Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaciążona350

Dziewczyny, które zaszły w ciąże w wieku szkolnym zapraszam do dyskusji

Polecane posty

Gość zaciążona350

do opowiedzenia swojej historii, do tego jak czułyście się w ciąży/czujecie, jak przebiegał poród, jak zareagowali Wasi rodzice i chłopak, jak teraz sobie radzicie. Ja jestem w 7 tygodniu ciąży i mam 18 lat od września będę w klasie maturalnej, a poród mam na 29 marca 2015 r. Rodzice jeszcze nie wiedzą, zamierzamy wynająć z chłopakiem mieszkanie :)

Gość gość
denerwują mnie takie obrzydliwe dupodajki. najbardziej te co piszą *zaciążyłam*, normalnie rzyg.

Gość gość
Nie wiem czy sa to dupodajki bo bardzo czesto to te w pelni dorosle bzykaja sie na lewo i prawo. I zeby nie bylo mam 30 lat i roczne dziecko. Autorko coz.... troche skomplikowalas sobie zycie ale grunt ze bierzesz to na klate. Tylko nie rzucaj szkoly bo bedziesz zalowala za X lat.

Gość gość
absolutnie szkoły nie rzucę, akurat w tej cłej sytuacji szkoła jest najlepiej nastawiona. Spokojnie chociaż do lutego przechodzę, potem będę się przez miesiąc uczyła w domu, bo w marcu wystawienie ocen długopisem, Jeśli chodzi, o szkołe jestem zadowolona ;)

Gość zaciążona350
najlepiej zwymiotuj na siebie, najlepiej dla wszystkich będzie ;)

Gość gość
Chlopak pracuje?

Gość zaciążona350
no widzisz taka ze mnie dupodajka, że z chłopakiem , z którym jestem 5 lat podczas stosunku pękła prezerwatywa, normalnie muszę pokutować :D

Gość zaciążona350
taak, dzięki Bogu chłopak skończył szkołę i pracuje.

Gość gość
a ja powiem tak autorka nie jest dupodajka jak ktos tu napisał jest bardzo odpowiedzialna jest w ciazy chce urodzic i wychowac wieeelki szacunek dla ciebie... przed chwila przeczytałam wpis ze dziewczyna 20letnia bedzie usuwala ciaze ja mozna nazwac dupodajka a tu prosze mlodsza dziewczyna ale odpowiedzialna ...zycze wam wszystkiego najlepszego i szczesliwego rozwiazania...ps sama staram sie o dziecko ale jestem troche starsza :)

Gość gość
Hej gościu 20:33, bardzo miło mi to słyszeć. Dziękuje :) życzę Ci, abyś zaszła w upragnioną ciąże i urodziła zdrowego maluszka :)

Gość Wiklina123
Cóż, nie wiem czy studiowanie zalicza się do wieku szkolnego ale ja zaszłam w ciąże z mym ukochanym na pierwszym roku studiów czyli mając lat 19. Ze studiowania zrezygnowałam tydzień przed dowiedzeniem się o ciąży i postanowiliśmy wrócić do rodzinnego miasta. Wiadomo, na początku reakcja rodziny jest bardzo różna ( od radości po rozczarowanie) ale z czasem wszyscy sie ciesza a te osoby najbardziej rozczarowane na początku potem najbardziej wariują na punkcie dziecięcych ubranek, smoczków itp ;) Tak naprawde bardzo wiele zależy od nastawienia nas samych i naszych partnerów. Ja mam to szczęście że mam wspaniałego męża, chociaż dzieciątko było nieplanowane od samego początku oboje bardzo sie cieszyliśmy i wiedzieliśmy, że chociaż bedzie trudno finansowo to razem damy radę. I mieliśmy rację. Za 2 miesiace poród, wynajmujemy sobie nasze gniazdko, kompletujemy wyprawkę i czekamy na maleństwo i nawet nasze obawy finansowe się nie spełniają wiec naprawde nie ma co martwić się na zapas bo zawsze jakoś to będzie i to często nawet lepiej niż sobie wyobrażamy. A dla autorki tematu szczere pozdrowienia i trzymam kciuki żeby z dzieciaczkiem wszystko było w porządku i żebyście Wy dali rade razem przejsc przez wszystkie przeciwnosci! :)

Gość gość
ale jestescie glupie, moglybyscie usunac, cieszyc sie zyciem, miec wiecej czasu na nauke, poznawanie swiata, a wolicie siedziec w pieluchach w tak mlodym wieku :D szczerze wspolczuje myslenai macica, a nie mozgiem.

