszla lamblia. I po odrobaczeniu azs zniknelo. Pediatrzy malo wiedza o pasozytach. Pamietam prasowalam posciel bielizne cala rodzina brala leki.

Gość gość
Jasne. A smoki w tej bajce też były?

Gość gość
AZS to reakcja skrona na "cos",. co czasami ciezsko znalexc W takim wypadku trzeba zadbac o skore,. Tuytaj gdzie mieszkam, lekarze zabraniaja !!! kapanie dziecka czesciej niz raz w tyg. Poza tym mialam nakaz kremowania dziecka tlustym zwyklym kremem