Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rałla1

Czy któraś z Was nie zauważyła odejścia czopa przed porodem?

Polecane posty

Gość rałla1

Jestem w 38 tc i zdaję sobie sprawę, że poród w zasadzie może zacząć się w każdej chwili. Dziś rozmawiałam z bratową, która powiedziała, że jeśli nie odszedł mi czop, to nie mam w ogóle czego się obawiać. Dodała, że dzięki niemu będę wiedziała 2-3 dni wcześniej, że mam się przygotować. Była pewna tego co mówi (ma dwoje dzieci) ale z drugiej strony, ja słyszałam ze z tym czopem to różnie może byc- czasem odchodzi nawet tydzień wcześniej, a czasem godzinę. Jak to jest naprawdę? Czy może być sytuacja, że w ogóle nie zauważę odejścia czopa?

Gość gość
ja urodziłam w 41 + 3 masakra... ciąża przenoszona żaden czop mi nie odszedł do tego czasu, mało tego ja w ogóle nie widziałam, żeby odszedł.. ale to pewnie przez to, że mojej córeczce sie nie śpieszyło na świat i miałam poród wywoływany. Skończyłam na stole także wiele rzeczy takich jak czop, wody płodowe, rodzenie łożyska itp. mnie ominęło :)

Gość gość
Mi czop zaczal odchodzic po kilku godznach bolesnych skurczy, gdy wiedzialam ze cos jest na rzeczy.

Gość gość
ja w ogole nie wiedzilam,ze jakis czop ma odejsc ( 2 porody)

Gość gość
U mnie też jak u gościa , kilka godzin przed porodem odszedł czop .

Mi czop odszedł jakiś tydzień przed porodem, wpisz czop w google zobaczysz czego się spodziewać

Gość gość
Ja urodziłam w 38 tyg. Żaden czop mi nie odszedł. Jedynie dwie godz przed urodzeniu em gdy byłam juz w szpitalu i skurcze trwały 3 godz gdy poszlak dfo ubikacji to na papierze zostało jakby kilka nitek krwi ale to może dlatego ze do fginalu było blisko. Pytalam położna mówiła mi ze czop odszedł mi jakaś godzinę przed pełnym rozwarciem gdy mnie badała jak stwierdziła - wyciagla go ręka:-)

Gość gość
Ja mam za sobą dwa porody, żadnego czoła nie zauważyłam

Gość gość
Jac tez nie pomimo 3 porodów

Gość gość
Mi odpadl w domu a po 2 h syn juz byl z nami:)

Gość gość
nic takiego nie miałam, wody mi odeszły, zaraz potem pojawiły się skurcze i pojechałam rodzić

Mi czop odszedł na 3 dni przed porodem. Jeśli w ogóle Ci odejdzie to raczej go nie przeoczysz. Jest dość spora galaretowata kulka. Mi odszedł podczas sikania, chlusnelo do toalety :)

Gość gość
A mi odchodził po kawałku. Do końca nie byłam pewna czy to to. Za dużo "halo" z tym czopem. W żaden sposób nie pomaga określić kiedy się urodzi, bo jak zauważyłaś, jednej odchodzi tydzień przed porodem, a drugiej godzinę przed, nie ma reguły.

Gość gość
mi odszedł 2 równo 2 tygodnie przed porodem,wiec to zaden wyznacznik

Gość gość
Spokojnie możesz nie zauważyć odejścia czopa, a jak zauważysz to nic nie znaczy. Mi w drugiej ciąży odszedł 10 dni przed porodem. Ta końcówka jest trudna do wytrzymania ale dasz radę! Przyjemnego porodu życzę i zapraszam na blog ekspercki prowadzony przez położne www.mataja.pl - możesz nam swobodnie zadawać pytania w komentarzach i zapraszamy do śledzenia nas na FB by być na bieżąco :)