Gość gość
w wieku 19 lat rzucic studia by wychowywac bachora - jezu jak dobrze ze ja nie jestem tak tepa, w wieku 19 lat chce sie rozwijac a nie kupowac smoczki i wozek :O

Gość gość
do 15:21 ty to dopiero glupia jestes :) ale o takich to szkoda gadac. zycze wszystkiego dobrego i na pewno sobie poradzisz. a te wszystkie niedorajdy zyciowe co to biadola ze tak ciezko w tym kraju a ja taka mloda i musze usunac to do treblinki sie nadaja, powinni uruchomic dla takich hehe. ale koniec z jadem. ciesze sie ze madre dziewcze sie na kafe zjawilo :) Matka powinna byc z Ciebie dumna bo odpowiedzialna jestes

Gość gość
Można wychowywać dziecko i się kształcić , tak jak ja. Da się i to bez pomocy "cudownej" rodziny. Trzeba być zorganizowanym i mieć wsparcie w partnerze. Autorko dasz sobie rad, powodzenia. Nie ma co się przejmować gadaniem innych:)Dziecko to cud i wielka motywacja.

Gość gość
w wieku szkolnym to sie uczy a nie p******i, a głupie te dziewczyny, nawet zabezpieczać się nie umieją

Gość gość
może po prostu to czysty przypadek i zrządzenie losu? Pęknie gumka albo coś... I to oznacza, że taka dziewczyna jest już głupia? Ogarnijcie się.

Gość zaciążona350
hej dziewczyny, dziękuje za taki odzew, naprawdę miło mi to słyszeć. Życzę Wam szczęścia wytrwałości, powodzenia i szcześliwego rozwiązania. Pewnie, że najłatwiej byłoby usunąć ale to nie jest wyjście z sytuacji. Sztuką jest urodzić i wychować dziecko, dając sobie w miarę radę. Tak myślę. A co do uprawiania sexu, mam 18 lat i większość osób, właśnie, w tym wieku zaczyna współżycie. Fakt może być to rok później, ale czy to robi tak wielką różnice?

Gość zaciążona350
jak czułyście się w ciąży? mnie dwa tygodnie przed @ bolały piersi, podbrzusze, jajniki, potem wszystko przeszło ale pojawił się biały sluz lekko grudkowaty, dziwny ból w podbrzuszu mdłości i ból piersi. Przez pkilka dni miałam mdłości i wyostrzony węch, nie mogłam nic jeść. A teraz musze wcinać jak szalona w ilościach hurtowych, oczywiśćie zdrowe rzeczy , boco 20 min jestem głodna, jak nie zjem, jest mi niedobrze i słabo od razu. A jeszcze nacisk na pęcherz.

Gość gość
Ja bylam w maturalnej ,jak sie przytrafilo....chodxilismy ze soba 3 lata...i klasyczna wpadka.Moj chlopak mial 24 l.,pracowal,byl samodzielny,wiec nie bylo problemu...Coz Ci moge napisac...jestesmy malzenstwem 20 lat,mamy trzech synow(ten trzeci tez wpadka ,ale najslodsza na swiecie !) .Jedyne,czego zaluje,to tego,ze nie podjelam studiow,ale tylko czasami,jak mnie dol zlapie,bo prace mam fajna,nie narzekam.I Tobie sie ulozy,i szkoly nie zwal,zebys pozniej nie zalowala! Powodzenia!

Gość zaciążona350
Jak dobrze, że są dziewczyny, którym się udało i dobrze sobie radzą :) Dziękuje!

Gość gość
Moj najstarszy syn jest starszy od Ciebie,ale ja nadal czuje sie mlodo,zreszta prxy aktywnym trzylatku inaczej sie nie da! :-D Trzymaj sie!

Gość gość
jakbyś zareagowała, gdyby Ci powiedział, że jego dziewczyna jest w ciąży?

Gość gość
Autorko - Gratulacje i by zdrowe sie urodzilo Przepraszam bardzo dziecko wyklucza szkole ? Nauke ? Edukacje ? Prace ? nie to olanie przez wiele mlodych matek , szkoly pomagaja :) Piszecie na te dzieci bachor bo co ? Bo jego / jej mama jest za mloda . Ale wychowa i bedzie kochac a nie jak te "Dorosle" zabijaja . Nie oceniaj ich czy dawala d**y czy nie , czy uzywala zabezpieczenia czy nie . Czy jest glupia czy moze glupi wypadek. Czy planowala czy wpadla. Bo kiedys te ktore tak oczerbiaja same moga miec te " bachory" i ich dziecki moze urodzic bedac mloda.mamo . Wspolczuje braku empati

Gość zaciążona350
Modlę się co dzień,by było zdrowe, właściwie robię, co w mojej mocy, staram się odżywiać jak najlepiej, spacerować, brać witaminki. Nie rozumiem czemu na tym forum większość kobiet jest takich zawistnych i w ogóle nie empatycznych. Chyba wyżywają się na innych, bo nie są zadowolone ze swojego życia. Ja bym nie mogła wejść na czyjś topik i go wyzywać, nie tak jestem wychowana. Wolę ludziom pomagać, jeśli mam taką możliwość. Dziękuje :)

Gość gość
Hm....jakbym zareagowala? Jest dorosly,ma 20 lat,wiec wszystko sie moze zdarzyc ;-) Na pewno w miare mozliwosci bym pomogla,ale glownie to on musialby stawic czola takiemu wyzwaniu,w koncu to on tego piwa by nawarzyl...ale na pewno zadnych glupich moralow bym nie prawila...Pamietam,jak zaliczylismy wpadke z trzecim,to rozmawialismy na ,,te" tematy,ze skoro ,,starym" moglo sie przydarzyc,to tym bardziej on,mlody musi uwazac :-P .I bardxo krzywdzace mlode dziewczyny sa wpisy,ze to puszczalskie panny....ja mialam i mam do dzis dnia jednego faceta( o,pewnie odezwa sie i takie,co to powiedza,zem paskuda i zlapalam faceta na dziecko,coz....zdjecia swojego nie przesle,ale jestem atrakcyjna kobitka nawet dzis,a mam 40 l,wiec te 20 lat temu- tym bardziej)

Gość zaciążona350
jesteś chyba bardzo dobrą mamą :D mnie pociesza fakt, że gdy będę miała 28 lat to moje dziecko będzie już duże, a inne koleżanki będą w pieluchach i smoczkach :D

ja tez mam obecnie 18 lat i jestem w 5 miesiacu :) razem z chlopakiem wynajmujemy mieszkanie , on pracuje ja mam rente i bede kontynuowac nauke . Rodzice to zaakceptowali .. Dłuzej to trwalo u mojej strony bo od strony chlopaka od razu sie ucieszyli na te wiadomosc :) aktualnie dobrze nam sie uklada , dajemy rade finansowo i oczekujemy przyjscia na swiat maluszka :)

Gość gość
Oj,czasami synkowie maja odmienne zdanie,co do tej dobroci,ale prawda jest taka,ze robie ,co moge ,z sercem na dloni( choc raczej na talerzu :-D ) .Jestes bardzo dojrzala,mloda dziewczyna....w sumie moglabys byc moja corka,a piszesz,jak naprawde dorosla Kobieta,i super! Na pewno sobie poradzisz i bedziesz dobra mama,choc jestes taka mlodziutka! :-)

Gość gość
Mam 26lat i moim zdaniem im wczesniej tym lepiej z dzieckiem ;) A dojrzałe to da te kyore potrafia wychowac dziecko i sie uczy. A co to za frajda. Pic i cpac po akademikach pewnie dają byle komu byle gdzie i tak zycia uzywaja ze syf kila i czeka je tylko mogila:) Sama jestem po poronieniu w 1 trymestrze i utracie dziecka w 5msc a dzis zobaczylam 2kreski:)) Lekarz mi powoedzial ze sa kobiety ktore jak nie zajda w ciążę w mlodym wieku to później sa problemy z ktorymi juz mam i ja problemy Autorko wytrwalosci w postanowieniach i zdrowka zycze